Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Anglické koláčky k čaji o páté

Hodnocení receptu je 5,0 (44×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Iljusa Iljusa

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 875 kJ /
3 555 kcal
Bílkoviny79,79 g
Tuky128,12 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 859 mg
Sodík 1,05 g
Sůl2,02 g
Sacharidy513,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy prosejeme mouku, cukr, sodu, sůl, vinný kámen, promícháme. Přidáme změklé máslo (lze nastrouhat), vejce, podmáslí. Vše v míse zpracujeme lehce a rychle rukou v těsto (resp. z prstů si uděláme míchátko a jen prsty mícháme - ne dlouho). Krok 2: Poté těsto přendáme na lehce vysypaný vál. Vyválíme placku cca 1,5 cm silnou a pomocí kulatého vykrajovátka vykrájíme koláčky. Krok 3: Každý koláček potřeme na vrchu vejcem a namočíme potřenou stranou do krystalového cukru. Klademe na plech, vyložený pečícím papírem. Krok 4: Pečeme ve vyhřáté troubě (220°C) cca 10 minut dozlatova. Koláček je upečený, pokud na něj zespoda poklepeme a dutě zní ;-) Krok 5: Po vychladnutí rozpůlíme, potřeme džemem a ušlehanou smetanou.

Zveřejněno 10. 4. 2010

Poznámka autorky Iljusa

Zdroj: Rachel Allen

Tento recept najdete také na stránkách http://www.zdravavarecka.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Anglické koláčky k čaji o páté

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K8lM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Anglické koláčky k čaji o páté

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K8lM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (46)

brisel - dala bych jeden celý prášek do pečiva - ať se dílo podaří ;-)

Prosím kolik By se mělo dát kypřícího prášku Místo toho Vinného kamene? bUDU PÉCT A nechtěla bych to zkazit :-):yes:

Ooo, děkuji za tak příjemné rady, moc jste mi pomohly ;-) Právě jsem si už koupila smetanu ke šlehání a hledala jsem nějaký milý receptík a tento vypadá dokonale, jenže u nás není tolik strávníků, takže by se nejspíš tak rychle nesnědlo a tak mám strach, aby se šlehačka nezkazila při skladování, ale pokud by se ztužovačem vydržela alespoň 2-3 dny, tak není problém :-):yes: Ještě jednou děkuji :)

Lucko - pokud chceš, aby ti šlehačka dlouho vydržela (1-2 dny) používám Rama Cremefine na šlehání (je to rostlinná šlehačka). U tohoto moučníku bych viděla spíše problém v tom, že džem jej při skladování "rozmočí" a to by nemuselo být to pravé ořechové ;-) Pokud to chceš podávat návštěvě - proč z toho neudělat "zábavu" u stolu, při kávě či čaji dej na stůl v miskách džem, šlehačku, samozřejmě nožíky a ať se návštěva obslouží sama :-)

lucko, pokud ji vyšleháš se ztužovačem, tak mi na buchtě vydržela v lednici i tři dny....problém nebyl ve šlehačce, ale aby to rodina nesež*la hned :-8:-D

tak děkuji alespoň za odpověď, nemám moc zkušeností a tak nevím jak dlouho vyšlehaná smetana vůbec vydrží;-( musím se ještě hodně co učit

Lucko - toto je moučník, který si angličané džemem a smetanou plní při konzumaci - nemám zkušenost s naplněním a uložením do lednice ;-)

můžu se zeptat jak dlouho vydrží už naplněné, třeba v lednici? Děkuji a odpověď :)

:-O super :yes:

vynikající, plnila jsem pudinkovým krémem a chutnají jako větrníky, opravdu super, díky

Terezko - záleží, jak velké děláš, já jsem vykrajovala kolečka o průměru cca 7 cm - bylo jich celkem myslím 12 ks ;-)

Chtěla bych se zeptat, na kolik kusů to asi vyjde v tomto množství surovin? Děkuji;-)

iljuso hned to vyzkouším vypadá to bezva :yes:ale ta poslední fotografie k tomu asi nepatří:-?

Bandelík - ať se dílo podaří. Každopádně NEDÁVAT ocet jako k.radulka v kombinaci se sodou či kypřícím práškem. PROČ? Jelikož kypřící prášek je soda s moukou - soda sama o sobě je složena z hydrogenuhličitanu sodného a ten sám o sobě slouží jako kypřidlo, které uvolňuje oxid uhličitý - ten v kombinaci s vodními parami a dalšími plyny v těstě jej "načechrá" A to je stručný princip funkce kypř. prášku. KDYŽ se přidá ocet, tak při zpracování těsta dojde k neutralizaci hydrogenuhličitanu sodného - díky čemuž se z něj uvolní oxid uhličitý již při přípravě a tak těsto nemá dokonalou možnost "naběhnutí" při pečení ;-)

Děkuji Iljuse za vysvětlení:-),nerada bych to zkazila.Už se na ně těším.:-))

Tématické fráze:
anglicke susenky, anglické recepty, koláčky, rachel allen, rachel allen recepty, anglické máslové sušenky, anglické sušenky recept, čaj o páté, anglické pečivo, anglický čaj, koláčky recepty, anglické čaje, anglické moučníky, anglicke maslove susenky recept, recepty rachel allen, recept na anglické sušenky, rachel allen kuchařka, anglicke cajove susenky, anglické koláče, cajove kolacky

Suroviny:
mouka polohrubá, vejce, cukr moučkový, sůl, máslo, soda jedlá, podmáslí, kypřicí prášek bez fosfátů, vejce, cukr krystal

Přidat fotografie receptu