Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pravé italské tiramisu

Dostali jste chuť na Itálii, nebo jste příznivcem nepečených dezertů? Vyzkoušejte pravé italské domácí tiramisu. Moučník, který je vláčný, jemný, elegantní a jeho recept snadný a rychlý. Spojení kávy, mascarpone a Amaretta je prostě klasika, kterou si zamilujete.

Hodnocení receptu je 5,0 (31×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

happy.lenulka happy.lenulka

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min nutné odležení

20 min (20 min příprava, nutné odležení)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 184 kJ /
3 868 kcal
Bílkoviny96,81 g
Tuky268,68 g
Vláknina8,38 g
Cholesterol 1,63 g
Sodík 936 mg
Sůl1,38 g
Sacharidy261,51 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mascarpone vyjmeme z ledničky, aby nabylo pokojovou teplotu. Krok 2: Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme sníh. Krok 3: Do žloutků přidáme cukr a ušleháme do pevné světlé pěny. Krok 4: Mascarpone přimícháme do žloutkové pěny a pak do něj opatrně přimícháme sníh z bílků. Krok 5: Připravíme silné espresso z kvalitní kávy a do kávy přilijeme panáky Amaretta. Krok 6: Piškoty namáčíme do kávy a skládáme do misky. Vrstva piškotů, vrstva krému, vrstva piškotů, až do spotřebování surovin. Krok 7: Poslední je vrstva krému, kterou poprášíme hojně kakaem. Krok 8: Hotové tiramisu uložíme do lednice. Připravujeme ho předem.

TIP: Nepečené moučníky a poháry

Zveřejněno 11. 4. 2010

Poznámka autorky happy.lenulka

Recept mám od italského kamaráda. A k tomu kakau, u nich sypou kakao na moučník hned, ono trochu zvlhne a má jinou chuť, než když kakao nasypeme až před podáváním. Ale prý se to liší vesnice od vesnice. Někdo dává kakao hned, někdo potom. Doppio je dvojité espresso cca 60 ml kávy. Nejlépe tiramisu udělat večer a podáváme vychlazené druhý den.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pravé italské tiramisu

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/79xy

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pravé italské tiramisu

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/79xy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (47)

právě jsem tiramisu dozdobila a netrpělivě budu čekat až ho zítra ochutnám :-D<3 :yes:

Řekla jsem si že, konečně udělám pravou italskou tiramisu. Dvě hodiny to bylo v lednici, poté jsem si vzala okraj. Dobrý to bylo, jen jsem čekala víc. Další den se to ale zlepšilo. :yes: Moooc dobrý a jemný dezert :-) dávám fotku.
Měla jsem domácí vejce.

Paní casinová chystá na zítra Tiramisu...
Začala inovovat klasickou klasiku a udělala limetkový krém... Bylo to výýýborné:yes:
...pak přidala ještě mátu:yes::yes: a skončilo to vlastně jako Tiramisu mochíííto:-) Fantazie!:yes::yes::yes:

Žolík:
Recepty si neukládám - život je pak zábavnější:-D
Pokud si vzpomínám, tak do krému přišla kůra a šťáva z limety (přiměřeně, přiměřeně) a hotový dezert se "poprášil" pískem, který se před tím třel v hmoždíři s čerstvou mátou; listí se vyhodilo, cukr se na zákusku rozpustil a dezert byl lehounce dozelenkava (u nás je máta, hnedle vedle česneku z medvěda, vlastně plevel:-)
No, snad si na tu dobrotu vzpomenu až máta obrazí..:yes:

Zobrazit starší odpověď

světlana 18. 3. 2016 21:42
Tak jsem dnes dělala no dala jsem mascarpone ělehačku a zakysku v neděli mám avátek zejtra přijedou děti a vnoučata tak jsem zvědavá jak bude chutnat hahaha

Výborné!!! :-) :yes:
Měla jsem klasická vejce, mascarpone z Lidlu (cca 38kč/kus), dlouhé piškoty také z Lidlu a kvalitní italskou kávu - poctivou a čerstvě namletou, žádné Nescafe a Tiramisu je úplně luxusní :-p ;-)
Jen jsem musela dodělávat kávu s Amaretem, protože 60ml mi nestačilo, jelikož krému bylo opravdu hodně...
I muž byl nadšený :-)

Dajda:Tvrdíte, že jste toto ,,pravé italské" ochutnávala v různých cukrárnách v Itálii? Nebo v cukrárnách a ,,italských restauracích" v ČR? To by mě docela zajímalo, páč nevěřím, že v Itálii by vám jako Tiramisu přinesli něco z pudinku.. :-S:-//

cathleen: Určitě nějaký základní "syžet" bude.
Já jsem párkrát krém na tiramisu z pomazánkového másla a šlehačky dělala. Piškoty jsem ovšem dávala italské. Přidáte-li do něj kapku alkoholu (nemusí být amareto, může to být třeba ořechovice, ale Vy, jak říkáte raději bez), a hlavně necháte alespoň dva dny proležet (to je strašně důležité, bez proležení mi nechutná ani krém s mascarpone), tak zas tak podstatný rozdíl od mascarponového tiramisu není. Výhoda je v tom, že tam nejsou syrová vejce. ;-)

Dajda: ne, určitě ho nedělají na jedno brdo.
Ale určitě je dána základní receptura -tak, jako třeba u naší svíčkové- a od ní se pak odvozují další. Tak, jako u nás s tou zmíněnou svíčkovou.
Tiramisu bez alkoholu je mi sympatické třeba už jen proto, že je to pak zákusek pro všechny, i pro děti. Ale pomazánkové máslo bych do tiramisu nedala.

Jitkas: Bublinka: Je velký omyl si myslet, že všichni Italové dělají tiramisu na jedno brdo a že je jen jedno pravé italské. Tiramisu mám moc ráda a přála jsme si ochutnat to "pravé" italské a udělala jsem to několikrát. Pokaždé bylo úplně jiné. Někde v něm nebyly piškoty vůbec, jinde tam místo těch známých polodlouhých byl normální piškot jinde Vám nabídli místo lahodného krému z mascarpone obyčejný pudink - a my se tady dohadujeme o tom, zda si můžeme dovolit použít pomazánkové máslo! Jiný kraj jiný mrav, jiná cukrárna jiné tiramisu.:-D

Bublinka 4. 9. 2015 09:42
V žádném případě žádná buchta nenahradí italské dlouhé piškoty, které do tiramisu patří, stejně jako tam nepatří žádné pomazánkové máslo ani ricota a nic podobného. Dala jsem si v Itálii tiramisu a bylo takové jaké ho udělám doma, přesně podle receptu Emanuela Ridiho.Ať si to každý dělá podle svého, ale není to tiramisu.:-D

Pipre,pochopila jste to dobre.Do orig.Tiramisu alkohol nepatri.Pouze- mascarpone,cukr vejce,kava,kakao a piskoty.

Když jsem si letos v Itálii objednala v restauraci tiramisu, tak jsem v něm žádný alkohol necítila a podle nich tam prý ani nepatří. Ani mí známí v Italii do něj alkohol nedávají. Je ale možné, že v některých oblastech Itálie amaretto nebo i jiný alkohol přidávají, takže si nedovolím tvrdit, že to bez alkoholu je to pravé. I já přidávám alkohol, ochutnala jsem ho jak s rumem, tak i s amarettem.

www.toprecepty.czPřesně toto tiramisu dělám..ale naučila jsem ho podle Emanuela Ridiho ;-) všichni tento recept máme moc rádi:yes:

Dělala jsem poprvé tiramisu podle tohoto receptu a super, povedlo se a všem chutnalo:-))

Super recept, jednoduchý, výborný :-)

Opravdu super recept :-)
,dělala jsem ho už několikrát ,suroviny nenechávám odležet na pokojovou teplotu ,nikdy se nesrazilo , bála jsem se že neseženu mascarpone. Při prvním tiramisu jsem ho nesehnala ,tak jsem pouzila levnejsi ricotu ,ktere po srovnani s Mascarpone není rozdíl .Jinak pro ty kteří nevědí kde sehnat, billa a kaufland většinou v nabídce mají od zančky ITALAT 250g cca 55 kc v kauflandu se setkávám i v akci za 32kč.Italské piškoty nevím jaké jsou a ani nevím kde bych je měla shánět ,používám z Lidlu jediné jejich dlouhé piškoty ,když jsem v obchodech jiné nesehnala a také v Lidlu seženete mascarpone nemám sním zkušenosti ,ale špatné být nemusí.Original Italské ARMILAR Amareto je k sehnání také v Lidlu 129kc 70cl.

martina: Teda to by napadlo i mě, že dezert, ve kterém je Mascarpone, nebudu servírovat teplý jak ch...:-)

martina: tak asi je jasný, že to před servírováním máš dát do lednice ne:-? pak se nemůžeš divit:-D

happy.lenulka:ne ne Lenko,vše mělo pokojovou teplotu,ted jsem do toho dloubla a je to nechutný,vypadá to jako by to už někdy někdo jedl,nevadí vyzkouším to znova.Chtěla jsem potěšit přítele,ale hold,budu ho muset potěšit jinak,svedu to když tak na tebe....díky za odpověd:-p

martina: ahoj, slyšela jsem už od mnoha lidí, že se jim to srazilo, ale já to nechápu. Já to dělala tolikrát, vždycky stejně a nikdy se to nesrazilo. Nedávala jsi to třeba studený mascarpone do žloutků o pokojové teplotě? já se řídím pravidlem, že všechny výchozí uroviny musí mít stejnou teplotu. takže si před vařením vše vydělám z lednice a nechám ohřát na pokojovou teplotu

Romča:lepsi si je jednoduchy piskot doma upect,da to dezertu jiny rozmer;-)

tiramisu...z mnoha receptů které jsem našla na netu,byl i tvůj,vše jsem dělala podle tvého návodu,ale bohužel,když jsem přidala do vyšlehaných žloutků mascarpone srazilo se to ....netuším proč?....jak to chutná netuším,dělala jsem to prvně a zatím to je v ledničce,tak uvidíme zítra,ale máme prase co všechno spase,takže když to nebude použitelné,náš pašík se bude mít jak opravdové\\\\\\\"prase v žitě\\\\\\\":-p

většinou v cukrárnách nebo ve specializovaných prodejnách. ale dají se udělat i doma. viz: www.labuznik.com/recipe.php?ID=11078

Kde se dají prosím sehnat ty italské piškoty??:-// děkuji

Leni dělám přesně tak, naučila jsem se ho od dcery, je opravdu vynikající:yes::yes:Z pomazánkového másla to už prostě neni tiramisu, když nemám Mascarpone tak ho raději nedělám;-)Neříkám že z pomazánkového másla není dobré, ale prostě je to něco jiného než tiramis:-8u

tak nevím,
zachránil jsem to rumem,ale za dvacet minut jsem nerozbil ani vejce.Smekám před autorkou.

K tomu dnešnímu prvnímu školnímu dni,jsem chtěla dětem udělat radost a udělat nějakou sladkou dobrotu.Trošičku jsem přemněnila recept tak,že jsem piškoty místo do kávy máčela v čokoládě ( čokoládu jsem udělala tak,že jsem nad párou rozpustila nutellu a smetanu ke šlehání) a zbytek jsem udělala podle receptu.A výsledek? Děti se nemohly nabažit,je to opravdu výborné...:-)):-8:-K:yes::yes:

tak bohužel, u nás nikomu nechutná:-(, vše vyhazuji ... a prostě budeme dělat náš oblíbený krém z pomazánkového másla :-p:-p

Michelka 7. 6. 2010 19:53
Pokud chcete, aby to bylo méně kalorické, dá se dát 1 Mascarpone a 1 Ricotta, je to dietnější, levnější a chutná to moc dobře. M

Děkuji za přidání krásných fotek :DDD

:-p;-);-):yes:10

:-)):yes::yes: super, holky krásné fotky bodík

Delam uplne to same (take mam recept od Italskeho kamarada) jediny rozdil je ze sleham zloutky s cukrem nad parou - to zaruci 100% uspech a je to i pro sterilizaci. Pridavam i par fotek.:yes:

Vynikající! Vřele doporučuji!

Dělávám také tak - kdysi podle televize :-) a vím, že žloutky musí být opravdu vyšlehané, husté až dobíla. Šlehám je tak vždycky, ale tady je to obzvlášť důležité kvůli hustotě krému. A sníh samozřejmě také úplně tuhý. A opatrně vmíchávám, ne vešlehat. Jedině toto mě napadlo, pokud jsi měla krém řídký. Jinak dávám bodík :yes::-)

azaretka: Tak mi posím zkus napsat přesně jak jsi to dělala, třeba a to přijdeme :-) Nedala jsi třeba to amareto do masxarpone místo do kávy? Jak dlouho jsi to ecala tuhnout? Vyšlehala jsi sníh?
Fakt nechápu, mě se to fakt vždy povede... Jak stará jsi měla vajíčka a jak velká? Možná byly moc velký vajíčka. Já použila velikost M.

to happy.enulka: mela jsem primo todle;-(

to azeretka: a jakou konzistenci mělo mascrpone? já měla úplně tuhý, takže jsem to měla hustý jako tuhý puding... To je jediné co mě napadá. já kupuju toto a vždy se to povedlo
www.italat.cz/italat/files/uploaded/UserFiles/Image/vyrobky/Mascarpone2%281%29.jpg

bohužel, vůbec se mi dle tvého receptu nepodařilo... krém nebyl jako krém, ale jako tekutá smetana na šlehání... potup i ingredience sedely, tak nevím...:-O

Mně se více líbí a chutná tzv. České Tiramisu = šlehačka, obyčejné pomazánkové máslo od Alberta (18,-Kč) a české, dětské piškoty.:-))

:yes::yes:

Leni:-Kprima receptík:-p, ukládám si:yes: a posílám 4.tý bodík;-)

to Hanka R. - já kupuji v Tescu Italské mascarpone 46 Kč / 250 g... Jednou za čas se to dá... Není nad to si dát jídlo tak jak má být... :-)

Leni, to je prostě skvost:-K, k odpolední kávičce jak stvořené a bodík pro tebe;-)

Mascarpone orig. italské IGOR 250 g.....165 Kč / 1kg

Tématické fráze:
tiramisu podle emanuela ridiho, pravé tiramisu z mascarpone, italské tiramisu z mascarpone, tiramisu emanuel ridi, tiramisu podle ridiho, tiramisu recept emanuel ridi, s italem v kuchyni recepty tiramisu, italské tiramisu recept mascarpone, tiramisa, italské moučníky, tiramisu s italem v kuchyni, česká tiramisa, tiramisu recept s italem v kuchyni, tiramisu, emanuel ridi tiramisu, tiramisu recept, tiramisu podle emanuela, tiramisu z mascarpone podle emanuela ridi, tiramisu od ridiho, tiramisu podle itala

Suroviny:
cukr krupice, vejce, mascarpone, amaretto, káva espresso, piškoty, kakao

Přidat fotografie receptu