Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Medvědí chleba

Tento menší chutný chléb připravíme velmi snadno za pomoci domácí pekárny. Do těsta přidáme zelené bylinky, díky kterým bude pěkně vonět. Chléb upečeme ve formě na biskupský chlebíček.

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min bez doby kynutí

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 629 kJ /
1 345 kcal
Bílkoviny34,65 g
Tuky28,81 g
Vláknina21,93 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,41 g
Sůl16,00 g
Sacharidy225,89 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny ingredience dáme do pekárny v uvedeném pořadí a pekárnu nastavíme na program Těsto. Krok 2: Po vykynutí těsto vyjmeme, olejem vymažeme formu na biskupský chlebíček, vložíme do ní těsto a necháme ještě půl hodiny kynout. Troubu včas rozpálíme. Krok 3: Před pečením potřeme chléb vodou smíchanou s octem a dáme do trouby. Chléb potíráme i v průběhu pečení. Krok 4: Zda je chléb upečený, zkusíme špejlí, po vyjmutí musí zůstat suchá. Po upečení necháme vychladnout.

TIP: Jak upéct chléb v domácí pekárně

Zveřejněno 12. 4. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medvědí chleba

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XQv5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medvědí chleba

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XQv5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Alexiss:Aleiss, jsem moc ráda, že chlebík chutnal. Já ho mám taky ráda jen s máslem a na to si dávám domácí Lučinu, teda pokud jí mám udělanou a to je přímo luxusní jídlo....;-):yes:

S dovolením přidávám foto, ačkoliv- pekla jsem během dvou dnů dvakrát (poprvé zmizel ještě teplý), ale podle vlastní fantazie. Až potom jsem tu našla tento recept, který je téměř totožný. Vynechala jsem pažitku, kmín a polovinu droždí, přidala slunečnicové a lněné semínko. Nejlepší je jen s máslem, nebo s tvarohem, i uzeným z Lidlu.
:-p:-p:-p:-)):-)):-))
Jo, ještě +9:yes:

Dneska jsem ho pekla znova, tak přidávám fotku, jak vypadá z pečky;-)

Nepochopím, proč zadělávat těsto v pekárně a pak péct chleba v hranaté formě:-O:-O, no a na 300g mouky kostka droždí;-(;-( to jsi asi teorií o pečení v DP naprosto nepolíbená:-*, na půl kila mouky se dává čtvrtka droždí....;-)

:-K:yes::yes:

Bibi:-Ktak ten tedy je:-p já si snad tu pekárnu budu muset také koupit, stále to oddaluji, ale když tu vidím ty vaše dobroty:-O:-K:yes:jste šikulky a Tobě nyní 6.tý bodík posílám:-K

Bibinko, no to musím dát každopádně bodíka. Taky se na to chystám už nějakou dobu. Vypadá moc dobře:yes::-K

No tak ten láká k vyzkoušení Bibi:-O;-)+3:yes:

Je mi to jasné, Bibi!! medvědí česnek a je to tady!! Co já už jsem se nascháněla všeho, co se tady dočtu:-))! I Albert začal objednávat celozrnné mouky, Orel ďobáčky a šmakouna..:-)):-D a už vím, jak vypadá medvědí česnek. Člověk se učí celý život:-!:-! A ty máš plusík! Ten chleba se mi moc líbí:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
proč se dává ocet do chleba, proč se dává do chleba ocet, pečení chleba, biskupský chlebíček z žitné chlebové mouky, proč ocet do chleba, recept na biskupský chléb, jak vypada medvědí česnek, proč dát ocet do chleba, proč se dává ocet do těsta, cesnek uci, proč potírat chléb vodou, pečeme chleba s česnek, proč se dava do testa ocet, ocet do chleba, proc ocet do testa, proč se dává do pečiva ocet?, proč se dává olej do těsta na chleba, proč se přidává ocet do těsta na chleba?, chleb pečeny s medvědim česnekem, medvědí pečení chleba

Suroviny:
voda, ocet, olej, sůl, cukr, mouka chlebová hladká, mouka tmavá chlebová žitná, droždí čerstvé, pažitka, česnek mědvědí, libeček, kmín celý, olej, ocet

Přidat fotografie receptu