Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Uzenářská kotleta na tymiánu

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Středně náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 837 kJ /
439 kcal
Bílkoviny23,38 g
Tuky32,17 g
Vláknina5,00 g
Cholesterol 80 mg
Sodík 1,32 g
Sůl3,20 g
Sacharidy12,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky kotlet lehce naklepeme, osolíme a posypeme bohatě sušeným tymiánem a lehce obalíme v hladké mouce. Krok 2: Na pánvičku dáme trochu oleje, který rozehřejeme a zprudka v něm opečeme z obou stran v mouce obalené a okořeněné kotlety. Ty postupně po opečení přendáváme do hrnce. Krok 3: Ve výpeku na pánvičce opečeme na jemno nakrájenou cibuli a na malá kolečka nakrájené párky. Opečenou cibulovo-párkovou směs přidáme do hrnce k opečeným kotletám, rozdrobíme jeden masox a podlijeme vodou do výše masa. Krok 4: Dusíme na mírném ohni cca 40 minut. Krok 5: Poté co je maso krásně měkké tak jej opatrně vyndáme a vydušenou šťávu lehce zahustíme instantní jíškou. Pokud je potřeba tak dochutíme solí a pepřem. Podáváme s bramborem nebo rýží

Zveřejněno 13. 4. 2010

Poznámka autora Colombo65

Výborná rychlovka.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Uzenářská kotleta na tymiánu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gpO3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Uzenářská kotleta na tymiánu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gpO3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Výborné, jen jsme neměli párek, tak jsme dali klobásku a anglickou slaninku.
Bodík přidán.

Uzenářskou kotletu na tymiánu, dala bych si klidně i po ránu. :-p;-)

To vypadá hodně dobře, určitě vyzkouším.

:-p:yes::yes:+6

:yes::-p

michsamant 13. 4. 2010 21:28
aaaaa okouna nilskeho sa u Colombov prejedli :-p
ale aj bravcove vyzera dobre :yes:

Ottíku, efekt smrštěného střívka u párků funguje spolehlivě;-):yes:. Javořické párky u nás neseženu a přemýšlím, které "buřty" ve zdejším regiónu uplatním;-):-p.

takové rychlovky vítám:-), zrovna jsem dnes koupila čerstvé bylinky vč. tymiánu k zasazení, tak mám inspiraci;-):yes:

mňam,masino můžu+2:-K:yes:

Hmmm .... mňam, Otto, dal bych si hned ... tak alespoň za bodík :yes: +1

Tématické fráze:
vepřové maso na tymiánu, vepřová kotleta na tymiánu, vepřové kotlety na tymiánu, kotlety s rýží, tymián recepty, maso tymián, uzenářská sůl, vepřové kotlety tymián, kotlety na timiánu, vepřévá kotleta, vepřové maso po uzenářsku, recepty tymián, kotleta s tymianem, kotleta, maso na timianu, uzenarsky veprovy kotlet, vepřová kotleta na tymiánu recept, vepřová kotleta uzenářská, roštěná uzenářská recept, vepřová kotleta recepty na tymiánu

Suroviny:
kotleta vepřová, cibule, tymián sušený, párky, jíška světlá instantní, olej, sůl, pepř, masox

Přidat fotografie receptu