Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Roládky na špejli

Hodnocení receptu je 5,0 (45×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

sebena sebena

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 854 kJ /
682 kcal
Bílkoviny116,60 g
Tuky12,20 g
Vláknina0,30 g
Cholesterol 258 mg
Sodík 256 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy10,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí prsa i panenku rozřízneme na plát, naklepeme, osolíme opepříme a posypeme tymiánem. Pláty masa položíme na sebe a srolujeme, nakrájíme na plátky a každý plátek napíchneme na špejli. Takto připravené špejle opékáme na panvičce na oleji z obou stran, poté vyjmeme a do výpeku přidáme cibulku nakrájenou na jemno, orestujeme do zlatova, zaprášíme moukou a zalijeme vodou a vínem, přidáme špetku tymiánu a dochutíme solí a pepřem, na závěr přidáme plátek másla na zjemnění a můžeme podávat

Zveřejněno 15. 4. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Roládky na špejli

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XQzA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Roládky na špejli

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XQzA

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (39)

Janca21: Moc děkuji ;-) Brambory očistíme nakrájíme na osminky a uvaříme ve vodě. Na pánvi si rozpustíme kousek másla a ještě teplé brambory krátce osmahneme, posolíme a přidáme nějaké zelené bylinky co máme rádi a je hotovo :-)

Roládky vypadjí naprosto famózně :-) Děkuji za inspiraci na večeři. Můžu jen poprosit o recet na brambory? Celá kombinace se mi takhle strašně líbí :-) Děkuji :-)

Jsem tu po delší době a tohle mi hned padlo do oka :yes:. Sebeno, krásný recept, krásné fotky...:-p Rozhodně si ho ukládám, těším se na realizaci a bod posílám předem ;-).
Maso na takové roládky na špejli krájím stejně jako Mirča (a naučila jsem se to tady)...:-)

držte mi palce,zitra chci dělat na oběd,abych nedopadla jako Hell. :-D:-)),snad se mi to povede,mám trošku obavy...;-)bodík jsem dala už minule...:yes:

Já jsem ty roládky napichovala na špejle tak, že jsem ukrojenou roládku jednou rukou přidržela na prkýnku, tak aby nezměnila tvar a druhou rukou jsem roládku propíchla špejli, šlo to opravdu snadno...
Mirča má dobre tipy, určitě bych to taky tak udělala, kdyby mi to nešlo mým způsobem;-)

Hell.:-)možná to chtělo jen maso při rolování více utáhnout a dát třeba na chvilku do chladu;-).Dobré je taky při přípravě takových jídel postupovat tak,že jehlou/špejlí propíchneme roládou a pak teprve ukrojíme plátek (myslím tím,že při dělání třeba 2cm silných plátků protneme zavinutou roládu asi 1cm od okraje špejlí a 1cm za tím odkrojíme(.Tak mám maso zachová svůj tvar a jde to poměrně dobře;-).Nevím,jestli jsem to napsala srozumitelně:-8.
Sebeno:-)recept vypadá velmi chutně:-p a protože dělám podobně,tak si dovolím přidat i boďku č.29;-).

Souhlasím, že to krásně vypadá a musí i krásně chutnat. :yes:
Zkusila jsem vyrobit tyhle šneky jen z krůtího masa, panenku nemaje.
Vůůůbec netuším, co jsem udělala špatně, ale chtít napíchnout roládku na špejli, byl nadlidský výkon. :-( Prostě se mi to rozmotávalo, propíchnout to nešlo (měla jsem kovové jehly), celé to nakonec na té jehle vypad hrozně. Strěpaté, neuspořádané, hrůza fakt. Dobré to bylo, což o to, ale teda vzhled byl za -5 ;-(
Nevíte někdo, co jsem dělala špatně? Mě se ten recept tuze líbí (hlavně právě vzhledově) a tak bych se oň nechtěla připravit jen proto, že se mi nedaří :-(

:yes::-K

Vypadá to skvěle o víkundu vyzkouším ::-p

Nádhera!!! Další bodík na cestě!!! :yes:

Vypadá to úžasně.:-))Určitě to vyzkouším:-K:yes::yes::yes:

Ivonko, to je nádherná fotka se skvělým receptem, bodík ti letí:-!

Ivonko vas receptik je super:-K delala jsem jen s malinkatou zmenou masicka ale vsem moc moc chutnalo.mate to i nadherne nafocene u me mate bodik:yes:

Ivonko, takové špízy se běžně dělají;-). Já tuto kombinaci masa mám rád a díky za připomenutí dobrého receptu. Určitě brzy udělám. Máš to krásně nafocené. :-!:-)):yes::yes::-K. +22

Moc všem děkuji za komentáře a bodíky, koukám že nám to tu někdo pěkně rozvířil:-//:-D Docelá nechápu co je Petře nebo komukoliv takovému jako ona do toho, co kdo má doma v lednici a nebo co tady kdo píše do komentářu...... no jo hold zavist je zlá...... ;-):-D

:-p:yes:+20

No, Tome, ani ne, se přiznávám dobrovolně :) mám ráda veselé strávníky :) a představ si, že by jí nechutnala, co víš :)

Jaaja:
A nechceš tu Petru pozvat? Třeba vepřovou panenku ještě nikdy neviděla a nejedla a udělalo by jí to radost :-))

No tak to je dobré. Nechápu, co je Petře neregistr. po tom, kde jsem vzala vepřovou panenku, když jsem chtěla dělat na oběd kuřecí prsa. Ale vysvětlím: zítra je pátek a mám 5 vepřových panenek (teď už 4) naložených v lednici na grilovačku, tak jsem jedno použila. Nevadí? ;-) jo a mám naložené i krkovice i kuřecí prsa :) a každé jinak, kdyby Petru zajímalo ;-)

Že by novej džango nebo samouk? :-D

Pokud má někdo, kdo se ani nezaregistruje depku z toho co tady čte, nikdo ho nenutí to číst. Nám ostatním tento způsob vyhovuje. Nevidím důvod proč bychom se my ostatní měli přizpůsobovat jedinci, který nemá co nabídnout než rejpání.

Petra (neregistrovaný/á) - já taky nikde nepíšu, že to mám denně v lednici:-!:-! Co a jak okomentuju, je moje věc, receptu se to týká a je to i slušné. Nemíním vysvětlovat tobě, proč jsem zrovna měla toto v lednici, a to tam mám ještě králičí díly a kachní krky na polévku, kterou dovářím.

Když čtu některé komentáře, tak začínám mít depku. Nevím jak vy, ale já běžně panenku v lednici nemám. Někdo asi ano. Stačí se mu podívat do lednice a jde na to.:-)) To, že jedna z pisatelek chtěla dnes dělat kuřecí prsíčka, tak to chápu, že je má v lednici nachystané. Ale že by měla i vepřovou panenku, tomu nevěřím. :-D Když, tak pravděpodobně v mrazáku. Raději bych uvítala více komentářů, které se týkají přímo receptů. Ale že někdo jde na to, anebo že má poslintanou klávesnici mě nezajímá. Takové komentáře jsou trapné. Když se chce někdo dozvědět u receptu různé rady, tak ho nezajímají takovéto řeči. Bohužel se často stává, že u některých receptů je plno komentářů, ale ani jeden, který by se týkal vaření daného receptu. Je zde plno dobrých receptů, které nikdo neokomentuje jenom proto, že autor nemá zde spřízněné duše, které se budou nad jeho receptem rozplývat a slintat.

Sebeno, že já jsem sem nepřišla o 4 hodiny dřív,měla jsem oboje ingredience :-D takhle to uložím a vyzkouším :-p:-p:yes::yes:

:yes::yes::-p

No teda:-O:yes::yes:+17

já je dělám podobně jen s listovým špenátem, někdy uvařím a přidám:yes::yes:

Měli jsme něco podobného jako promoční oběd. V:-*:-*ynikající.

Super!!!:yes::yes:+15

Krásné a lákavé:-):yes:

Tématické fráze:
maso na špejli, kuřecí maso na špejli, kuřecí na špejli, kuřecí roládka na špejli, kuřecí roládky na špejli, kuřecí prsa na špejli, mini kuřecí roládky, jídlo na špejli, šneci z kuřecího masa, špízy na spejli, drubezi recepty, vepřové maso na špejli, roládky, spejli, kuřecí prsíčka na špejli, šneci na špejli, kureci sneci na spejli, jak udělat krásné fotky, kureci roladky na spizu, recept maso na spejli

Suroviny:
prsa kuřecí, panenka vepřová, tymián, sůl, pepř mletý, olej, máslo, cibulka, mouka hladká, víno bílé

Přidat fotografie receptu