Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Roládový štrúdl

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lemarti

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 307 kJ /
3 659 kcal
Bílkoviny72,89 g
Tuky71,85 g
Vláknina40,40 g
Cholesterol 420 mg
Sodík 3,39 g
Sůl8,35 g
Sacharidy639,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny na těsto zpracujeme v míse dohladka. Necháme v teplém místě nakynout na dvojnásobné množství. Krok 2: Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme nahrubo. Krok 3: Poté z těsta vyválíme placku zhruba 65 cm x 40 cm. Celé potřeme rozpuštěným máslem, rozetřeme jablka, posypeme skořicí, vanil. cukrem, moučkovým cukrem, strouhankou a polijeme rumem. Vše opatrně zamotáme do rolády. Roládu nařežeme na 4 cm plátky a naskládáme do dortové máslem vymazané formy. Krok 4: Dáme péct do trouby na 175°C zhruba 35 minut. Ještě teplý koláč polijeme polevou umíchanou z mléka, cukru a vanil cukru.

Zveřejněno 24. 4. 2010

Poznámka autorky lemarti

Jako náplň se může dát cokoliv, co kdo má rád.

Já těsto připravila v pekárně a chybělo málo a těsto jsem měla všude. Pekárnu mám na 1250 g, takže raději větší.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Roládový štrúdl

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QkyY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Roládový štrúdl

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QkyY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Perfkektně se mně podařilo těsto! Jen cukru jsem dala trochu míň. 3 polévkové lžíce. Mouku jsem prosívala přes sítko, celé kvasnice, jak bylo psáno. Kynulo to jedna báseň. Líbilo se mi i to krájení zavinutého těsta a následně dát do koláčové formy.
Určitě budu dělat často. :yes:

Právě, že pokaždé, než něco z receptů vyzkouším čtu komentáře a zkušenosti těch, co to již vyzkoušely, od toho si myslím, že to tu také je...a nedala jsem ted na komentáře, v nich u tohoto receptu nic podrobného nenajdu, píše to sama autorka v receptu.

simonkacl: můžu ti poradit? Pokud děláš opravdu něco neznámého, jako toto, nedej na komentáře, neb každému chutná něco jiného. Ale - chtělas vyzkoušet - zásadně novinky zkoušej na malém vzorku, vyhneš se zklamání, každému fakt nemusí chutnat vše, nejsme roboti ;-);-);-)

Ted jsem ho dopekla a lituju, že jsem štrudl polevala tou polevou, celá práce v háji. Bez toho by to bylo hezky nadýchané, stačilo by pocukrovat moučkovym cukrem. S výše předepsanou polevou je z toho akorát tak nacucaná, přeslazená kejda buchty.

Wow, zaokrouhleno na 15bodiku :-)

:-O:-p:yes::-D a bodík...

Tak to mi nějak záhadně uteklo a přitom to vypadá nádherně:yes::yes::yes::yes:+10

Tak to mi uteklo a taková nádhera!! Leni, máš to za plusíka!!:yes::yes:

:-K+4:yes:

:yes::yes::-p

Bezva nápad.

Tématické fráze:
štrůdl, nadýchaný štrudl, recepty na strudl, roládový koláč, štrůdl politý krémem, koláč roládový, štrudl těsto, vánoční štrúdl, roládovy dort, maminčiny recepty recept na roládový na dort, štrudl do formy, recepty moučníky strudl, jablka na štrúdl, štrůdl nebo štrúdl, štrůdl s krémem, jablečný závin s polevou, nadýchaný štrůdl recept, 29.7.2018 štrudl, plátky jablek zamotáme do těsta, štrúdl politý rumem

Suroviny:
voda, mléko, máslo, cukr krupice, vejce, sůl, mouka hladká, kvasnice, jablko, máslo, rum, cukr vanilkový, skořice, strouhanka, cukr moučkový, cukr moučkový, cukr vanilkový, mléko

Přidat fotografie receptu