Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ukrajinské bramboráky

Klasické smažené bramboráky zná každý, ale co takové ukrajinské bramboráky? Hlavní rozdíl je v tom, že uvnitř najdete náplň z mletého masa, která z nich dělá sytou večeři nebo oběd. Podávat je můžete se zakysanou smetanou.

Hodnocení receptu je 4,9 (47×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mariya mariya

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 361 kJ /
564 kcal
Bílkoviny21,38 g
Tuky8,68 g
Vláknina15,71 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 132 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy94,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory, stroužky česneku a cibuli oloupeme. Poté nastrouháme na jemném struhadle. Krok 2: Osolíme, opepříme, přidáme vajíčko, mouku a promícháme. Krok 3: V pánvi rozpálíme olej, dáme lžičku nastrouhaných brambor, zarovnáme na placku, na to dáme mleté maso, uděláme nevelkou placku a přikryjeme zase lžičkou brambor. Krok 4: Smažíme z obou stran dozlatova.

TIP: Jak smažit zdravěji

Zveřejněno 28. 4. 2010

Poznámka autorky mariya

Dobře chutná se zakysanou smetanou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ukrajinské bramboráky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w0Ww

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ukrajinské bramboráky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w0Ww

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (31)

Další z vynikajících receptů na bramboráky 😊 Neznám ho, ale co nejdříve vyzkouším, takovéto bramboráky musí být opravdu dobrota.
,

Monika146: Krásný večer přeji,doufám že Vám budou chutnat😁👋

Bibinka: Ukrajina je část Ruska? Váš zeměpisář musí být nadšený z vašich znalostí.

vladbou: Ale kde že, tyhle bramboráky dělají u nás holky uklízečky z Ukrajiny už léta Páně a jsou vynikající. <3

Dobrý den, jaképak ukrajinské bramboráky ? Vždyť to jsou běloruské draniky, jejich pomalu národní jídlo. :-)

:yes::-K:yes: Rozhodne vyzkousim.....<3:yes:

Nadia22: Určitě bude Vám chutnat,Já pridávám k mletemu masu trošku jemně nasekany cibulky je to víc výraznější,trošku jsem recept zlepšila.

Zobrazit starší odpověď

Náplň: pepř?

Asplenka: Omluvám se je tam nápln mleté maso.:-)

Zobrazit starší odpověď

Už je v oblíbených a Evi, nádherné fotky:-O:yes:...+1

Mariyja zrovna jsem plánovala co bude v sobotu na oběd. Teď už to vím:-p:-p. Děkuji a posílám bodík:yes::yes::yes:

Co máte? Vždyť má úplně normální češtinu xD

diki za pochvalu,sem rada ze Vam chutna:-))

Dobrota:-p:-p+11přidala jsem foto:-))

díky za pochvalu - dorty...:-8

Opravila som, ale ak by tam bola ešte chyba, upozornite ma alebo kto môže, nech opraví ešte :-8
Dávam bodík k tomu +11

Také vítám mariyu a recept se mi líbí. S mletým masem to určitě vyzkouším:yes:+10

Midla a Jani R. - ale ty lžíce patřej k mouce, ne k soli!!!!!! Je to oddělené čárkou!!!

:-) mariya, normálně se uvítacích projevů nezúčastnuju, ale v tvém případě si to nemohu odpustit. Dobře se pamatuju jaké to bylo když jsme přišli do Ameriky a snažili se naučit anglicky.
Moc se mi líbí tvá snaha a jsem rád, že tě nikdo za češtinu nekritizuje.:-8
A teď k receptu. Znám takhle pečené řízky a máme je rádi. Udělat to s mletým vepřovým nás nikdy nenapadlo, rozhodně to zkusíme.
Známe od kámošky z Ukrajiny karbanátky dělané jen z vepřového, jdou strašně dobré a už jiné neděláme. Tvé bramboráky určitě budou taky.:-K
Bod samozřejmě přidávám.:yes:

No, mi taky, ale já bych nerada nějak narušila celý ten recept, snad každý pochopí, že mariya je ruska, Kristova noho!!:-O

Možná by to někdo mohl ještě trochu opravit, kdo k tomu má přístup. Nebo tu budou za chvíli uprskané komentáře. Evidentně je např. zaměněno u a v (což u člověka, který přechází mezi azbukou a latinkou není zas tak divné)

Ale té soli mi připadá 3 lžíce hodně.

Já taky ne, myslela jsem že to bude malá/čajová ložka, ale když víš kam kouknout...;-)

jj, znám od snachy z Ukrajiny ;-):-p:yes:

Midla moc děkuji, já to fakt nevěděla:-8

st.l = stolovaja ložka/ polévková lžíce
pepř je jasný a pak
náplň: ....
:-)

mariya;-), zdravím tě na Topreceptech, vítej mezi námi. No, to bude fuška si to trochu popřekládat, ale nějak si poradíme:-O. Tak zatím, kdybys mohla, můžeš mi malinko vysvětlit, co je to "2-3st.l.sul,pepr.napln:":-?;-) Z toho moc chytrá nejsem a pokud někdo ví, moc prosím, dejte to nějak do řeči české:-)):yes:

Vitej na topkach Mariya, recept zni zajimave, my mame mlete maso radi, tak vyzkousim :yes::-K

já dávám do brambor ještě trochu majoránky a drc.kmínu a místo mletého masa dávám naložené kuřecí maso a vynikající je to i s nivou:-);-)jinak dávám bodík:yes:

Mariyja, vítám tě mezi náma a přeji ti, aby se ti tady u nás na Topkách líbilo a byla jsi spokojená;-)
Vidím, že pocházíš z některé části Ruska, asi Ukrajina a že budeš mít s češtinou trochu problém, ale neboj my to tady nějak přečteme a budeme tě tolerovat:-):-K Za bramborák ti dávám boda:yes:

škoda,že nejsou fotky,ale jinak bodík...:yes::-K:yes:

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze:
ukrajinske recepty, ukrajinská jídla, ukrajinské jídlo, ukrajinská kuchařka, ukrajinske jidla, recepty z ukrajiny, ukrajinské placky, ukrajinský dort, ukrajinská jídla recepty, ukrajinská jídla-recepty, bramboráky, recepty ukrajinske, ukrajinský bramborový salát, ukrajinske moucniky, rusky bramborák, ruské bramboráky, ukrahinske jidlo, ukrajinské brambráky, ukrajinsky jidla, naucit se ukrajinsky

Suroviny:
brambory, cibule, česnek, vejce, mouka, sůl, pepř mletý, maso mleté, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu