Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Malínské plněné tolary s křenem

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jahoda jahoda

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 20 min

45 min (25 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 461 kJ /
2 261 kcal
Bílkoviny184,87 g
Tuky128,41 g
Vláknina10,89 g
Cholesterol 849 mg
Sodík 3,01 g
Sůl7,26 g
Sacharidy88,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na rozpečené nakrájené slanince orestujeme jemně nakrájenou cibuli a vmícháme do masa společně s vekou, nebo rohlíky namočenými v pivu. Krok 2: Přidáme 2 lžíce nastrouhaného křenu, česnek utřený se solí, 1 vejce a pivo, pokud zůstalo z namočených rohlíků. Osolíme, opepříme a pořádně promícháme. Krok 3: Ze směsi vytvoříme placičky a mezi ně zatlačíme 1 lžíci nastrouhaného křenu. Pokud se směs lepí na ruce, pomůžeme si strouhankou. Křenem nešetříme, jinak by chuťově nevynikl. Krok 4: Placičky spojíme a obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích s hořčicí a strouhance. Krok 5: Vložíme do rozehřátého oleje a pomalu smažíme z obou stran, aby se tolary propekly. Krok 6: Příloha: Malínské tolary mají rády jako přílohu kromě bramborové kaše dobré vařené zelíčko, ale nepohrdnou ani právě uvařeným jablečným kompotem.

Zveřejněno 1. 5. 2010

Poznámka autorky jahoda

Zdroj:Knihovnička receptů - To nejlepší z piva

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Malínské plněné tolary s křenem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/08G7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Malínské plněné tolary s křenem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/08G7

Marie

Komentáře (9)

:-)<3:yes::yes: Určitě zkusím, křen máme rádi a recept se mi líbí. :-K

:-pTo se mi líbí:yes:Ukládám a +10posílám:yes::yes:

:-O:yes::yes::yes::yes:

Posílám bodík:yes: a určitě vyzkouším:-K

Muž má rád křen, takže vyzkouším :-) dávám bod předem :yes:

Ivo Ch, určitě ztratí svou ostrou chuť, ale něco zůstane: dnes u obědu se ptám zbytku rodiny, jestli poznají, s čím jsou tolárky a hned to poznali:-)), je to trochu jiná varianta karbanátků, kterých je zde jistě velká spousta.;-) Je to jak s bylinkami, nedá se srovnat vůně čerstvých a v dušených pokrmech.:-)

No asi to vyzkouším i když ze zkušenosti vím že křen když ho přejde var ztrácí svojí typickou chuť.Uvidíme.

:-p:yes:

:-O:-D:-p:-p:yes: také vyzkouším:-)), protože, křen mám za plotem:-D, takže není co řešit:-D:yes:, bodík posílám:-!

Tématické fráze:
bramborové tolary, bramborové tolarky, bramborové tolárky recept, za malinským křenem 2014, mail tolar.ch loc:cz, mleté maso s křenem, malinska smes, za malínským křenem, bramborové toláry recept, knihovnicka receptu - to nejlepsi z piva, malínský guláš recept, malinska smes, malinský šunkový závitek, malinske pokrmy, recept na bramborové tolárky, tolary bramborove, bramborový tolar, plnene maso s krenem, recept na křen, křen v receptech

Suroviny:
maso vepřové mleté, cibule, veka, vejce, česnek, slanina, křen, sůl, pepř mletý, pivo černé, mouka hladká, vejce, hořčice dijonská, strouhanka, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu