Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řízky v zelném těstíčku

Hodnocení receptu je 5,0 (35×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Paprika Paprika

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 719 kJ /
411 kcal
Bílkoviny18,78 g
Tuky9,46 g
Vláknina10,25 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 2,50 g
Sůl6,21 g
Sacharidy49,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kysané zelí vymačkáme a překrájíme. Smícháme s ostatními přísadami na těstíčko (dle potřeby přidáme tekutinu nebo mouku). Krok 2: Maso na řízky si naklepeme, osolíme a opepříme. Krok 3: Na pánev nejlépe s nepřilnavým povrchem dáme trochu oleje a na něm orestujeme maso z prudka 3-4 minuty z každé strany. Krok 4: Maso vyndáme, do pánve přidáme olej a dáme na ni zelné těstíčko zhruba o velikosti masa. Řízek na těstíčko položíme, přimačkneme a nahoru dáme druhou vrstvu těstíčka. Dáme pozor, aby se těstíčko po stranách spojilo a opečeme z obou stran. Podáváme s oblíbenou bramborovou přílohou a čerstvou zeleninou nebo zeleninovým salátem. Dobrou chuť.

Zveřejněno 1. 5. 2010

Poznámka autorky Paprika

Recept mi přišel mailem, ale v originále se do těstíčka dává syrové maso. Já jsem jednou v restauraci dostala v podobném pokrmu (řízek ondráš) polosyrové maso, tak od té doby do bramboráku nebo teď do zelňáku dávám raději maso předem opečené.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řízky v zelném těstíčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gpm9

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řízky v zelném těstíčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gpm9

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Dělal jsem Ondráše a použil jsem kuřecí prsa nemusí se předem opékat,pomalu smažit a jeto.Dobrou chuť.

ooo co nejdříve vyzkouším , děkuji za receptík uloženo bodík letí :-O:-8:yes:

velmi chutné :);-)

Dnes jsme měli k obědu tyto řízky a byly úžasné.Skvělé těstíčko,děkuji za recept,budu dělat častěji.

Ó nádhera!!!!:-O:yes::yes:

Aj toto mi uniklo! Nádhera! +

Teda,to je nápad!!!!:yes:

Pipre - uzení se ke kysanému zelíčku náramně hodí. :yes::yes: Dobrý nápad. ;-)

Dnes jsem dělala a místo masa na řízky jsem použila upečené uzené koleno. Moc nám chutnalo:-p

:-p:-p:yes::yes:

:-OPěkný recept, musím vyzkoušet. Máš krásné fotky:yes:+

Skvělé!!!!Posílám bodík:-p:yes:

Toto je fakt bašta děláme i zelné i bramborové bod :yes::yes:
fotka je nádherná :-)

:-p:yes:musím vyzkoušet, máme doma celý soudek nalož.zelí;-)

:-Oúžasné:yes:+

Vypadá to skvěle a:-pa to těstíčko zajímavé:yes::yes:+5

Papričko, to může být opravdu hodně dobrý řízek s tím zelím:-p Dávám ti 4.bod:yes:

:yes:

Mně se taky moc líbí, ukládám a posílám +:yes::-), krásné fotky;-)

Papričko, tvůj recept se mi hodně líbí. Já také dávám do těstíčka po stejné zkušenosti raději už předem upravené maso. Už jsem zkoušela i syrové a s úspěchem, ale je třeba delší dobu smažit, aby se maso propeklo:yes:+2.

Tématické fráze:
řízek v zelném těstíčkü, kuřecí řízek v zelném těstíčku, uzené v zelném těstíčku, kotleta v zelném bramboráku, kuřeci v zelném těstíčku, kuřecí řízky v zelném těstíčku, maso v zelném těstíčku, recept zeli v testicku, uzené maso v zelném těstíčku, kuřecí maso v zelném těstíčku, řízky v těstíčku, těstíčko na řízky, zelný soudek, uzene v zelnem bramboraku, uzené maso v zelném těstíčku, řízek v těstíčku se zelim, uzené v zelném těstíčku, rizek ze syroveho testicka, rizek v zeli, uzené řízky v zelí

Suroviny:
maso na řízky, zelí kysané, vejce, mouka, pivo světlé, kmín drcený, sůl, pepř, olej

Přidat fotografie receptu