Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bezkonkurenční králík

Jemné a zdravé králičí maso je na pečení vynikající. Protože má opravdu velmi nízký obsah tuku, musíme k jeho přípravě přistupovat opravdu citlivě, abychom ho nevysušili. Ideální je přídavek slaniny nebo marináda. Díky tomu si maso zachová šťavnatost.

Hodnocení receptu je 4,9 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Blanka23

Snadný

Doba přípravy 140 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 120 min bez doby odležení

140 min (20 min příprava + 120 min tepelná úprava, bez doby odležení)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 754 kJ /
2 092 kcal
Bílkoviny6,79 g
Tuky205,82 g
Vláknina16,86 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 629 mg
Sůl1,50 g
Sacharidy49,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny přísady na marinádu smícháme a králíka do ní naložíme přes noc. Krok 2: Druhý den králíka pečeme i s marinádou, pokud jí máme hodně, tak ji tam nedáváme všechnu. Popřípadě marinádou pak podléváme. Krok 3: Králíka posypeme nakrájenou paprikou na proužky. Pečeme tak 2 hodiny, aby byl králík krásně měkoučký. Krok 4: Podáváme s brambory, může být i rýže.

TIP: Jak upéct králíka: Poradíme, jak ho připravit, aby byl dokřupava propečený nebo dušený

Zveřejněno 3. 5. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezkonkurenční králík

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vQPg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezkonkurenční králík

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vQPg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (28)

Výborný recept.Moc jsme si pochutnali😊

Moc dobrý králík, jistě budu dělat častěji 👍

Je to vynikajúce, robil som v remoske, pridávam foto, vďaka za recept! :yes:

Dneska se na něj chystám, moc se těším !! <3 :-*

:-)<3:yes::yes: Pěkný recept i provedení :-K

Výborný recept, všem doma chutnal. Děkuji.:-)

Dělám taky tak, přidávám foto. Je moc dobrý..:yes::-K

Jak dlouho a na kolik stupnů?:-?

Renáta: peču vše na 200°C

Eva Voilfová 22. 1. 2016 13:31
Super, výpek rozmixovat a přidat něco kysané smetany pro spojení chutí. Nemá to chybu.

Moji kluci se po něm rozplývali:-p Opravdu chutné:-))

OLGA čERMÁKOVA 5. 8. 2015 08:49
Petra Stejskalová: bEZKONKURENČNÍ KRALIK RECEPT tAK NÁM PROSÍM NAPÍŠTE TEN MNOHEM LEPŠÍ RECEPTIK.DIKY

Jaroslava Mezírková 27. 12. 2014 19:29
Ještě k tomu přidám kořenovou zeleninu, tak uvidím. Díky Jaruška:-p:-p

kdyby jste měli zájem mam králiky.jinak jsem to delal dnes a opravdu luxus.604450301sms:yes:

Opravdu bezkonkurenční,nemá chybu :-)):-)

Právě jsem ho naložila,určitě bude zítra super

Výborné ,masičko krásně šťavnaté a výpek s bramborami jedna báseň :-) :-)

Petra Stejskalová 9. 4. 2013 21:42
Jo, je to dobrý, ale jedli jsme i mnohem lepší.

Dnes jsme zkoušeli a bylo to báječné,děkuji za receptík.:yes::yes::yes::-)):-)):-))

No,tenhle recept taky nevypadá špatně. Dnes jsem naložila králíka do marinošky a zítra se peče :-p máme na mražáku ještě jednoho,tak příště zkusím tento postup ;-)

rebeka:kuře jsem zkusila a šlo to.Zkusit třeba.hana143

Výborné!!!!!!!!!!!!!!!!!:-p

Moc se mi recept líbí,ten vyzkouším.:yes::-KA dávám bod:yes:

Určitě by to šlo na kuře. Je to vlastně béřovický králík. Omáčka jde i zahustit. Toho oleje nikdy nedávám tolik. Každopádně je to super recept.;-):yes:

Myslím, že by to šlo i na kuře, možná bych ale vynechala ten tymián a dala nějakou jinou bylinku.;-)

rebeko - určitě!!!!

králíka nemám:-//co kuře:-?ta marináda by k němu šla,ne:-?:yes:

Jo, to je přesně podle našeho jazýčku :-p:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
kralik recepty, recept na kralika, recepty z králika, kralik recept, recepty na kralika, recepty kralik, recept kralik, králík na smetaně recepty bezkonkurenční, peceme kralika, jak upéct králíka, králik, top recepty králík, top recept na králíka, jak udelat králíka, receptykralik, recepty na králík, kralik-recepty, recepty-kralik, králík na kečupu, jak uvarit kralika

Suroviny:
králík, paprika čerstvá zelená, voda, olej, pepř, paprika sušená sladká, česnek, cibule, hořčice plnotučná, kečup sladký, chilli, tymián, sůl

Přidat fotografie receptu