Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bažant na víně

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

lenka-m

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 898 kJ /
693 kcal
Bílkoviny6,51 g
Tuky43,29 g
Vláknina8,79 g
Cholesterol 35 mg
Sodík 816 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy24,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěného a omytého bažanta rozporcujeme, prošpikujeme proužky slaniny, posolíme a opečeme na rozehřátém sádle. Přidáme drobně nakrájenou cibuli, zpěníme, opepříme, přidáme tymián a očištěné houby nakrájené na plátky. Opečeme, podlijeme vínem, přiklopíme a dusíme do měkka. Krok 2: Nakonec šťávu zahustíme ovesnými vločkami a dochutíme koňakem.

Zveřejněno 5. 3. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bažant na víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0rK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bažant na víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0rK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Včera jsem ho dělala podle jiného receptu, v podstatě je to stejné, rozdíl je v pepři, obalené porce v plátcích slaniny a zahuštění záklechtkou - mouka+voda a s přidáním brusinek do šťávy. Včera ho měl manžel s knedlíkem, já s rýží a dneska jsme ho měli s bramborem a myslím, že pro příště to ten brambor vyhrál :-O:-p:-p

Vypadá to mňam..:-K

Tématické fráze:
bažant na červeném víně a slanině, recepty bažant podle pohlreicha, recepty-bažant, pečený bažant na víně, bažant-recepty, co s bazantem, recepty s bažantem, vaření bažant, bažant-recept, kohout na víně pohlreich, pečený bažant na na červeném víně, recept-bažant, recept s bažantem, kuchařka-bažant, bažantnavině, vaření-bažant, top recepty-bažant, bažant-připrava, pečený bažant s nádivkou, vaření bažanta

Suroviny:
bažant, slanina, cibule, houby čerstvé, víno červené, vločky ovesné, koňak, sádlo, sůl, pepř, tymián

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu