Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená kuřecí játra

Hodnocení receptu je 4,9 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

pbarva pbarva

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie127 kJ /
30 kcal
Bílkoviny1,50 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,15 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 7,50 g
Sůl18,00 g
Sacharidy6,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí játra odblaníme a přeřízneme jen napůl, obalíme v grilovacím koření a pak ve strouhance, narovnáme do pekáčku , který je vymazán olivovým olejem a játra ještě olivovým olejem zakápneme a dáme zapéci do trouby asi 200° asi půl hodinky. Krok 2: Polovinu doby zakryté a druhou polovinu odkryté. Krok 3: Podáváme s bramborem omaštěným máslem, ozdobeným sekanou petrželkou a pokapeme dresingem nebo tatarskou omáčkou.

TIP: Jak připravit játra

Zveřejněno 4. 5. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená kuřecí játra

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/16Xo

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená kuřecí játra

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/16Xo

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Narazil jsem na tento recept a ted jsem dopekl.Je to prostě"žrádlo".Pochutnal jsem si.

galková lída 13. 4. 2016 12:48
Mám moc ráda játra a tak dneska,když jsem narazila na tento recept bylo rozhodnuto co k obědu . Jen jsem 1/4 brambor posypala česnekovou solí a pokapala olejem a rozložila po okraji pekáče . Doprostřed játra , tak jak bylo v receptu a přikryla alobalem . Moooc dobré . Tatarka domácí a zeleninová obloha . Budu vařit až dojede návštěva . Nenáročné a dobré. :yes::-K

také zde přidávám bodík a omlouvám se:-(

pbarva ,včera jsem dělala játra podle tvého receptu a musím říct, že takto upravená nemají chybu.Moc dobrá.Posílám bod.:yes::yes::yes:

Ani výborně, děkuju za dobrý tip :yes:

ono to jde péct i celou dobu zakryté alobalem..já jsem je neodkrývala a byly fantastické..

Drobku, děkuju za hezký slova, to přikrytí je právě kvůli tomu prskání, protože jak známo játra " bouchaj " , proto po odklopení nezapomeňte troubu zeslabit.

:-p Tak tohle je něco co jsem potřeboval. Játra milujem a chodíme na ně do hospody, abychom nemuseli drhnout náš sporák od rozprskaného oleje.:-)) Už je budeme moct jíst doma. Díky, tohle je vynález hned druhý v pořadí.(první je stále vynález dynamitu):-*:yes::yes:

No nic..sobotní menu je jasné:-)

Rebeko použil jsem grilovací koření běžné, a ani jsem nestudoval , jestli obsahuje sůl, ale neztvrdly, před chvilkou jsme je obědvaly a jsou super.

to grilovací koření musí být bez soli:-?když ne,neztvrdou ta játra:-?jinak to vypadá moc lákavě:-p a jak psala AniCiz-žádný binec na sporáku;-)posílám dalšího boda:-K

:yes: tento způsob úpravy znám-je skvělý..žádné rozstřikování oleje okolo sporáku..a chuť -vynikající:-K

Tématické fráze:
kureci jatra, kuřecí játra recepty, pečená kuřečí játra, kuřecí játra recept, kuřecí játra pečená v troubě, recept na kuřecí játra, recepty z kuřecích jater, kuřecí játra pečená, kuřecí játra top recepty, kuřecí játra na roštu, recepty kuřecí játra, játra recepty, pečená játra, recepty na kureci jatra, pečené kuřecí játra, recept kureci játra, kuřecí játra v troubě, játra kuřecí recept, recepty játra kuřecí, játra recept

Suroviny:
játra kuřecí, koření grilovací, olej olivový, strouhanka, petrželka, tatarská omáčka, máslo

Přidat fotografie receptu