Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krůta s játrovo-mandlovou nádivkou

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

isindy isindy

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 303 kJ /
1 028 kcal
Bílkoviny52,90 g
Tuky34,71 g
Vláknina12,80 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 1,65 g
Sůl3,85 g
Sacharidy120,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Krůtu očistíme, omyjeme a osolíme. Krok 2: Rohlíky nakrájíme, přidáme smetanu (pokud není, lze nahradit mlékem a změklým máslem), osmaženou cibulku, ochutíme vegetou, pepřem, muškátovým oříškem dle své chuti (já ochucuji výrazněji, maso část chuti pojme), vmícháme paštiku a mandlové lupínky. Vajíčka můžeme přidat celá nebo jen žloutky a na konec sníh - bude jemnější. Krok 3: Nádivkou plníme krůtu uvnitř, pokud jí mám více, dám i pod kůži na stehnech a na prsou. Otvor zašijeme, křídla a nohy svážeme, aby se nevylamovala. Krok 4: Pečeme přikryté pozvolna v troubě min. 2 hodiny, postupně podléváme vlastní šťávou, dokud se maso nezačne oddělovat od kosti, nakonec odkryté dopečeme dozlatova. Vhodná příloha - brambory na všechny způsoby. Místo krůty lze použít i kuře, také je dobré.

TIP: Jak upéct krůtu?

Zveřejněno 5. 5. 2010

Poznámka autorky isindy

Zdroj - děda žil dlouho v USA, kde je krocan či krůta tradičním jídlem na Vánoce, recept přizpůsobil zdejším surovinám

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůta s játrovo-mandlovou nádivkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NOlK

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůta s játrovo-mandlovou nádivkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NOlK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Jen dotaz, chci zítra péct? žloutky se davají do nádivky a bíky jako sníh? není uvedeno v receptu

ja106b: doplnila jsem, nicméně odpověď již máte :yes:

Zobrazit starší odpověď

Tak jsem se zase po dlouhé odmlce dal dopečené krůty.Doufám,že bude také tak pěkně do zlatova a hlavně křehoučká.Mňam.

isahu:-Ktak to tedy nemá chybu:yes::-pa 11.tého bodíka uděluji;-)

Lusinda79 - my jsme taky začínali se škrábanými játry, ale pohodlnost nás přivedla k tomuto "zlepšení" a vůbec to na chuti neubralo ;-):-)

Krasavice vypečená :-p :yes::yes::yes: Mandlovou nádivku miluju :-8:-8

Tak to musí být dobrota:yes:+8.

To musí být dobrůtka uplně si dokážu představit ty chutě:-O;-):yes::yes:

Tedy to musí být super:-p:-pukládám a dávám bod:yes::-K

Super-já osobně nepoužívám paštiku, ale naškrábaná kuřecí játra.Výborná je s bramborovou kaší a brusinkovou omáčkou.:yes:

Nádhera:-p:yes::yes:

:-O To je krása:yes::yes:+

já se teď nemůžu ani hnout, mám za sebou www.toprecepty.cz/recept/11700-dasina-vinna-klobasa/ :-8...ale jinak - tohle je fakt nebe v hubě...děláme ji vždy na Boží hod, je to už taková rodinná tradice....mooooc dobrý, babička ji vždy vymazlí k naprosté dokonalosti.....

dobry boze...tak toto keby som tak teraz tu mala

Tématické fráze:
nádivka do krůty, krůta recept, recepty kruta, krůta recepty, krůta s nádivkou, vánoční krůta s nádivkou, vánoční krůta, recept krůta, vánoční krůta recepty, pečená krůta s nádivkou, krocan s nádivkou, nádivka do kachny s jatry, pečená krůta s mandlovou nádivkou, mandlová nádivka, recepty z krůty, vánoční krůta recept, jak upéct krútu, nádivka krůta, mandlová paštika recept, vánoční nádivka do krůty

Suroviny:
krůta, rohlík, vejce, smetana, vegeta, ořech muškátový, sůl, cibule, paštika játrová, lupínky mandlové

Přidat fotografie receptu