Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křidélka ve vinné marinádě s bazalkou, meduňkou a ředkvičkami

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

spagetka spagetka

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

20 min (20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 439 kJ /
344 kcal
Bílkoviny1,33 g
Tuky21,05 g
Vláknina2,46 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 8 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy21,29 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Marinádu důkladně promícháme , malinko osolíme. Vložíme tam křidýlka a necháme alespoň 1 hodinu (čím dýl tím líp). Krok 2: Na pánvi rozpálíme olej a vložíme křidýlka na orestování z obou stran. Pak je dusíme po obou starnách - asi 8 minut z každé strany. Krok 3: Po obrácení na druhou stranu asi po 6 minutách vložíme ředkvičky nakrájené na plátky a vypneme plotnu. Krok 4: Na talíř servírujeme křidýlka s ředkvičkou, polijeme šťávičkou a ozdobíme bylinkami.

Určitě jako přílohu bych dělala rýži, ale takto prý stačilo

Zveřejněno 6. 5. 2010

Poznámka autorky spagetka

Přijela mi hladová švagrová, naštěstí brnkla ještě cestou, takže jsem to stačila i naložit

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křidélka ve vinné marinádě s bazalkou, meduňkou a ředkvičkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y7z9

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křidélka ve vinné marinádě s bazalkou, meduňkou a ředkvičkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y7z9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

To se mi líbííí :-p Teplé ředkvičky jsem jedla jen v polévce, takže tohle jistě vyzkouším. Meduňku moc nemusím, ale bazalka je jedna z nejchutnějších bylinek, takže to musí být originální chuťový zážitek :yes:.

velmi zajimavá kombinace:-O;-):yes:

špagi:-Kjá nestačím zírat:-Ojaká ty že jsi kouzelnice:yes:křidélka jsou super, ředkvičky též:yes:8.bodík je hned;-)

Zajímavé jídlo, hned jsem věděla, že je od tebe;-), máš ráda delší názvy a oceňuji tvou pohotovost;-)

:-p:-p:-p:yes:+6

:-p:-):-K

spagi:yes::yes::yes:mňam...:-K

Alice, já v misce marinovala jen 2, ale v pohodě by se zvládly ještě 2, takže určitě na 4

Na kolik křídel vystačí ta marináda?

Jj, Gustin, ulítlo mi písmenko, díky :-8:-K

určitě,Ivčo,Gustin:-)Špagi se asi přepsala;-)

Ja som tiež ešte nejedla tepelne upravené reďkovky:-Oale známa mi hovorila,že ich dusí namiesto hríbov s vajíčkom.Inak,ten škrob nebude Gustin:-?Aspoň u nás sa tak volá;-):-D

ty ředkvičky-to je moc zajímavé:-!mě by to nenapadlo:-Oasi brzy vyzkouším:-pbodík ti letí:yes:

Tématické fráze:
marináda s bazalkou, recepty s meduňkou, kuře s meduňkou, vaření s meduňkou, kuřecí maso s meduňkou, maso s meduňkou, marináda na maso s bazalkou, meduňka recept, recepty z medunkou, vinná marináda na kuře, marinada na křidélka, marináda z bazalky, meduňka recepty, jakou marinadu na křidélka, kuřecí nudličky na žampionech, kureci prsa s medunkou, muffiny s meduňkou, pečené kuře s meduňkou, marinády na maso s meduňkou, marinády s bazálkou

Suroviny:
křídla kuřecí, víno červené, hořčice se zeleným pepřem, česnek, olej olivový, bazalka čerstvá, meduňka, gustin, sůl, olej, ředkvičky

Přidat fotografie receptu