Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nadívaný bažant

Hodnocení receptu je 3,5 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lenka-m

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 185 kJ /
2 912 kcal
Bílkoviny38,90 g
Tuky229,41 g
Vláknina21,56 g
Cholesterol 1,01 g
Sodík 1,11 g
Sůl2,59 g
Sacharidy142,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rohlíky nakrájíme na kostičky, navlhčíme mlékem. Krok 2: V misce si umícháme máslo, žlouky, maggi, přidáme navlhčené rohlíky, osolíme, opepříme. Přidáme petržel, rozinky, mandle a sníh. Krok 3: Bažanta očistíme, osolíme a naplníme nádivkou. Krok 4: Otvor sepneme párátky a dáme na másle péct. Krok 5: Když je bažant napolo upečený a začíná červenat, obložíme jej oloupanými a na plátky nakrájenými jablky. Přiklopíme a dále pečeme. Ke konci pečení přilijeme víno a dopečeme doměkka. Krok 6: Bažanta vyndáme, naporcujeme. Jablka protlačíme přes sítko, přidáme brusinky a marmeládu.

Zveřejněno 5. 3. 2008

Poznámka autorky lenka-m

Podáváme k masu. Jako příloha se hodí knedlíky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nadívaný bažant

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k0E

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nadívaný bažant

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k0E

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Bažant se podařil měkounký, ale je potřeba dopéct hodinu před podáváním naporcovat a i s nádivkou vložit zpátky do omáčky. Nechat proležet v chladu na okně a ohřát před servírovaním. Kdo nechce, nebo nemá rád víno ať přidá ještě lžíci kyselejšího šípkového džemu. Mandle jsem neměla, ale i bez nich , vynikající. Pekla jsem i trošku nádivky v pekáčku zvlášť a prolila výpekem, před přidáním jablíček. Jo a jablíčka jsem měla kyselejší, ne ty sladké z obchodu !

Eja57: No nevím, nevím ! Asi budeš muset vzít za vděk, jenom oškubaným syrovým bažantem! A kouskem nádivky, ale ti ji aspoň poleju výpekem.;-)

Veronika.Hrozna: už jeduuuuuuuu:yes::-K ať mi psí smečka nechá aspoň kousíček...

Moc dlouho už bez fotky nebude, mám 7 bažantů a jeden je už naplněný v troubě! Dokonce jsem našla ve špajzu i kvalitní šípkovou marmeládu a brusinky. Budou k tomu plněné hrušky, našla jsem kompot z našich hrušek z roku 2012:-D:-D:-D:-D,
neuvěřitelný,:-D ale jsou v naprostém pořádku už se vaří se skořicí a hřebíčkem v kastrůlku. Myslela jsem, že to bude bláto, ale jsou jako čerstvě zavařené, ta moje stará hrušeň je učiněný zázrak.:yes:

Vynikající recept.Moc vsem chutnalo

:-O Tohle musím zkusit !

Tématické fráze:
recepty na bažanta, příprava bažanta, recept na bažanta, bažant příprava, recept bažant, příprava bažanta na pečení, bažant recepty, jak připravit bažanta, jak upéct bažanta, recepty z bažanta, bažant recept, top recepty bažant, jak uvařit bažanta, bažant s nádivkou, recepty na přípravu bažanta, bažant, polévka z bažanta, pečený bažant s nádivkou, recept z bažanta, recept na nadivaneho bažanta

Suroviny:
bažant, sůl, máslo, víno bílé, jablko, brusinky zavařené, marmeláda šípková, rohlík, mléko, máslo, žloutek, maggi, sůl, pepř, petrželka zelená, rozinky, mandle, bílek

Přidat fotografie receptu