Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šťavnatá vepřová kýta

Vepřové maso již nikdy nebude tuhé, pokud zkusíte tuto marinádu. Připravte si kýtu na grilování, k nedělnímu obědu nebo k večeři se zeleninou. Jistě zachutná všem a v rodinném jídelníčku se bude opakovat.

Hodnocení receptu je 5,0 (66×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

BILKOVAI BILKOVAI

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min + 24 hodin marinování

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava, + 24 hodin marinování)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 201 kJ /
1 004 kcal
Bílkoviny40,31 g
Tuky49,51 g
Vláknina7,85 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 8,74 g
Sůl21,94 g
Sacharidy96,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřovou kýtu omyjeme, odblaníme a naklepeme. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Krok 2: Ve větší míse rozmícháme vejce, přidáme Solamyl, hořčici, Worcestreovou omáčku, Maggi, pepř, sůl, česnek a zamícháme. Krok 3: Do připravené marinády vložíme vepřovou kýtu na 24 hodin. Krok 4: Po 24 hodinách (i déle) usmažíme na pánvi, popř. můžeme i obalit a smažit jako řízek.

TIP: Rozdělení a použití vepřového masa

Zveřejněno 6. 5. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šťavnatá vepřová kýta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/36zn

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šťavnatá vepřová kýta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/36zn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (54)

Mňamka, u nás oblíbený recept :)

Naložila jsem plátky kotlety přes noc, k tomu byly dnes pečené dílky brambor a ďábelka, maso se opravdu rozpadalo. :-8
Ukládám do oblíbených záložek. ;-)

Včera vyzkoušeno přesně podle receptu a také i smažené. Obojí je vynikající a moc děkuji za recept a inspiraci :-). Bodík samozřejmě přidávám :-K. :yes::yes::yes:

:yes::yes::yes::yes::yes: poprvé jsem dělala přesně podle receptu a bylo to výborné. Napodruhé jsem trochu experimentovala a ještě jsem přidala do marinády bílý jogurt a vynechala česnek. Naložila jsem do toho vepřové i kuřecí plátky a naservírovala to se šťouchanými brambory návštěvě. Všichni si mlaskali a nešetřili chválou :-D, takže moc díky za inspiraci a dávám plný počet bodíků :yes::yes::yes::yes::yes:

Šťavnatá vepřová kýta je vlastně skoro totéž, co kuřecí v marinádě. Někdy opravdu žasnu nad tou podobností receptů :-/

Dělal jsem přesně dle receptu a moc velká dobrota!

Výborné štavnaté maso, doporučuji.

Ženy šlo by místo vepřového udělat kuřecí? :-p

Včera jsem naložila maso dle Vašeho receptu - dnes bylo k obědu a musím opravdu pochválit! Je to super a určitě jsem to nedělala naposledy! :-p:-):yes:

Recept měl u nás doma úspěch :yes: 36. bodík :-)

Helenko, děkuji:-K:-8

:yes::yes::yes: Výborné - masíčko krásně šťavnaté. Dávám bodík, škoda, že jde dát jenom jeden.:-K:-K:-K

naprosto výtečné, dneska bylo na oběd a všichni se olizovali:yes:

Terka001: Děkuji:-8:-K

Jedním slovem výborný!!!!! :yes::yes::yes::yes::yes:

Prima Mama. jsem ráda, že jste si pochutnali:-K:yes:

Bylo to moc dobré, posílám bodík:yes:

Děkuji za recept. ;-) Maso je naložené na zítřek. Jsem zvědavá:yes: Potom pošlu bodík:-)

BILKOVAI: Ivetko, moc se omlouvám!! taky moooc dobře vaříš!!:-)

Škoda, že nejsem Ivulinka:-(:-D No hlavní je, že chutnalo:yes::-))

BILKOVAI: týý jo!!! Proč jsem měla dojem, že je to od Ivulinky??:-O Promíííň!!! Super receptík a moc se omlouvám!!:-8:-8

Jani, jsem ráda, že jsi vyzkoušela recept a že Vám chutnalo;-):yes: Děkuji za fotečku:-K

Ivi, přidávám fotečku. Další z tvých vynikajících receptíků;-). Ne nadarmo jich máš v knize Topreceptů zastoupených min. 11;-)

Ivanko, to mně těší, že chutnalo:-) A dík za pěkné fotečky:-K

Ivetka,mala som naložené 2 dni a dnes som polovicu obalila ako rezeň a ostatné len tak opiekla.Výýýborné:-p:yes:

Janinko, jsem moc ráda, že jste si ho oblíbili. Nám taky moc chutná:-8:-K

díky moc za skvělý recept,už ho dělám po druhé a moc nám chutná!!:-p:-p:-p

Miszo:yes::yes::yes:
Majitelce receptu posílám další bod:yes:Seď panenko v koutě,budeš-li hodná:-Dnajdou tě:yes:A když budeš sedět dlouho,dopadneš jako já-nemám foťák,ale recepty ano:-D+1:yes:

Ivetko, potkala jsem tvůj recept v náhodných a moc se mi líbí...:yes: Už je uložen!!

;-):yes::-K

Ivulinko, máš pravdu. Maso je po ruce, je to rychlé a móóóc dobré. Děkuji za bod:-K

Ivetko, tahle jídla jsou u nás k nezaplacení, naložím dopředu a pak mám maso hned k ruce, jen s tím na pánev, bodíček je tvůj;-)

Díky :-K:-K:-K:-K

super :yes::yes: receptů na nakládání masa není nikdy dost, :-))
výsledek není nikdy stejný bodík :-K:yes:

:-p:yes:

Holky já se k takovým reakcím připojuji velice málo. Ale proč pořád někoho upozorňujete..že tento recept tady je apod. Proč by si ho tu Bílková nemohla nechat..však tyto stránky jsou tu neomezené a je jedno kolik receptů tu je. Já si většinou vybírám recepty podle fotek..a proč si nevybrat např. tento. A nebudu určitě sledovat kolikrát to tady je. Berte tyto stránky pro potěšení:-)S kritikou se člověk potkává v osobním životě denně, tak proč se zlobit i tady.:-O Jde o zábavu:-*

Jahodo, v poznámce jsem napsala, že vím, že je tady hodně receptů na naložená masa. Právě proto jde v mém případě o to dodržet přesně poměr surovin. Pokud bychom nějakou vynechali, už to samozřejmě bude o něčem jiném a o jiném receptu....:-)) A už nechte toho šťourání. Že Vás to baví:-(( A všem ostatním děkuji za podporu. :-K

yanull, ruku na srdce, málokdy dělám konkrétně u masa úplně přesně podle receptu - maso, hořčice, koření atd - nemám stejné a nechci kvůli jednomu receptu kupovat celý pytlík, použiji, co mám zrovna doma (a nemyslím si, že je to jenom můj případ), ale kvůli tomu, že jsem dala jiné koření, nebudu se hned prezentovat novým receptem(to je příklad). Jinak takto naložené maso je úplná bašta a kdo hledá dobrý recept na maso, přes vyhledávač se k němu lehce dopracuje...;-)

Yanull:-K, pokud by se jednalo o podobný recept tak nemám námitky, ale tento je naprosto totožnýhttp://www.toprecepty.cz/recept/11722-masino-ala-r... http://www.toprecepty.cz/recept/10487-nalozena-vep...

Přidávám další bod:-p a dovolím si trochu oponovat. Určitě není žádoucí mít tu 150 receptů např. na svíčkovou, ale ruku na srdce, kdo bude u přidané fotky to případné vylepšení hledat v komentářích? A navíc, když se tu tam objeví nějaký "staronový" recept, tak se někomu zrovna může hodit a nebo si ho připomene. ;-)

Jahodo souhlasím, recept je jistě výborný, ale je tu již v mnoha variantách.Bilkovai-krásná fotka.

Myslím, že nakládané maso je zde již hodněkrát, chtělo by, aby každý kukl nejdřív přes vyhledávač a potom zvážil, jestli nestačí fotku přidat k některému receptu a připsat, že to nějak vylepšil atd.;-). Vím, že budu za špatnou, když už je zde tolik bodů, ale určitě to není jen můj názor, ale málo kdo to řekne nahlas:-)) U začátečníků to beru, než se zde zorientují...., ale pro déle registrované to není žádná novinka, řešilo se zde již několikrát:-//

Ivi:-Kje to velká dobrota:-p i já dělám podobně maso v téže podobě:yes:11.bodík už tam je;-)

:yes::yes::-p

:yes::-K

Tématické fráze:
vepřová kýta, vepřová kýta recepty, vyborne recepty z veprove kyty, naložená vepřová kýta, vepřová kýta recepty pro začátečníky, vepřová kýta recept, marináda na vepřovou kýtu, recept na veprovou kýtu, kýta, šťavnaté vepřové maso, marináda na kýtu, recepty z vepřové kýty, jak naložit vepřovou kýtu, recepty vepřová kýta, naložena vepřová kýta recepty, recept vepřová kýta, co udělat z vepřové kýty, recept na marinadu na veprovou kytu, nalozeni veprove kyty, kyta veprova recepty

Suroviny:
vejce, solamyl, hořčice plnotučná, omáčka worcesterová, maggi, pepř, sůl, česnek

Přidat fotografie receptu