Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Francouzský polibek

Plísňový sýr je jasná volba z grilu pro milovníky táhnoucí se sýrové hmoty. Sladká marmeláda uvnitř a křupavé mandle na povrchu činí tuto lahůdku přímo neodolatelnou. Ještě trochu zeleniny a křupavé toasty, jen tak bude pokrm kompletní.

Hodnocení receptu je 5,0 (39×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jenda1 Jenda1

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 15 min

20 min (5 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie876 kJ /
209 kcal
Bílkoviny2,68 g
Tuky7,13 g
Vláknina1,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 2 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy32,86 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Sýr podélně rozpůlíme. Krok 2: Jednu polovinu lžičkou mírně prohloubíme a celý obsah lžičky odložime a použijeme v jiném receptu (pomazánka atp.). Cukr s džemem a medem promícháme a vyplníme prohlubeň. Krok 3: Přiklopíme druhou polovinou Pepina, posypeme sekanými mandlemi a lehce "zasněžíme" cukrem. Krok 4: Vložíme do grilu a necháme zapéct do zlatohněda. Ozdobíme javorovým sirupem a podáváme s křupavými tousty potřenými máslem.

TIP: Jak doma vyrobit plísňový camembert

Zveřejněno 6. 5. 2010

Poznámka autora Jenda1

Inspiraci jsem čerpal v publikaci Miroslava Mayera: Recepty pro hezké chvíle.

Jsem rád, že jsem jednoduchý hliníkový gril, zakoupený zhruba před 30ti léty ve sklepě našel a mohl jsem v něm dnes tento recept připravit.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzský polibek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6WDQ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzský polibek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6WDQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

takhle teda bych chtěla být políbena:-8:-D:-D:-D
bravo, Jendo:-K:yes::yes:
foto.. luxusní:-):-):yes::yes::-K

Tato lahůdka nějak unikla mému oku. Jendo co napsat, jistě chuťově zvláštní, pohledově okouzlující, ale ten "francouzák" po tom zrajícím Pepinovi, no nevím, nevím, ale slyšel jsem, že silní jedinci stále existují;-);-);-)

Ahoj, Jenda! Vyzerá to úžasne, určite to aj úžasne chutí, len neviem na Slovensku kúpiť ten "pepin"? Neodpíšeš čím by sa dal nahradiť?
Ďakujeeeeeem.
A pridávam bodíky za skvelý nápad:-):yes::yes::yes:

Kdo tomu jídlu vymyslel ten název, nebyl žádné béčko!

Děkuji moc za přízeň;-) a vidím, že pánové francouzákům moc nakloněni nejsou;-):-)).

Tak jsem recept také hned vyzkoušela a rodinka si čamtala.:-) Sýry jsem neprokrojila, ale vcelku zapekla na grilu s kořením Grilovaný sýr a až na talířích polila omáčkou z brusinkového a meruňkového džemu, medu a jednoho stroužku česneku, nakonec jsem to zakápla tím javorovým sirupem. K tomu čerstvý chlebík a nemělo to chybu. Super.:yes:

Milý Jeníčku, právě jsem zkusila ten tvůj polibek a odteď už se budu líbat jen s tvým Pepinem. Můj milovaný muž teď spadl z lopatky a je na druhém místě. Posílám ti bodík a čekám, co nového zas vymyslíš :-p:-K:-))

Jo, a ten nazev... no, nadhera! ;-)

Mne se to moc libi, jen ten cukr se mi zda zbytecny.rada vyzkousim, med a brusinkovy dzem jako kombinace se mi zda moc zajimave. Dekuji za bezva napad. :-):yes:

Jendo tohle vypadá luxusně:-p Pepina na sladko jsem ještě nejedla. Musí to být hodně zajímavé:-*:yes:Krásné foto!

To musí být dobrota, hermelín na sladko znám ale dělam pouze s brusinkama a moc nám chutná, takže s medem a javorovým sirupem určitě vyzkouším. Jo a luxusní fotečky jako vždy:-K

ako hovori Janka Remkova... "SMANKOTE!" :-p

Jendo-bod letí bez zbytečných komentů, vše již bylo řečeno:yes:.

Jendo,škoda že jsi sem nedal receptík včera o pár hodin dřív:-(takle budu zase čekat než pojedu do čech abych PEPINA koupila jelikož tady nic takového nekoupím:-Sale receptík si ukládám a podle možností vyzkouším+11:-K:yes:

:-O:-O To nesmí vidět můj manžel, jinak to budu muset dělat :-D:-D :yes::yes:

Francouzský polibek od českého Pepina, to je recept velmi prima a jak děvčata píší, za takové políbení dát bodík autorovi si každá pospíší, přiděluji další bod, tento polibek je už při pouhém pohledu lahůdka a skvost.:-p:-p;-):yes::-K

Jendo:-Oto je opět překvápko:-p:yes:a jistě se všichni těšíme co pripravíš nám zakrátko;-), receptík je kulinářsky zábavný;-)stejně jako foto bezkonkurenční:-K a 7.bodík už tam frčí;-):yes:

Hmm, tak takový polibek si dám líbit;-):yes::yes:

Nadi, tak gril je české výroby, našel jsem na zadní straně štítek dokonce i s cenou 185,- Kčs. Z NDR mám koupený kontaktní gril a zřejmě ho dám do provozu a nějaké masíčko na něm uklohním;-).

:yes:+4.:yes: :-O Hermelín na sladko :-? - to by mne ani ve snu nenapadlo, ale vyzkouším.
:-O Jendo, že to je gril kupovaný v NDR asi za 150 Kčs ? Používám ho dodnes na topinky opékané nasucho.

Jendo, ty zase boduješ:yes::-p

Jendo, zase raději pozdě, abys nedělal chutě:-? Mě se zdá, že to musí být velmi zajímavá chuť a že jsi si i ty sám moc pochutnal a já to musím vyzkoušet. To mě vážně zajímá. Dávám ti 1.bodíka:yes:

Tématické fráze:
francouzky polibek, kontaktní gril recepty, jak se dělá francouzák, francousky polibek, francouske libani, polibek foto, gril ndr, sedlčanský pepin recepty, francousky toust, brusinkový dip, jak udělat francouzký polibek, pepin na gril, jak na francouzák, jak na francouzky polibek, recepty na kontaktní gril, recepty kontaktni gril, recepty z pepína, sedlčanský pepin, hermelin s brusinkama na grilu, francouzské polibky

Suroviny:
sýr s bílou plísní, cukr, džem rybízová, med, mandle sekané, sirup javorový, bageta

Přidat fotografie receptu