Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Divoká kachna nadívaná

Divoká kachna je doslova lahůdkou na stole. Zvlášť, pokud je i nadívaná. Inspiraci na jednu takovou najdete v tomto receptu. Kachnu naplníme nádivkou z uzeného masa, jater a slaniny a pomalu ji pečeme, dokud není měkká a na kůži křupavá.

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lenka-m

Náročný

Doba přípravy 230 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 200 min

230 min (30 min příprava + 200 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 094 kJ /
2 891 kcal
Bílkoviny73,11 g
Tuky238,05 g
Vláknina6,45 g
Cholesterol 973 mg
Sodík 4,60 g
Sůl11,18 g
Sacharidy110,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rohlíky na nádivku nakrájíme na tenké plátky, polijeme horkým mlékem nebo vývarem, vidličkou rozmačkáme a přidáme ostatní přísady. Krok 2: Uzené maso a játra nakrájíme na drobné kostičky. Všechno společně dobře promícháme. Krok 3: Dobře očištěnou a omytou kachnu prošpikujeme slaninou a osolíme. Dutinu břišní a volátko naplníme nádivkou a zašijeme. Krok 4: V pekáči rozpálíme máslo a na něj dáme kachnu prsy dolů. Po otočení pak na orestovaná prsa položíme plátek slaniny. Jakmile máslo zrůžoví, slabě kachnu podlijeme. Poté vložíme pekáč do trouby rozpálené na 150-160 °C. Krok 5: Pečeme přikrytou, doměkka, přibližně 3-3,5 hodiny. Na poslední půlhodinu pečení odkryjeme, zvýšíme teplotu trouby na 200 °C a dopečeme na křupavou kůrčičku. Jako přílohu podáváme rýži, brambory, knedlíky a také kompot nebo salát.

TIP: Desatero rad na téma kachna

Zveřejněno 5. 3. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Divoká kachna nadívaná

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n9E

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Divoká kachna nadívaná

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n9E

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Teda ty bublinky na kůžičce u třetí fotky mě dostaly :yes:

Smukoo kachnu vcelku pečeš cca 3-3,5 hodiny tak na 150 a na konci zvýšíš teplotu pro kůrku tak na 200 na poslední půlhodinu.Důležité je nechat ji první polovinu pečení přikrytou, pustí ti do pekáče spoustu tuku.Kachnám zdar:-!:-D

:-K...rád by som vedel, ako dlho sa tá kačka - blatotlačka pečie!!!...sú na to rôzne názory...mne osamelému otcovi by to veľmo pomohlo:-8...preto o to prosím pekno...Ričo:-K

Výbušná:-)to je koncert:-*.Lenka zadá takový krásný recept,ty podle něj uvaříš takovou nádheru-no symfonie:-*.Oběma vám letí boďka a škoda přeškoda že jsem nebyla při degustaci:-p;-)

Vybusna - topinka s česnekem,dost dobrá jednohubka.Pokud je k tomu i lahodný mok, no dal bych si říct:-D
Tonda - u Papriky v půly večeře

Pytel místo žaludku nemám,ale když makáš ve slevárně,tak hlad a žízeň je pořád.Právě jsem si udělal večerní předkrm,jdu je vložit,a jako hlavní večerní chod bude to naložené maso v rumu od neděle. Co jsem tam k tomu ještě dal,tak to teprve budu muset zjistit. No a večer nějaká rychlovka, abych neměl ráno hlad:-!:-D
Tonda - u Papriky o večeři 4 chodů

Tondo, ty máš asi místo žaludku pytel, to není možné, ten tvůj apetit:-)):-D

svoje ruky dviham na znak vdaky;-) iljusa...to tretie bola pravu svieckovu...a kupil som pravu argentinsku....tak veru.
tondo...ale vies co ti mozem povedat....moj muz zase zavidi tebe tie tvoje fajnotky co si robis...on vlastne takym smutnym pohladom mi povedal, ze ci by som mu miesto prepelicich vajicok na anglickej slanine do sutaze (toto jedlo si vymyslel) neurobila topinku s cesnakom:-*

Fakt skvělý,když se na to dívám,chutě se zbýhají a žaludek řve že chce taky.Skvělé.:-D:-8
Tonda - u Papriky amatér

vybusna - ty jsi blázínek, nejdřív tatínek vymlátí hlodavce, teď sháníš divokou kachnu , mám takové tušení, že těch surovin bylo více (paměť mi tak neslouží) a to vše, aby si obohatila recepty o fotky - u mě máš 1* a podtrženou. Vůbec mi nevadí, že máš filety, kachna to je (kosti u nás nikdo doma nechce okousávat, většinou vykostím jakékoliv "ptáky")Ta kůrčička z prsíček na mne mrká :-D:-D

Ale, tobě se pořád něco nelíbí! To je náádhera!:-O Ta barva, mňam!!!:-* Měla jsi koupit klasické prsní řízky z kachny a bylo by to, no. Ne teda, že tady by byly běžně, ale předpokládám, že v Německu ano a bylo by to měkké, ale já bych to klidně žvýkala a žvýkala...pryč odsud!:-// No, máš plus;-)

aj ked som si isla nohy po kolena zodrat tak divoku kachnu som nesla najst .....objavila osm iba taketo naporcovane filety a pisalo, ze su to prsia z francuzskych kaciek, zijucich volne..tak si myslim, ze by to mohlo byt nieco ako diva kacka. plnku som polozila na pekac a na nu ten filet. plnku som robila zauzivanym sposobom t.j. zltok+maslo a bielok na sneh, no a pridala som aj cibulku. maso sa mi zda tuhsie a ako obycajne...piekla som ho dost dlho a bala som sa aby nebolo vysusene, ale aj tak mam pocit, ze to stale nie je ono.

Tématické fráze:
divoká kachna recept, recept na divokou kachnu, pečená divoká kachna recept, divoká kachna recepty, kachna divoká recepty, kachna recepty, divoká kachna, kachna divoká, divoká kachna s nadivkou, kachna divoka recept, recepty divoká kachna, recept divoká kachna, pečená divoká kachna, nádivka do divoké kachny, divoka kacena recept, vaření a recepty divoká kachna, recepty na divokou kachnu, recepty z divoké kachny, recept na divokou kačenu, divoká kačena

Suroviny:
kachna divoká, slanina, máslo, sůl, rohlík, slanina, maso uzené, játra kachní, vejce, petrželka, sůl, mléko

Přidat fotografie receptu