Kachna pečená na víně s jablky
Šťavnatá kachna, pečená na víně s jablky, je ideálním pokrmem pro sváteční dny nebo zvláštní příležitosti. Krásně rozpadající se maso podávané s dvěma druhy knedlíků a červeným zelí, zasytí vaše strávníky na celý zbytek dne.
Suroviny pro 2 kusy
2kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 548 kJ / 2 760 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,90 g |
Tuky | 262,56 g |
Vláknina | 11,70 g |
Cholesterol | 395 mg |
Sodík | 3,22 g |
Sůl | 8,00 g |
Sacharidy | 52,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kachny potřeme solí, pepřem, citronovou šťávou a rozdrceným jalovcem - zvenku i zevnitř.
Krok 2: Jablka oloupeme, nakrájíme na malé kousky, ochutíme citronovou šťávou, hřebíčky a bobkovým listem. Takto vzniklou nádivku plníme do kachen.
Krok 3: Kachny položíme hřbetem vzhůru do pekáče. Slaninu nakrájíme na kostičky.
Krok 4: V pánvi na lžíci rozpáleného oleje rozškvaříme slaninu. Osmaženou slaninu přidáme ke kachnám.
Krok 5: Pekáč přiklopíme a vložíme do trouby. Pečeme na 220 °C zhruba 1,5 hodiny.
Krok 6: Během pečení kachny poléváme vypečeným sosem a červeným vínem.
Krok 7: Když jsou kachny upečené, vyjmeme je z pekáče, rozporcujeme, položíme na servírovací mísu a obložíme plátky pomeranče.
Krok 8: Vypečený sos můžeme trochu zahustit škrobovou moučkou a dochutit nastrouhanou pomerančovou kůrou. Tento sos podáme zvlášť v servírovací misce.
Zveřejněno 5. 3. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kachna pečená na víně s jablky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gWY
Moje poznámka
Kachna pečená na víně s jablky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gWY
Nejnovější recepty
Kohoutí prsa sous-vide se žampionovým ragú
Přidáno před 4 hodinami
Čokoládové muffiny s Nutellou
Přidáno před 5 hodinami
Snídaně, oběd i večeře na jednom talíři pro diabetiky
Přidáno před 6 hodinami
Smažené žampiony, volská oka a ledový salát s kapií
Přidáno před 7 hodinami
Holandský řízek podle ČSN
Přidáno před 7 hodinami
Jižanské kuřecí paličky v kukuřičných lupíncích
Přidáno před 11 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Připravili jsme máslový ležák jako z Harryho Pottera: Horký cider se šlehačkou a karamelem chutná překvapivě skvěle
Kuře na paprice i pro začátečníky: Šťavnaté a křehké maso s chutí papriky dokonale ladí s omáčkou ze smetany, hotové je za chvíli
Retro okénko: Kostkový cukr i barevný cukr bridž byly kdysi hity. Půlkilová krabice vyšla na 8 Kčs a děti z ní tajně ujídaly
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře na paprice
Neregistrovaný před 12 minutami
Carpaccio z pečené červené řepy
Neregistrovaný před 15 minutami
Mleté maso s těstovinami z jedné pánve
Neregistrovaný před 53 minutami
Kralik v italske omacce
Neregistrovaný před 53 minutami
Čočka po indicku
Neregistrovaný před 53 minutami
Těstoviny s cuketou
Neregistrovaný před 54 minutami
Vepřové Hokkaidó
Neregistrovaný před 54 minutami
Francouzský hruškový koláč
Neregistrovaný před 54 minutami
Zapečené kuřecí medailonky
Neregistrovaný před 54 minutami
Koření do polévky
Neregistrovaný před 54 minutami
Tématické fráze:
kachna recepty,
recept na pečenou kachnu,
pecena kacena recept,
pečená kačena,
nejlepší recept na pečenou kachnu,
kachna na jablkách,
kachní stehna-recept zdeněk pohlreich,
pomalu pečená kachna podle pohlreicha,
nejlepší recepty z kachny,
pomalu pečená kachna v troubě,
recepty kachna,
recepty na pečenou kachnu,
kachna podle pohlreicha,
pomalu pečená kachní stehna,
kačena recept,
recept na kachnu,
recepty kachna pečena pomalu,
kachna pohlreich,
nádivka do kačeny,
kačena pečena
Suroviny:
kachna,
sůl,
pepř mletý,
šťáva citronová,
jalovec,
jablko,
koření hřebíček,
máslo,
bobkový list,
slanina,
olej,
víno červené,
moučka škrobová,
pomeranče
Komentáře (10)