Kachna pečená na víně s jablky
Šťavnatá kachna, pečená na víně s jablky, je ideálním pokrmem pro sváteční dny nebo zvláštní příležitosti. Krásně rozpadající se maso podávané s dvěma druhy knedlíků a červeným zelí, zasytí vaše strávníky na celý zbytek dne.
Suroviny pro 2 kusy
2kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 548 kJ / 2 760 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,90 g |
Tuky | 262,56 g |
Vláknina | 11,70 g |
Cholesterol | 395 mg |
Sodík | 3,22 g |
Sůl | 8,00 g |
Sacharidy | 52,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kachny potřeme solí, pepřem, citronovou šťávou a rozdrceným jalovcem - zvenku i zevnitř.
Krok 2: Jablka oloupeme, nakrájíme na malé kousky, ochutíme citronovou šťávou, hřebíčky a bobkovým listem. Takto vzniklou nádivku plníme do kachen.
Krok 3: Kachny položíme hřbetem vzhůru do pekáče. Slaninu nakrájíme na kostičky.
Krok 4: V pánvi na lžíci rozpáleného oleje rozškvaříme slaninu. Osmaženou slaninu přidáme ke kachnám.
Krok 5: Pekáč přiklopíme a vložíme do trouby. Pečeme na 220 °C zhruba 1,5 hodiny.
Krok 6: Během pečení kachny poléváme vypečeným sosem a červeným vínem.
Krok 7: Když jsou kachny upečené, vyjmeme je z pekáče, rozporcujeme, položíme na servírovací mísu a obložíme plátky pomeranče.
Krok 8: Vypečený sos můžeme trochu zahustit škrobovou moučkou a dochutit nastrouhanou pomerančovou kůrou. Tento sos podáme zvlášť v servírovací misce.
Zveřejněno 5. 3. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kachna pečená na víně s jablky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gWY
Moje poznámka
Kachna pečená na víně s jablky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gWY
Nejnovější recepty
Aljašská treska svíčková se salátem ze šalotky, kapar a petržele
Přidáno před 11 hodinami
Krémová květáková polévka s noky
Přidáno před 12 hodinami
Česnečka s tvarůžkem
Přidáno před 12 hodinami
Polévka s houbovými noky
Přidáno před 12 hodinami
Dietní kulajda s jogurtem
Přidáno před 12 hodinami
Cibulačka s houbami
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Polévka s drožďovými knedlíčky: Silný vývar s chuťově výraznými a vydatnými knedlíčky dokonale zasytí i skvěle zahřeje
Jak využít zázvor? Pikantní koření se hodí do „číny” i polévek, čaj z něj krásně zahřeje a kandovaný zázvor je zdravá dobrota
Pět levných večeří na všední den: Polévka couračka, kroupový šoulet nebo buřtguláš vyjdou do 30 Kč na jednu porci
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jemná mandlová vánočka
janem.k před 5 hodinami
Nepravá mozečková polévka
Kajkajak před 8 hodinami
Pizza bez droždí
bylinka2016 před 8 hodinami
Vietnamský salát s rýžovými nudlemi a hovězím masem
Lucie1001 před 8 hodinami
Provensálské kotlety v sýrové omáčce
DavidVolvo před 10 hodinami
Špekové rohlíkové knedlíky
pavelcicha před 10 hodinami
Máslová vánočka z pěti pramenů
galada před 11 hodinami
Výborné lasagne
mariika před 12 hodinami
Krkovičkové plátky s majonézovo-kečupovou směsí
tara23 před 12 hodinami
Podmáslová zelňačka s houbami
TondaJ před 13 hodinami
Tématické fráze:
kachna recepty,
recept na pečenou kachnu,
pecena kacena recept,
pečená kačena,
nejlepší recept na pečenou kachnu,
kachna na jablkách,
kachní stehna-recept zdeněk pohlreich,
pomalu pečená kachna podle pohlreicha,
nejlepší recepty z kachny,
pomalu pečená kachna v troubě,
recepty kachna,
recepty na pečenou kachnu,
kachna podle pohlreicha,
pomalu pečená kachní stehna,
kačena recept,
recept na kachnu,
recepty kachna pečena pomalu,
kachna pohlreich,
nádivka do kačeny,
kačena pečena
Suroviny:
kachna,
sůl,
pepř mletý,
šťáva citronová,
jalovec,
jablko,
koření hřebíček,
máslo,
bobkový list,
slanina,
olej,
víno červené,
moučka škrobová,
pomeranče
Komentáře (10)