Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kachna pečená na víně s jablky

Hodnocení receptu je 4,6 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lenka-m

Středně náročný

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 90 min

130 min (40 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Šťavnatá kachna, pečená na víně s jablky, je ideálním pokrmem pro sváteční dny nebo zvláštní příležitosti. Krásně rozpadající se maso podávané s dvěma druhy knedlíků a červeným zelí, zasytí vaše strávníky na celý zbytek dne.

Suroviny pro 2 kusy

2kusy

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 548 kJ /
2 760 kcal
Bílkoviny9,90 g
Tuky262,56 g
Vláknina11,70 g
Cholesterol 395 mg
Sodík 3,22 g
Sůl8,00 g
Sacharidy52,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kachny potřeme solí, pepřem, citronovou šťávou a rozdrceným jalovcem - zvenku i zevnitř. Krok 2: Jablka oloupeme, nakrájíme na malé kousky, ochutíme citronovou šťávou, hřebíčky a bobkovým listem. Takto vzniklou nádivku plníme do kachen. Krok 3: Kachny položíme hřbetem vzhůru do pekáče. Slaninu nakrájíme na kostičky. Krok 4: V pánvi na lžíci rozpáleného oleje rozškvaříme slaninu. Osmaženou slaninu přidáme ke kachnám. Krok 5: Pekáč přiklopíme a vložíme do trouby. Pečeme na 220 °C zhruba 1,5 hodiny. Krok 6: Během pečení kachny poléváme vypečeným sosem a červeným vínem. Krok 7: Když jsou kachny upečené, vyjmeme je z pekáče, rozporcujeme, položíme na servírovací mísu a obložíme plátky pomeranče. Krok 8: Vypečený sos můžeme trochu zahustit škrobovou moučkou a dochutit nastrouhanou pomerančovou kůrou. Tento sos podáme zvlášť v servírovací misce.

TIP: Top 7: Knedlíky jako příloha

Zveřejněno 5. 3. 2008

Poznámka autorky lenka-m

Podáváme i houskové, bramborové knedlíky a červené zelí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kachna pečená na víně s jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gWY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kachna pečená na víně s jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gWY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

danielle72: To je těžké, taky se snažím body "vylepšovat", co se dá :-)

:-p Jak může mít takový krásný recept tak málo bodů?;-) Zkusím aspoň maličko napravit;-)

Leni, pokud nevadí, přidávám foto+ bodík :-). bylo to skvělé!!:-p

Božské... Tak dobře jsem si ještě nepochutnala. Nedělala jsem jen pomerančový sos.

tak jsme ji prave snedli a byla vyyyyybornaa, vsichni jsme si pochutnali!!!!! :-):-):-)

Já sice nejsem autorkou receptu, ale kachnu jsem pekla, hřebíček jsem nechala celý a citronem jsem nepotírala, jen jsem trochu pokapala jablíčka.:-)

Chtěla jsem se zeptat,jestli ten hřebíček taky rozdrtíte nebo ho tam dáváte celý?A jak moc té citrónové šťávy,abych to nepřehnala.:-)

Roby+Marcy Davidovi 20. 9. 2009 04:47
:-p:yes:

Tak jsem se najedla, až jsem zapomněla dá bodík:-8 - už jsem napravila :-)

Kachna jedna báseň ! Jen jsem nepoužila slaninu a vypečenou šťávičku už jsem nezahušťovala :-)

Tématické fráze:
kachna recepty, recept na pečenou kachnu, pecena kacena recept, pečená kačena, nejlepší recept na pečenou kachnu, kachna na jablkách, kachní stehna-recept zdeněk pohlreich, pomalu pečená kachna podle pohlreicha, nejlepší recepty z kachny, pomalu pečená kachna v troubě, recepty kachna, recepty na pečenou kachnu, kachna podle pohlreicha, pomalu pečená kachní stehna, kačena recept, recept na kachnu, recepty kachna pečena pomalu, kachna pohlreich, nádivka do kačeny, kačena pečena

Suroviny:
kachna, sůl, pepř mletý, šťáva citronová, jalovec, jablko, koření hřebíček, máslo, bobkový list, slanina, olej, víno červené, moučka škrobová, pomeranče

Přidat fotografie receptu