Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové žebírko na bazalce

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie362 kJ /
87 kcal
Bílkoviny3,97 g
Tuky1,37 g
Vláknina7,14 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 15 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy12,21 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřová žebírka zlehka naklepeme, kraje nařízneme a dostatečně osolíme a opepříme. Krok 2: Na pánvičce rozpálíme trochu oleje a žebírka postupně zprudka opečeme z obou stran. Krok 3: V olejovém výpeku orestujeme na jemno nakrájenou cibuli do zlata. Krok 4: Do hrnce vložíme orestované žebírka a výpek s opečenou cibulkou. Krok 5: Přidáme jednu kostku masoxu a nakrájené celé balení čerstvé bazalky. Dusíme ve vlastní šťávě cca 30 minut. Krok 6: Maso poté vyjmeme a šťávu lehce zahustíme. instantní světlou jíškou. Dle chuti dosolíme a vložíme zpět hotová žebírka.
Jako příloha je vhodná rýže.

Zveřejněno 14. 5. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové žebírko na bazalce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XQjo

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové žebírko na bazalce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XQjo

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

:yes::yes:

V jednoduchosti je krása...;-) Ode mě bodík!!

:-)):yes::yes:+7

klidně bych to snědla i bez rýže...:-D:yes::-K:yes:+:yes:

V té šťávě na obrázku nevidím tu bazalku, cedil jsi to? Jinak fakt jednoduchý a dobrý recept. Bazalku bych měla:-):yes: Takže oprava, už ji vidím;-)

To bych si dal líbit, tohle je superžrádlo. Bohužel u mne v lednici pouze 2 knedlíky a 1 vajíčko. :-p

:-*:yes:

Tak to se mi líbí také:yes::yes::yes:+3

Otíku, bez komentáře, jako vždy krása a proto dávám 3.boda:yes:

Moc hezké fotky pane Otto, a super recept :-):yes: +2

Já preferuji více bylinky, tak bych v tomto případě vypustila masox, ale jinak bych rozhodně do toho šla:-! Jednoduchý a hezký receptík, ale o půlnoci na lačno:-O, nemohu komentovat fotečky:-D:yes::yes:

Tématické fráze:
vepřové žebírko, vepřové maso na bazalce, kotlety na bazalce, veprovy zebirka, kotleta na bazalce, vepřové s bazalkou, vepřová kotleta na bazalce, superžrádlo, vepřové žebírka, vepřové bazalka, vepřové maso a bazalce, vepřový plátek na bazalce, kotlety na bazalce a houbách, vepřové žebírko na pepři, vepřové na bazelce, vepřové kotlety bazalka, telecí žebírka, vepřový kotlet na bazalce, telecí žebírko, vepřové kotlety na bazalce

Suroviny:
kotleta vepřová, bazalka čerstvá, cibule, jíška světlá instantní, olej, sůl, pepř, masox

Přidat fotografie receptu