Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Skořicové závinky s jablky

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

petrzelka

Snadný

Suroviny

Porce: 10-12ks

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 484 kJ /
4 179 kcal
Bílkoviny124,11 g
Tuky67,73 g
Vláknina29,61 g
Cholesterol 274 mg
Sodík 217 mg
Sůl0,46 g
Sacharidy753,38 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do vzejitého kvásku přidáme mouku, vejce, sůl a skořici. Krok 2: Vymíchané těsto rozdělíme na polovinu. Krok 3: Z každé vyválíme tenčí placku, asi na velikost plechu a necháme v teple pod utěrkou kynout asi 3/4 hod. Krok 4: Po vykynutí postrouháme jablky, přidáme cukr, rozinky nebo brusinky a skořici. Krok 5: Zarolujeme jako roládu a nakrájíme asi na 5-6 dílků. Krok 6: Přendáme na plech s pečícím papírem a potřeme rozšlehaným vejcem. Potřeme i na řezu, aby nápln nevytékala. Krok 7: Pečeme asi na 180 stupních-25-30 min.

Zveřejněno 15. 5. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Skořicové závinky s jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k2JK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Skořicové závinky s jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k2JK

Marie

Komentáře (19)

Recept jsem dnes odskoušela a musím podotknout že je tam napsáno málo mléka , dolila jsem na 300 ml a dala o 2 lžíce více oleje a pak to teprve stálo za to . Jde to však i tak kapku stuha vyválet . Peču řadu let i profesionálně a vždy mě zamrzí když něco nejde tak jak má ...:-(:-(:-(:no:

Dobré, taková menší obměna klasického jablkového závinu.:-)

supér :-K:-p

Upečeno a je to super, dávám bodík ;):yes: i když na mě moc velké ty závinky:D, z těch 12 porcí bych udělala 24:D:-)

Isantypa,díky za vyzkoušení a myslím,že tím olejem se určitě nic nepokazí,ba naopak to určitě těstu prospěje,dík za připomenutí,dopíšu to tam:-K

lsantypa.sok@centrum.cz 31. 12. 2011 15:58
opravdu se nedává žádný tuk já dala trošku oleje doporučuji je to dobrota a na buchty moc nejsem díky

Tak tahle úžasná dobrota mi tady nějak unikla! :-O Klasický štrůdl (pivní) dělám pro velký úspěch doma často, ale tahle obměna - kynuté těsto a ještě před pečením nakrájené. . . Ukládám a vyzkouším :yes::-p;-)

:yes::-K..:-p

Krása :yes::yes::yes:

:-)Moc hezké!:yes::yes:

krásné. nadýchané:yes::yes::yes:

Moc hezke, posilam bodik. :yes:

Holky děkuji moc za Vaše komentáře.:-K

super davam bodik...mnamky:yes:

:-O:yes::yes:

Krásné a dobrý nápad je předkrájet před pečením. To mi připomnělo jeden recept, kde ve výsledném efektu jsou také takové porcičky přímo, jak se říká "do huby":-*. Moc pěkné:yes:;-)

hmm,tak kdybych tohle uměla...buď se mi roztečou nebo prasknou...raději peču dorty...na tohle mám tchyni...:-D:-D
bodík...:yes:+2

Vypadají mooooc pěkně:-)):yes:

takový lepší štrůdl,vypadá to moc dobře,bodík posílám:yes:

Tématické fráze:
skořicová buchta s jablky, dobroty s jablky, skořicové mufiny, mufiny s jablky, skořicové copy, jablkové dobroty, skořicová kapsa, skořicové roládky, skořicové dobroty, skořicová buchta s jablky a ořechy, jablkové závinky, recepty z jablek, škorcová kapsa s jablky, jablkovo skořicová buchta, skořicove taštičky, buchta s jablky a skořicí, skořicová dobrota, buchty a rezy s jablky, kynute jablecne bochanky, kynutý jablečný závin

Suroviny:
mléko, kvasnice, cukr, sůl, vejce, olej, mouka hladká, skořice, jablko, rozinky, brusinky sušené, cukr, skořice, vejce

Přidat fotografie receptu