Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahodový tvarohový dortík

Hodnocení receptu je 4,9 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

yanull yanull

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 824 kJ /
4 021 kcal
Bílkoviny66,85 g
Tuky152,40 g
Vláknina15,32 g
Cholesterol 407 mg
Sodík 197 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy546,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Želatinu namočíme do 2 dcl mléka asi na 30 minut. Krok 2: Přendáme do mixéru nebo misky, pokud máme mixér tyčový, přilijeme 2 dl horkého mléka a mixujeme. Krok 3: Dále přidáme tuk s cukrem, vanilkovým cukrem, rum a tvaroh. Krok 4: Vše dobře rozmixujeme. Krok 5: Dortovou formu vyložíme fólií a na dno narovnáme těsně vedle sebe piškoty, na které nalijeme krém, pak dáme ovoce, opět vrstvu piškotů, vrstvu ovoce a zalijeme zbylým krémem - do kterého jsme zamíchali kakao. Krok 6: Dáme do lednice vychladit. Krok 7: Po vychladnutí přizdobíme šlehačkou, strouhanou čokoládou nebo čokoládovou rýží a dozdobíme čerstvými jahodami.

Zveřejněno 18. 5. 2010

Poznámka autorky yanull

Tento dortík byl jako dárek, proto není vyfocený rozkrojený. Je jednoduchý na přípravu a zvládne ho bez problémů každá začínající hospodyňka. Pokud bude dortík určen dětem, rum pochopitelně vynecháme a nebo ho nahradíme rumovou trestí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodový tvarohový dortík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nRnp

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodový tvarohový dortík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nRnp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (25)

Děkuji, zkusila jsem zhotovit z toho, co mi vyšlo a uvidím do večera, jaké to bude. Pak dám vědět :)

Sabca: musíš vydržet - pokud jsi vše udělala podle receptu, želatinu do horkého mléka atd, vydrž do zítra. Dort se želatinou tuhne pomaleji, než se ztužovačem nebo dortovým želé, zítra určitě bude OK, dej do lednice a ozdob až zítra. Smetanu určitě ne, max. odeber trochu do misky a zašlehej do ní želatinový ztužovač a promíchej zpět, ale stejně bude až zítra nejlepší

Prosím pomooooc, vše vyšleháno dle návodu a je to řídké. Co teď? Mám přidat smetanu ke šlehání? Děkuji

muffi:to je škoda,že se ti nezdařilo dílko,ale myslím,že tento dort není zrovna nejlepší na převoz 2,5 hod.;-)

bez šance :) ještě nikdy jsem tak straně moc nezkazila dort. jsem na to asi nemehlo, ale nikdy nemam tu šlehačku tak hezky nadejchanou a nemam ji ostře naprskanou na dortu :( vždycky se tak rozprdne a vypadá to hodně odpudivě. dort jsem neměla vůbec takhle vysoký, piškoty rozbředly až příliš, a aby toho nebylo málo, vezla jsem ho do Prahy asi 2,5 hodiny, takže jeho stav se tak 4x zhoršil. Naštěstí byl dobrej, tak aspon nechutná tak,hjak vypadá. ale s nepečenýma šlehačkovýma dortama končim, vždycky dopadnou hnusně rozblemcaně, ještě k tomu všemu to měl být dárek k narozeninám, takže ostuda a schytala jsem výsměch. Fakt vám všem závidím komu se povedl:(

Ráno jsem udělala tento dortík, chladí se v lednici;-)Měla jsem zrovna koupené jahody, takže to vyhrál.Máme rádi ovocné lehké moučníky.Místo másla jsem dala půl našlehané šlehačky Cremefine, to aby byl ještě lehčí:-DMyslím si, že tvaroh z vaničky by byl lepší, je to moje zkušenost, na tyhle moučníky je vždy používám.Ještě jsme neochutnali, ale bude určitě výborný, posílám zasloužený bodík:yes:

Musí to být dobrůtka, mám tyto typy nepečených dortíků moc ráda;-):yes: Dnes jsem dělala něco podobného, ale s třešněmi.

Výborný, lehký a svěží dortík pro letní dny a navíc v kombinaci s jahodami je na velkou pochvalu:yes:

Dortík je jednoduchý a moooc dobrý. Dělali jsme k narozeninám a měl úspěch. Příští týden jej budem péct pro syna k prvním narozeninám a myslím, že mu bude šmakovat.. :yes: Akorát bez rumu :-D Děkuji za receptík a posílám bodík :-K

Jahůdko,:-K já také děkuji, že jsi to Petře tak pěkně za mě vysvětila, objevila jsem dotaz až po Tobě.

jahoda : moc děkuju za pomoc a vysvětlení :-K

Petro, nejsem autorka, ale taky dělávám. Staniol se myslí, tvaroh zabalený ve staniolu, ne ve vaničce. Ve staniolu je pevnější, ne tak našlehaný, jako ve vaničce (aspoň u nás). Formu vyložíš igelitovou fólií a to proto, až Ti dort ztuhne v ledničce, tak jde pěkně vyklopit z formy a krájíš ho vlastně po tom hřbetu... Piškoty používám malé kulaté, ale myslím, že je jedno, jaké prostě seženeš. ;-)
Jsi šikovná, že to nevzdáváš:yes: je to jednoduché, jen je kolikrát recept podrobně napsaný, aby byl srozumitelný a na první pohled se proto zdá složitý. Ale není to pravda. Výsledek stojí za to.:-p

je mi sice 18 let ,ale snažím se tu prokousat vším co se dá;)
bohužel si nevím rady se staniolem - tím mám vyložit dortovou formu?
dále pak jaké mám použít piškoty? cukrářské nebo takové ty pro děti ?
děkuji za brzkou odpověď ;)

Jani, dort jsem ještě nedělal:-S. Díky za tento recept a domnívám se, že coby dortový začátečník bych dort mohl zvládnout;-). :-!:-)):yes::yes::yes: +13

dekuji

Tématické fráze:
tvarohový dort s jahodami, tvarohový krém na dort, tvarohový krém s jahodami, dort s tvarohem a jahodami, jahodovotvarohový koláč, tvarohový dortík, jahodovo tvarohový kolac, jahodový tvarohový koláč, dortík s jahodami, tvarohový dort pro děti, tvarohový jahodový krém, tvarohový koláč s jahodami, lehký tvarohový krém na dort, tvarohovo jahodovy kolac, tvarohový piškot s jahodami, tvarohový dortík s jahodami, jahodovotvarohový dort, dortik ve tvaru srdce, jahodovy dort s tvarohem, jahodový tvarohový krém

Suroviny:
mléko, máslo, cukr vanilkový, cukr moučkový, rum, piškoty, kakao, ovoce

Přidat fotografie receptu