Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Reveň pod sněhem

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jajine jajine

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 024 kJ /
962 kcal
Bílkoviny14,90 g
Tuky0,10 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 218 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy208,66 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Reveň oloupáme, nakrájíme na malé kousky, které vložíme do kastrolu a pokud možno bez vody na malém plameni dusíme do chvíle, kdy začne měknout, asi 6 min (neměla by se úplně rozvařit), podušenou zasypeme 50 g cukru. Krok 2: Dno nákypové formy vymažeme máslem, vyložíme rozlámanými sušenkami (polovinou), poklademe dušenou revení a zakryjeme druhou polovinou sušenek. Krok 3: Pokapeme mandlovým likérem a navrch dáme pevný sníh z bílků, do kterého jsme zašlehali 150 g cukru. Pečeme asi 15-20 minut do mírného zhnědnutí sněhu.

Zveřejněno 19. 5. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Reveň pod sněhem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3yRp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Reveň pod sněhem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3yRp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (4)

:-KAkorát doba na tenhle báječný recept. Pěkná fotka:yes::yes:+

Téééda, to musí být super mňamka!!:-O:yes::yes:

Kéž by každá sněhová nadílka byla takto lahodná, tato si zaslouží určitě "boda" :yes::-p:yes:

:yes::-K

Tématické fráze:
reveň recepty, reveň, recepty reveń, reven recept, recepty z reveně, moučníky z reveně, kremlole, rebarborový koláč se sněhovou čepicí, recepty - reveň, rebarborový koláč se sněhem, recept reven, reven na, linecky kolač s reveni a sněhem, reveň podušená, sušená reven, rebarbora pod snehem, zapečená reveň, reveń-recepty, reven rec epty, kremlole maminciny recepty

Suroviny:
rebarbora, cukr krupice, sušenky máslové, bílek, likér mandlový

Přidat fotografie receptu