Neapolská pizza
Kombinace šťavnatých rajčat a pikantních sardelek na pizze potěší vaše chuťové buňky. Důležité je, aby bylo těsto uprostřed tenké a okraje krásně křupavé. Pokud máte bazalku, ozdobte upečenou pizzu několika čerstvými lístky.
Suroviny pro 2 kusy
2-4 pizzy (dle velikosti)
2kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 771 kJ / 1 857 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 83,42 g |
| Tuky | 71,86 g |
| Vláknina | 15,68 g |
| Cholesterol | 200 mg |
| Sodík | 1,24 g |
| Sůl | 3,00 g |
| Sacharidy | 211,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Droždí rozmícháme v troše vody. Do mísy vsypeme mouku a sůl. Přilijeme rozpuštěné droždí, zbylou vodu a olej. Vše promícháme a vypracujeme vláčné, středně husté těsto.
Krok 2: Hotové těsto zlehka poprášíme moukou, přikryjeme čistou utěrkou a necháme asi hodinu kynout. Těsto musí zdvojnásobit svůj objem.
Krok 3: Mezitím připravíme rajčata na náplň. Slupku nakrojíme do kříže, rajčata dáme do kastrůlku a zalijeme vroucí vodou. Necháme asi 5 minut odstát. Potom je oloupeme a nakrájíme nadrobno. Sardelky vykostíme a podélně rozkrojíme.
Krok 4: Vykynuté těsto rozdělíme na 2–4 díly, podle toho, jak velkou chceme pizzu mít. Každý díl prohněteme a na plechu vymazaném tukem nebo vyloženém pečicím papírem vyválíme na tenkou placku.
Krok 5: Prsty okraje placek zmáčkneme tak, aby vznikly vyšší okraje. Pizzy potřeme olejem, posypeme oreganem, obložíme rajčaty a sardelkami. Osolíme, opepříme a ještě trochu pokapeme olejem.
Krok 6: Pizzy vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečeme asi 20 minut. Asi 5 minut před koncem pečení na ně rozložíme tenké plátky sýra a necháme rozpéct.
Zveřejněno 5. 3. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Neapolská pizza
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zgY
Moje poznámka
Neapolská pizza
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zgY
Nejnovější recepty
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 3 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 16 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 23 hodinami
Babiččina vánočka
Přidáno 21. 12. 2025 10:00:01
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodový likér
Jirka55221 před 1 hodinou
Domácí chleba
Samjda před 1 hodinou
Vánoční věnec
Stefi.f před 5 hodinami
Kokosová očka
Sima1996 před 12 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 14 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 14 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 14 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 14 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 15 hodinami
Tématické fráze:
pizza se smetanou recept,
těsto na pizzu bez kynutí,
pizza se smetanou,
tenké těsto na pizzu,
těsto na pizzu bez kvasnic,
tunáková pizza,
pizza smetana,
recepty pizza,
tuňáková pizza recept,
pizza bez kvasnic,
recept pizza,
pizza těsto bez kvasnic,
jak pect pizzu,
těsto na pizzu tenké,
pizza smetana recept,
tenká pizza,
recept pizza se smetanou,
tenka pizza recept,
recept pizza smetana,
recept na pizzu bez kvasnic
Suroviny:
droždí čerstvé,
voda,
mouka hladká,
sůl,
olej,
tuk,
rajče,
filet sardelový,
koření oregáno,
olej,
sůl,
pepř mletý,
sýr blaťácké zlato
Komentáře (1)