Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahodové řezy od Dr.Oetkera

Hodnocení receptu je 5,0 (50×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 133 kJ /
1 944 kcal
Bílkoviny47,60 g
Tuky107,80 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,50 g
Sodík 617 mg
Sůl1,73 g
Sacharidy195,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z mléka, cukru a krému Dr.Oetker si vyšleháme tuhý krém, který dáme do lednice na dobu, než upečeme piškot. Krok 2: Vajíčka s jahodovými pudinky, cukrem a práškem do pečiva vyšleháme do pěny ve šlehači a nalijeme na pekáček vystlaný pečícím papírem. Pečeme zvolna, asi 20 minut, ale dáváme pozor. Krok 3: Po úplném vychladnutí potřeme džemem, naskládáme na něj piškoty a jahody a pokapeme šťávou z kompotu smíchanou s rumem. Potřeme krémem, polijeme čokoládou a dáme vychladit do lednice.

Zveřejněno 22. 5. 2010

Poznámka autorky JanaDorazinova

Zdroj-Lidové recepty z křížovek-paní Eliška Pospíšilová

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodové řezy od Dr.Oetkera

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9Drz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodové řezy od Dr.Oetkera

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9Drz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (85)

monika vavrikova: zkus šlehat vajíčka s cukrem do pěny a pak teprve přidej pudinky;-) věřím, že se ti to nakonec povede:yes: pokud se pamatuju, byly mooc dobré:-p;-):-)

monika vavrikova 6. 7. 2013 15:48
el::-(( zrovna dělám tyhle luxusní řezy a korpus se vůbec nepovedl,tak jsem tady študovala co je o něm psáno a prej se má šlehat 20min,to je asi ta chyba,:-//tak na něj jdu znova.Ještě že te´d slípky nesou;-)

Terka589: dííky moc!!! Jé, to už je doba, co jsem jej nedělala!:-O

Luxusní, snadný a rychlý, jen se u nás po něm zaprášilo:-! Dávala jsem také čerstvé jahody a nemělo to chybu:-p. Těsto na korpus je řidší, ale hezky mi vyskočilo a bylo moc dobré. Takže dávám také bodík. :yes:

Rebi, děkuji za nádherné fotky!!:-O Mi se ta čokoláda tak nepovedla, jako tobě, řeknu ti, že čumím, jak puk!!:-O:-O

Krásný zakusek:-p:-p:yes:+47

rebeka: Tvůj manžel má vždycky dobré nápady!:-D:-D

Jani,nevěděla jsem,pro který moučník se rozhodnout:-//,tak to rozhodl manžel..:-D:yes:;-)dala jsem čerstvé jahody a bylo to naprosto luxusní:-p:-K:yes:
poleva je z dílny made in srettíkov:-D tato. http://www.toprecepty.cz/recept/20161-hebka-husta-...

Sarotina::-D:-D:-)) díky;-)

Naprosto vynikající záležitost, já je musela schovat, protože by se nestihly vůbec rozležet, z dětí a muže se stali útoční supi a že jsou sakra zmlsaní:-K:-D

el: Já to fakt netuším:-/

el::-O:-Ojak je to možné:-?:-?já jsem je dělala taky a byly skvělé:yes::yes:ano,při šlehání je to opravdu řidší,je třeba šlehat dlouho a důkladně tady je můj komentík:
takže Jani,s tvou pomocí,hotovo,je to vynikající záležitosts,kdoporučuji dělat den před plánovanou konzumací,piškoty se krásně nasáknou,jsou vláčné a voňavé po jahůdkách,korpus není vůbec houbovitý,naopak,je vláčný a to jsem pudinkový korpus dělala poprvé,míchala jsem tak,jak je psáno Jankou(na korpus)vše dohromady a měla obavu,protože to bylo dost řídké,ale,dvacet minut poctivého šlehání a výsledek....příště zkusím umíchat vejce s cukrem a pak přidat zbytek ingrediencí....výborný moučník,doporučuji,bod už jsem dala,teď posílám jen fotky-nic moc,no

Dělala jsem tento moučník, ale vůbec se mi nepovedl korpus. pri šlehání byl tekutý jak voda :( tak jsem pridala mouku, ale po upečení byl tvrdý!

meya.z díky;-) Jahodo, tvoje musím taky vyzkoušet;-)

JANI, JAKO VŽDY SKVĚLÉ:yes::-O

jahůdko:-Dnebooooj,ty tvoje jsou taky v sekci V.I.P.a určo se budou dělat,ale zkus i tyto..jsou vlastně tak trochu tvoj..když jsou jahodové;-):-D:yes:

;-(:-//:-D

Ivčo:-8od tebe je to teda fakt Pochvala:-8jenom,jestli nekecáš:-D:-D:-Dale ty řezy jsou fakt:-pmanžel dokonce prohlásil,že mu chutnají víc,než ty s vaječným likérem od jahody:-8tobě děkuji:-8:-K

Rebi, jak tak koukám do nových fotek k receptům, tak ty tvoje lákavé fotky přitáhly moje oči, moučníček vypadá opravdu kouzelně, čímž nechci tvrdit, že fotky JaničkyR nevypadají špatně. Opravdu se vám oběma moc povedl.

rebi, nic moc, jo?:-O Jsi šikula a já mám strašnou radost, že jsme to zvládly i po telefonu!!:-D:-)) Huráááááá!:yes::yes:

takže Jani,s tvou pomocí:-Dhotovo:-!je to vynikající záležitost:-p:yes:doporučuji dělat den před plánovanou konzumací,piškoty se krásně nasáknou,jsou vláčné a voňavé po jahůdkách:-8korpus není vůbec houbovitý,naopak,je vláčný a to jsem pudinkový korpus dělala poprvé:-8míchala jsem tak,jak je psáno Jankou(na korpus)vše dohromady a měla obavu,protože to bylo dost řídké:-Sale:-!dvacet minut poctivého šlehání a výsledek:yes::yes:;-)příště zkusím umíchat vejce s cukrem a pak přidat zbytek ingrediencí;-)výborný moučník,doporučuji:-!:yes:bod už jsem dala,teď posílám jen fotky(nic moc,no:-D;-))

dancicka, mívám stejný problém, ale tady jsem použila čokoládovou polevu, nalámu ji do kastrůlku a přidám 3 lžíce mléka. Zahřeju, až se čokoláda rozpustí a hned natírám na zákusek. Může, ale nemusí se přidat kousek IVY, nebo jiného, ztuženého tuku. Tahle čokoláda není tak tvrdá a neláme se, ale dobře drží;-) Omlouvám se, že jsem přehlédla dotaz. Spagi, klidně zkus a budu ráda, když přidáš foto;-)

Jak to, že mi tohle uniklo? :-O:-O, to je určitě i měkké, hm tak vyzkouším - musím teda vynechat rum a dám čerstvé jahody, zkusím dát i banánový nebo karamelový a vanilkový pudink jinak :-p:-p;-), trošku upravím dietněji, ale nápad to je :yes:

Jani díky - pak jsem si uvědomila, že se peče i bábovka jen z pudinků, takže jsem to riskla. Buchtička se velmi vyvedla, jen mívám problém s tou čokoládovou polevou – vždy strašně ztuhne a nejde krájet, což nevím, jak tomu předejít. Buchtičku jsem pekla kolegům v práci od svátku a musím říct, že se olizovali až za ušima :-D Dávám 43.bodík :-):yes::-K

dancicka ne, opravdu nejde, je to jen z těch pudinků;-)

jdu na to, ale ted na to koukam - tam neni zadna mouka? :-o

Jani k té vyhozené bábovce;-(. Asi to chce péci na méně stupňů, když jsou v těstě jablka.

Verča (neregistrovaný/á) , já to takhle odsud opravdu neposoudím. Dělala jsem to poprvé a vyšlo to. Je mi to moc líto. Já včera vyhodila celou bábovku s ořechama a jablky. Třebaže jsem dělala vše podle návodu, byla syrová, ikdyž se mi nelepila na špejli. :-(

Předevčírem jsem pekla synovi. S pečením mám zkušenosti, ale u tohoto receptu se mi absolutně nepovedl korpus.. byl houbovitý a skoro až gumový .. Nakonec jsem upekla klasické piškotové těsto a z krému udělala roládu. Nevím, kde byla chyba.

:-))je to moc dobré:yes::yes::-K

hugou jasně, kdybys viděla mne u výroby dortu pro vnučku ve čtvrtek:-(, asi bys nevěřila, že vůbec umím něco upéct.:-)):-D Já jsem se vkládat fotky musela taky naučit a že si se mnou teda mé děti užily radosti:-D:-)) To zvládněš;-)

Jani ,já musim někoho poprosit aby mě naučil fotky ukládat do počítače ,mam s tím problém,ale jestli někdo vyzkouší ,nebo ty můžeš uložit:-) ale jsou fakt dobrý,akorát rodinka ,říkala,že je máš víc nadýchaný mě ten piškot trochu klesnul ale chutově dobrota:yes:

hugou a kde mám fotky, ty jedna!!:-(:-)):-D

tak jsem dnes upekla,jen jak jsem psala předtím, dělala jsem je z vanilkového pudingu,a místo jahod broskve ,a nemají chybu ,Jani když se ti bude chtít určitě vyzkoušej ,a můžeš vymyslet název a přidat fotečky:-) ,ty to máš vždy i s postupem,a jsou výborný fakt:yes::-p

díky za odpověd,a vyzkouším to určitě :-)bodík jsem už posílala dříve:yes:

hugou néé, nic se nerozřezává!!! Namaže se to na upečený piškot, jako první vrstva a pak krém. Určitě by to šlo i z vanilkového pudinku a jiného ovoce;-) Já vlůastně ani nevím, že to vypadá, jak rozříznuté, tak se to nějak zabarvilo:-)

jo a ještě jeden dotaz,ten upečený piškot se koukám rozřízne,a namaže marmeládou je to tak vypadá na fotce že ano:-?

chtěla jsem se zeptat,bylo by možný to udělat,z vanilkového pudingu,a broskve nebo jiné ovoce:-? už by to byli jiné řezy to jo ,ale jen jestli to jde i takhle udělat:-?

monikaK tak to mne moc těší;-)

Dělala jsem je v sobotu,zblajzli jsme je,mňam,jsou fakticky výborné:yes::yes:

:yes:

olinice10 díky moc:-8

www.toprecepty.cz to vypada moc dobře:-)

:-):-) to vypada krasne určite to skusim taky :yes::yes:

Luci, rovnou ze sáčku!!

Ahoj Jani, ty pudinky mají přijít do těsta uvařené nebo rovnou ze sáčku? Děkuju :-).

piškoty (neregistrovaný/á) :-D:-)):yes::yes:, jsem na tom někdy úplně stejně;-)

Já slepota:-))

1 piškoty, rum, jahody v konzervě,...už je vidíš?:-O Jsou i na obrázku i vsurovinách..

Jaké piškoty v receptu je nevidím????

Jani konečně mám koupený krém,tak až budu v de vyzkouším;-)

hafikov aha, takže levnější variantu?:-D Neznám!! No, hlavně, jak se to pak povedlo a že chutnalo;-)

Jani jsou výtečné.Jen jsem krém dělala nadvakrát.Milan koupil i levnější variantu krému/kaufland/.Nevím zda je to pokaždé,ale krém byl báječný pouze hned po vyšlehání.Když jsem ho vyndala z lednice tak jsem musela usoudit že to na dort nenatřu jak byl hnusně hustý.Tak jsem udělala vanilkový Dr.Oetker a bylo to vážně lahůdkové.Jenže večer byl fuč:-D:-D:-D

Boolisek děkuji, zkus;-)

Téda! To vypadá báječně! Vyzkouším!:yes:

lemarti díky a všem děkuji za body;-)

Jani no comment;-):yes:+:-))

krém taky občas používám,super:-K:yes:

Vypada to nadherne, hned bych ochutnala. Ukladam si do oblibenych a posilam bodik. :yes: :-p

Moc hezké řezy :-) tyhle určitě vyzkouším Jani, vypadají moc krásně :-K bodík je na cestě:yes::yes:

Vladimíro, tys už to i upekla?:-O Tak to jsi dobrá;-) Škoda, žes nepřidala fotku, byla bych ráda.
Irrena, je fakt skvělý, ikdyž zase stojí asi 26 kč, ale žádné nervy, že se to srazí, je pevný, super;-)

tak právě jsem dodělala a mohu jen poděkovat za recept je to opravdu lahůdka, jen ty jahody už jsem neměla z kompotu ale čerstvé ze zahrady. dávám bodík:yes:

Jani to je opět lákadlo, už je mám uložené a co nejdříve vyzkouším:-p.Dávám bodík:yes:.
Ten krém znám a je opravdu moc dobrý, může se do něj přidat i máslo ale já nedávám, je takový lehoučký,žádná bomba;-).

Pejli, no, ještě jo, ale nevím, nevím:-)):-)), Láďovi fakt chutná!!:-D

to bude mňamka, zůstalo??:-O

vypadají moc dobře,hned bych si dala,bodík už je:yes::-K

Jani ted to jsou rezy,uz je mam ulozene ale vypadaji bajecne a bodik leti

jahoda díky:-8, je to takové na zlomení jazyka!:-)) Původně to měly být růžové řezy, ale upozornilo mne v zadání, že řezy se stejným názvem tady jsou, třebaže úplně jiné, tak jsem název změnila.;-)yanull, taky jsem s tím krémem dělala poprvé a byla jsem fakt překvapená. Nic se nesrazí a je to raz dva:-)), proč to nevyužít?:-)

Přiznám se, že s polotovary na pečení nemám žádné zkušenosti, ale asi je budu muset načerpat, protože řezy vypadají báječně už podle fotografie, natož v originále, takže Jani, přispívám do sbírky bodíků + 14 :-p;-):yes:

TAk to je nádhera ... dal bych si :-)

:yes::-K

to nemá chybu:yes::yes::-p

To bude chutný zákusek, ukládám a hezká fotka;-):yes: (V názvu je Dr.trochu zkomolený;-)

a pak,že na pečení moc nejsi:-Dhaha máš to krásné a jistě i dobré:-pmoc se mi to líbí:-K a dám ti boda:-D:-D

už to vím,Jani,fotky krému jsem si všimla až teď:-8:-K

Tématické fráze:
jahodové recepty, jahodové řezy, jahodové moučníky, jahodový řez, dr oetker recepty, jahodové, jahodové řezy recepty, recepty na jahodové řezy, jahodový řezy, recepty dr. oetkera, řezy jahodové, moučníky dr. oetkera, řezy s jahodami, krém dr.oetker, dr oetker krém, jahodová poleva recept, recepty jahodové řezy, www dr oetker recepty, dr. oetker krém, moučníky dr. oetker

Suroviny:
pudink jahodový, cukr moučkový, vejce, prášek do pečiva, krém dr.oetker, poleva čokoládová, piškoty, rum, jahody, cukr, krém, džem

Přidat fotografie receptu