Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brambory po židovsku

Brambory můžeme připravit na mnoho způsobů. Dozlatova upečené plátky brambor ještě teplé potřeme výbornou bylinkovo-česnekovou marinádou a podáváme jako samostatné jídlo nebo zajímavou přílohu.

Hodnocení receptu je 5,0 (34×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Vera.a Vera.a

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 543 kJ /
369 kcal
Bílkoviny9,89 g
Tuky0,87 g
Vláknina12,90 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 31 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy75,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory nakrájíme na plátky, na vymazaném plechu je osolíme, okmínujeme a upečeme. Krok 2: Ještě teplé potíráme marinádou: na 2 prsty oleje v hrnečku nasypeme hrst majoránky, lžičku červené papriky, tymiánu a utřený česnek. Krok 3: Podáváme jako samostatné jídlo nebo přílohu k masu.

Zveřejněno 23. 5. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brambory po židovsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j0Ry

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brambory po židovsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j0Ry

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Doporučuji přidat, případně některou složku nahradit provensálským kořením. Obvykle dávám jen tohle a sůl. Luxusní.

Vyzkouseli jsme dnes a nejak se mi to nepovedlo - bylo to cely znacne nevyrazny, nakonec jsem to posypala kupovanym korenim, protoze se mi to nedarilo a nedarilo dochutit. Ale nerikam, ze je problem v receptu...:-D Takze u nas to asi neprorazilo...

Velice ráda peču a zajímají mne i slané recepty :-p Brambory na jakýkoli způsob se vždy hodí :yes: díky :-K

:-*:yes:to by šlo i v Actifry.:-K

Zemiaky sú výborné, piekla som ich asi na 90%, potrela marinádou a dopiekla. Jedli sme ako samostatné jedlo, dali sme si k tomu kefír ....a sme úspešne prejedení ;-) Chutilo +5 :yes::-D;-)

Marináda vypadá zajímavě :-p. Podle mě je lépe solit pečené brambory až po upečení, zůstanou křupavé... Recept určitě vyzkouším, díky. :yes:

:yes:

Recepty na brambory jakkoliv jsou fajn:-p:yes:

Tématické fráze:
marináda na brambory, roštěná po židovsku, kuře po židovsku, mrkev po židovsku, židovská roštěná, recepty z brambor, brambory recepty, židovské recepty, brambory po, recept brambory, recepty bramborák po židovsku, zidovske zemiaky, smažená židovská roštěná, jídlo po židovsku, bramborovy salat po zidovsku, brambory v marinade, zeleninove testoviny po zidovsku, marináda brambory, pohanka po zidovsku, bramborové recepty

Suroviny:
brambory, sůl, kmín celý, tuk, majoránka, olej, paprika čerstvá červená, tymián, česnek

Přidat fotografie receptu