Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nadýchaná piškotová roláda

Potřebujete snadný a rychlý, přesto efektní moučník pro návštěvu? Piškotová roláda vás nenechá na holičkách. Naplňte ji sladkým máslovým krémem s vanilkovým pudinkem, promažte marmeládou, ozdobte oříšky nebo strouhaným kokosem - a je to!

Hodnocení receptu je 4,9 (160×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Pajaja

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 37 min Doba tepelné úpravy: 8 min bez doby chladnutí piškotu a pudinku

45 min (37 min příprava + 8 min tepelná úprava, bez doby chladnutí piškotu a pudinku)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 933 kJ /
3 569 kcal
Bílkoviny67,97 g
Tuky251,09 g
Vláknina2,45 g
Cholesterol 1,96 g
Sodík 707 mg
Sůl1,55 g
Sacharidy258,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z bílků vyšleháme tuhý sníh (až tvoří špičky). Krok 2: Žloutky s cukrem vyšleháme do světlé pěny, do které postupně zlehka vmícháme sníh z bílků. Krok 3: Teprve pak po lžících vmícháme polohrubou mouku. Opravdu po lžících, protože kdyby se přidala najednou, padla by ke dnu. Krok 4: Takto připravené těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme do zrůžovění (cca 8 minut, podle trouby) při 180 °C. Krok 5: Ještě horký piškot překlopíme pomocí navlhčené utěrky z plechu a teplý rolujeme (pokud ho neplníme marmeládou, ten se dá natírat ještě teplý). Krok 6: Připravíme krém. Uvaříme oslazený pudink a necháme ho vychladnout. Krok 7: Do vychladlého pudinku zašleháme po částech máslo o stejné teplotě. Krok 8: Vychladlý piškot potřeme krémem, stočíme do rolády a krémem roládu potřeme i na povrchu. Povrch posypeme sekanými oříšky nebo kokosem. Krok 9: Hotovou roládu dáme vychladit do lednice.

Zveřejněno 23. 5. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nadýchaná piškotová roláda

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/krRJ

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nadýchaná piškotová roláda

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/krRJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (180)

Skvělý, jednoduchý recept, roláda je jako obláček :-8

Taky dělám s poměrem 4-4-4, ale jinak dle receptu. Roláda nádherně nadýchaná, jemná jako obláček. Dělala jsem kokosový puding s máslem, příště promažu ještě marmeládou, aby to barevně mělo hezčí zamotání. <3

Děkuji za recept, jiný už dělat nebudu. Těsto opravdu vláčné a dokonalé. Na můj plech vystačil ze 4 vajec. Náplň jsem si udělala dle sebe, ne dle receptu

Ďakujem krásne,dnes som podľa tohto receptu na roládu urobila "korytnačku".:yes:

saryk: omlouvám se, ano - cukr písek je cukr krupice. Za moučkový by mě nenapadlo ho zaměnit. Navíc, nedošlo mi, že jinak než šlehat žloutky s cukrem se dělá jinak než s tím krupicovým. Tedy alespoň na piškotové těsto.

saryk: cukr písek= cukr krupice;-)

Piskovy cukr je co prosim vas? Existuje moucka, krupice, krystal. Byla bych vdecna za presne nazvy surovin. Clovek pak tape. Zvlast nezkuseny. Kazdy si to slovo muze vylozit po svem, nekdo to muze mit za moucku nekdo za krupici.

Byla skvělá, povedla se na první pokus. Krém jsem vyměnila za šlehačkový, ale korpus 10/10 :yes:

Super recept :-K velice jednoduché na zapamatování :yes:využiji k závěrečným praktickým zkouškám :-D:-*<3

Dekuji moc za uzasny recept, potrela jsem ji marmeladou, krem jsem osladila jen lzici cukru a doprostred banan a obalila v kokosu <3:yes:

nicoletee77: Zřejmě jste ji v té troubě přesušila. Péct jen do zrůžovění, nejdéle těch 8 minut.

Dneska jsem roladu dělala a pěkně se mi rozpadla :-((:-//:no: dělala sem vše podle receptu z postupu už neudělám 8-(

Evitaviva: A ano, jedno máslo = 250 g. Vždyť to je obvyklé balení. :-O

Evitaviva: Já tedy nevím, jak zdatná jste kuchařka nebo cukrářka, nicméně jako úplná začátečnice bych se do roláda nepustila. Snažila jsem se recept popsat co nejpodrobněji. Tak nevím, jiní si na toto nestěžují. ;-) A ano, jak píše srretka, ty videa nejsou práci autorek, též jsem si u receptů, které jsem tu zkoušela, všimla, že ne vždy v těch videích postupují stejně, jak je popsáno. Ale většinou šlo o trochu jiný postup, než změnu ingrediencí. Někdy třeba jen z poloviční dávky, ale na to ve videu upozorňují. Já ty postupy beru spíše orientačně. Ale to asi spíš souvisí se zkušenostmi v kuchyni. Mějte hezký den bez rozčilování. :-)

Evitaviva: ty videa( a to víceméně i u jiných receptů) z 90% nejsou od autorů receptů. I já jsem objevila u svého receptu video, které nebylo totožné s receptem. Což jak vidím je i tady a nechápu to. Videa by měla být odrazem původního receptu.
Podle videa to ani není roláda s krémem, ale v podstatě jen s pudinkem, který je zjemněný kousky másla.
Jinak na jednu kostku másla mi přijdou 2 pudinky docela dost. Ale to ví autor, proč tomu tak je;-)

Recept povrchne napísaný, v postupe je 1 maslo. Pod tým som rozumela 250 g, Buď to napíšte presne, a nie kto je jak zvyklý. Výsledok bolo hrozne veľa sýteho maslového krému, kde puding ani nebolo cítiť. Ďalej chýba v postupe potrieť korpus džemom, vy tam máte iba potrieť krémom. Video som si všimla, až keď som to mala hotové, nie každý pozerá aj videá. Tam som videla, že dávate len 3 plátky masla a nie 1 maslo. Takže za mňa celé zlé, čo sa týka písaneho receptu. Keď sa Vám nechce recept presne rozpísať, tak uverejnite si to len formou videa. :no:

Alzbetina Prk.: :-):yes: Moc děkuji

Alzbetina Prk.: :-):yes: Moc děkuji

Vynikající roláda. Na dávnou radu od jednoho kuchaře přidávám do žloutků lžíci oleje, roláda je pak vláčnější

Marie Anna0: kdybyste četla můj postup v receptu, zaregistrovala byste, že toto přesně tam píšu.

Pajaja: Vlastně to v postupu i zmiňuji.

Odeta Wollmanova: Ano, roláda je pod krémem potřená marmeládou.

Nejlepší je roládu za tepla srolovat s kuchyňskou utěrkou(aby se neslepila), protože poté bude držet tvar a nepotrhá se. Po vychladnutí ji rozmotáme a potřeme připraveným krémem. Poté už jen stačí zamotat a ozdobit vršek ať už oříšky, nebo čokoládou:-);-)

Ještě si dovolím koment k videu:
Aby měla roláda na řezu pěknou spirálu, stáčí se kratší stranou. Tím se 1.víckrát omotá a 2.délka rolády je tak akorát na běžný podnos- na tu delší délku svinutá roláda je dlouhá až příliš a je problém na čem ji servírovat (rolády se obvykle servírují v celku a krájí až na stole). Já ještě vždy zatřu krémem boky a obsypu posypem, abych mohla servírovat i první a poslední kousek. Před podáváním dobře vychladit, aby se dobře krájela a držela.

Marie: souhlasim

Roláda je vynikající, jen sem roládu natřela jiným krémem a nerolovala sem ji po vytažení.... <3

Jednoduchá dobrá klasika. Upeče i školák. Roláda na fotu vypadá krásně, ale ten proužek do červena vypadá, že natřeli pod krém marmeládu, taky to dělám.:yes:

Vše jsem dělala přesně podle receptu a moc se povedla! Musím doporučit špendlíkovou marmeládu, kterou jsem ještě svařila s rumem <3

Vyzkouším.......

miluju rolády to je moje není no světě lepší lahůtky :-K:-K:-):-)<3<3:-p:-p:yes::yes::yes::yes:klárka

Tématické fráze:
piskotova rolada, piškotová roláda recept, luxusni piskotova rolada, rolada piskotova, recept na roládu, recept na piškotovou roládu, piškotové rolády, roláda recept, roláda, piskot na roladu, nejlepší piškotová roláda, piskotova rolada recepty, recept piškotová roláda, piškotové rolády s obrázky, piškotová roláda z bílků, piškotové rolády pečení, recept roláda, piškotová roláda bez vážení, rolády, piškotová roláda top recepty

Suroviny:
vejce, cukr krupice, mouka polohrubá, mléko, pudink vanilkový, cukr krupice, máslo, oříšky

Přidat fotografie receptu