Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kváskový chléb aneb znouzectnost

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Marie Klara

Náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 818 kJ /
912 kcal
Bílkoviny25,85 g
Tuky15,92 g
Vláknina8,01 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,20 g
Sůl8,00 g
Sacharidy162,43 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Tento chléb peču, když chci z nějakého důvodu vypláchnout nádobu od žitného kvásku (www.kvaskovychleb.cz), proto zbytkový. Krok 2: Zbytek kvásku v nádobě naředíme teplou vodou do hustoty, kdy půjde z nádoby vylít (ne příliš). Krok 3: Zvážíme jej a přelijeme do pečící nádoby z domácí pekárny (vážím přímo v pečící nádobě postavené na vynulované váze). Krok 4: Podle množství kvásku odměříme množství teplé vody, kterou můžeme nejdříve nalít do nádoby od kvásku a znovu ji tak vypláchnout a teprve poté přidat do těsta. Krok 5: Do pekárny přidáme olej a poté sypké suroviny. Kvasnice nakonec do důlku v mouce tak, aby nepřišly do kontaktu se solí. Krok 6: V případě potřeby přidáme během hnětení trochu mouky nebo ovesných vloček na zahuštění a po zvukovém signálu podle chuti semínka. Krok 7: Pečeme na celozrnný program.

Zveřejněno 29. 5. 2010

Poznámka autorky Marie Klara

Díky kombinaci kvásku a kvasnic kyne dobře i bez cukru.

Chleba na fotkách je ze 450 g naředěného kvásku, 330 g pšeničné hladké mouky a 330 g pšeničné celozrnné mouky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kváskový chléb aneb znouzectnost

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mYOR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kváskový chléb aneb znouzectnost

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mYOR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (1)

Až dodatečně jsem si všimla nesprávně uvedeného množství kvasnic, sekla jsem se o nulu navíc :-O 20 g tam rozhodně nepatří. Opravuji na 2 g.

Tématické fráze:
zahuštění kvaskem, chléb s kukuřičnou moukou, ovesný chléb z kvásku, zahusteni kukuricnou moukou, pšeničný kvaskový chléb, domácí chléb s kukuřičnou moukou, kváskový chleba s kukuřičnou moukou, chleb ze zbytkového kvásku, chleba ze zbytkového kvásku, domácí pekárna recepty chléb

Suroviny:
voda, mouka, olej, sůl, kmín celý, kvasnice, vločky ovesné,

Přidat fotografie receptu