Eskymo
Eskymo a Míša, dva ikonické nanuky, které inspirovaly šikovné kuchařky k vytvoření vynikajících moučníků. Pokud jste si na nich jako děti pochutnávali, pak určitě zkuste náš recept na řezy s kokosem a čokoládou.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 22 901 kJ / 5 474 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 112,49 g |
Tuky | 275,12 g |
Vláknina | 28,75 g |
Cholesterol | 882 mg |
Sodík | 633 mg |
Sůl | 2,13 g |
Sacharidy | 622,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Suché suroviny smícháme, přidáme vajíčka, mléko, olej a spojíme do hladkého těsta.
Krok 2: Vylijeme do vymazaného a vysypaného plechu.
Krok 3: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 °C po dobu 20 minut.
Krok 4: Z mléka a pudinkových prášků uvaříme pudink, který necháme vychladit.
Krok 5: Mezitím vyšleháme máslo s cukrem a přidáme postupně vychlazený pudink. Všechny suroviny musí mít přibližně stejnou teplotu.
Krok 6: Nakonec přidáme a zašleháme zakysanou smetanu.
Krok 7: Na vychladlý korpus naneseme krém a ozdobně jej postříkáme rozpuštěnou polevou.
Zveřejněno 29. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Eskymo
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pk8Q
Moje poznámka
Eskymo
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pk8Q
Nejnovější recepty
Zapečené plněné kaiserky
Přidáno před 20 hodinami
Avokádový krém s kešu ořechy
Přidáno před 21 hodinami
Těstovinový salát s ricottou a grilovaným masem
Přidáno před 23 hodinami
Kroupy s opečenou jitrničkou
Přidáno 29. 1. 2025 11:41
Pečená kuřecí stehýnka s kroupovým zelím
Přidáno 29. 1. 2025 11:30
Vepřové plátky plněné prejtem
Přidáno 29. 1. 2025 11:23
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Petr Štěpánek preferuje chlapské vaření: Používám koření, které by normální člověk nepozřel, směje se herec
Brokolicové gnocchi si zamilujete: Příprava je snadná, chuť luxusní, s malým trikem je navíc budete mít jako z restaurace
Milujete drobenku? Připravte si ji zásoby a podle jednoduchého návodu dobře zabalte a zamrazte. Vydrží až tři měsíce
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečené rybí filé se smetanou a bramborem
Neregistrovaný před 1 minutou
Čevabčiči do trouby
Neregistrovaný před 8 minutami
Těstoviny s hlívou ústřičnou
Neregistrovaný před 8 minutami
Křenové zelí
Neregistrovaný před 10 minutami
Dort Jadran
Neregistrovaný před 14 minutami
Vepřové plátky na kmíně s rýží
Neregistrovaný před 17 minutami
Karbanátky alla hamburger
Neregistrovaný před 19 minutami
Houskové knedlíky z prášku do pečiva
Neregistrovaný před 22 minutami
Pivní polévka
Neregistrovaný před 24 minutami
Švýcarské rösti
Neregistrovaný před 25 minutami
Tématické fráze:
eskymo řezy na plech,
eskymo řezy babicovy dobroty,
eskymo řezy,
eskymo,
babicovy dobroty eskymo rezy,
eskymo řezy recept babicovy dobroty,
buchta eskymo,
eskymácké řezy,
řezy eskymo babicovy,
eskymo buchta,
řezy eskymo,
moučník eskymo,
zákusek eskymo,
eskymo recept,
eskymo zákusek,
řezy eskymo babicovy dobroty,
eskymo řez,
babicovy dobroty recepty eskymo rezy,
řezy eskymo babicovy dobroty recepty,
eskimo řezy
Suroviny:
mouka hladká,
cukr,
prášek do pečiva,
vejce,
mléko,
olej,
kakao,
pudink kokosový,
mléko,
máslo,
cukr vanilkový,
smetana zakysaná,
mouka hrubá
Komentáře (95)