Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Eskymo

Eskymo a Míša, dva ikonické nanuky, které inspirovaly šikovné kuchařky k vytvoření vynikajících moučníků. Pokud jste si na nich jako děti pochutnávali, pak určitě zkuste náš recept na řezy s kokosem a čokoládou.

Hodnocení receptu je 4,9 (83×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Svetlana Svetlana

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 20 min

60 min (40 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie22 901 kJ /
5 474 kcal
Bílkoviny112,49 g
Tuky275,12 g
Vláknina28,75 g
Cholesterol 882 mg
Sodík 633 mg
Sůl2,13 g
Sacharidy622,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suché suroviny smícháme, přidáme vajíčka, mléko, olej a spojíme do hladkého těsta. Krok 2: Vylijeme do vymazaného a vysypaného plechu. Krok 3: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 °C po dobu 20 minut. Krok 4: Z mléka a pudinkových prášků uvaříme pudink, který necháme vychladit. Krok 5: Mezitím vyšleháme máslo s cukrem a přidáme postupně vychlazený pudink. Všechny suroviny musí mít přibližně stejnou teplotu. Krok 6: Nakonec přidáme a zašleháme zakysanou smetanu. Krok 7: Na vychladlý korpus naneseme krém a ozdobně jej postříkáme rozpuštěnou polevou.

TIP: Moučník s sebou do krabičky? Poradíme vám, jak na to

Zveřejněno 29. 5. 2010

Poznámka autorky Svetlana

Můžeme použít rozpuštěnou polevu v alobalovém sáčku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Eskymo

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pk8Q

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Eskymo

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pk8Q

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (95)

Moc dobré, jednoduché… 😋👌
Dělala jsem z poloviční dávky na malý plech korpus, ale z celé dávky krém. 🙂 Bylo ho akorát… 👌

Zdenka: Já vše šlehám, je to rychlejší a mám jistotu, že se vše dobře promíchá. Bílky samozřejmě vmíchávám ručně😉

Suprový recept, bez problému při tvorbě zákusku. Perfektní chuť. Nestačil jsem udělat ani foto.

Trochu problém byl sehnat kokosový puding, ale to je jediná chybička na tomto receptu. Řezy jsou moc dobré a zmizely rychlostí blesku :)

Dnes jsem opět dělala. V dortové formě. Vše dohromady vyšlehám. Vždy se povede, doporučuji:-)

Řezy jsem dělala a moc nám chutnaly :-8 Bylo to pracnější, než jsem si původně myslela, ale stál to za to;-)

:yes::yes::yes:je to vynikajici zákusek a zrovna dnes ho budu dělat pro zítřejší návštěvu. Akorát jsem chtěla nechat vzkaz pro paní Zdeňku, která tu koncem loňského roku hodnotila zákusek, že se jí nepovedl a není to její vina,že nenaskočil. Myslím, že i když píšou smichat, je to míněno jako pěkně prošlehat. Pokud ho jen tak smícháme, nemůže vám naskočit ani omylem.Takže to chce příště pěkně slehat, milá Zdeňko a držet se přesně podle receptu. A s tim cukrem...dávám taky necelý hrnek. Je to sice zákusek, ale není důvod, aby byl přeslazený. Prostě peču přesně podle tohoto receptu a je vynikajici. Zkoušela jsem zaměnit kokosový pudink pesova.michaela@seznam.czza malinový a je taky vynikající. Ještě se dá možná ibanán , ale kokosový nepředčí žádný jiný, ten je fakt top.

MisakM:
K receptu jsem se dostala až nyní, nedá mi to a musím reagovat. Peču často a ráda. mám spoustu receptů. kde se vše jen vařečkou zamíchá, pokud dám čerstvý prášek do pečiva, většinou kupuji ve zdravé výživě vinný kámen, nemám problém, zamíchám s moukou a cukrem, pak přiliju tekuté přísady, rychle promíchám vařečkou a šup do trouby. A kolikrát i vejce nebo mléko přímo z lednice. Pokud vajíčka šlehám už nedávám kypřidlo. Opravdu se nemusí vše důkladně šlehat, třeba na takovou kefírovku stačí vařečka.

Zobrazit starší odpověď

miranda163 19. 1. 2018 17:22
Výborné,na velkém plechu těsto vyběhko dostatečně a krém taky velmi dobrý.:yes:

Tak jsem to jen zamichala a dopadlo to katastrofalne, korpus vubec nenaskocil - spis se srazil a je hodne kakaovy a malo sladky. Takze doporucuju jen dve lzice kakaa a hrnek cukru. Priste budu delat, jak jsem zvykla - vyslehat vajicka s cukrem, zaslehat olej, pridat mleko a ostatni sypke ingredience, sice pak byva korpus vysoky, ale toho kremu je taky hodne.

Jinak testo na muffiny se taky jen micha a nikdy jsem s tim nemela problem, muffinky mi vzdycky krasne vyskocily, i kdyz v nem bylo hodne mrazeneho ovoce. Takze nemyslim, ze by byla chyba u me.

Zdenka: Viděla bych spíše problém v prášku do pečiva. Ikdyž se to je rozmíchá, tak síla prášku to dokáže vyhnat. Nenechat ho ovšem vyprchat, než přijde těsto na plech. A fakt raději než míchání, vehnat do toho metly šlehače.

Ahoj, chtela bych se zeptat, jestli ingredience na testo je nutne slehat nebo staci jen zamichat? Nektere recepty rikaji zamichat a nektere slehat.

Vyzkoušeno a mňamka :yes: :-8

Recept se mi moc líbí, přídávám+:yes: , prosím na jak velký plech je recept, event. mohla bych použít dortovou formu?

tyto řezy chutnají naší rodince od největších až po nejmenší. Nepekla jsem určitě naposledy. Bodík a fotka:yes::-)

Vyzkoušela jsem, neměla jsem kokosový pudink - dala jsem pudink café laté a příjemný zákusek i na cestu :-)
Za mě moc dobrý :-)

Výborný zákusek, chválím, :yes: jen sem si udělala drobnou úpravu - místo 1/2 másla sem dala 1 tvaroh... a luxusní

Tématické fráze:
eskymo řezy na plech, eskymo řezy babicovy dobroty, eskymo řezy, eskymo, babicovy dobroty eskymo rezy, eskymo řezy recept babicovy dobroty, buchta eskymo, eskymácké řezy, řezy eskymo babicovy, eskymo buchta, řezy eskymo, moučník eskymo, zákusek eskymo, eskymo recept, eskymo zákusek, řezy eskymo babicovy dobroty, eskymo řez, babicovy dobroty recepty eskymo rezy, řezy eskymo babicovy dobroty recepty, eskimo řezy

Suroviny:
mouka hladká, cukr, prášek do pečiva, vejce, mléko, olej, kakao, pudink kokosový, mléko, máslo, cukr vanilkový, smetana zakysaná, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu