Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík pečený pod kachním dozorem

Hodnocení receptu je 5,0 (26×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Středně náročný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 150 min

150 min (150 min příprava)

Suroviny pro 8

8

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Králíka i kachnu potřeme solí, bohatě pokmínujeme, naskládáme tak, aby porce králíka byla vždy alespoň částečně „pod dozorem“ (zakryta) porcí kachny. Krok 2: Dáme do pekáče, podlijeme vodou a pečeme na střední teplotu přikryté v troubě cca 2 hodiny. Krok 3: Následně ještě dopečeme cca 30 minut nezakryté, tak u masa docílíme zlatavé barvy. Velmi často a poctivě přeléváme výpekem. Krok 4: Maso králičí i kachní je poté extra chutné a odpadá od kosti. Jako příloha se hodí kysané zelí a houskový knedlík.

Zveřejněno 29. 5. 2010

Poznámka autora Colombo65

Uvedenou kombinaci jsem v dávné době poprvé jedl u mé tetičky z Vracova a od té doby, je to u nás oblíbený dvojboj k obědu na SO + NE.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík pečený pod kachním dozorem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rm82

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík pečený pod kachním dozorem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rm82

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Tak toto také děláváme a je to mňamózní :yes::yes::yes: Posílám bodík, zkoušet nemusím, znám ;-)

Musím Vám dát bodík už jenom za ten název :yes::yes:
Určitě také vyzkouším. Děkuji za nápad:yes:

Tak dneska jdeme na to:yes: Vypadá to výborně :-!

:-D:-)):-D:-)):-)):-D:-D fakt originální název, Otto!! Kachnu bych měla, tak možná koupím pár těch dostihových končetin z králíka a prubnu to:-D. Opravdu vyvedený recept:yes::yes::-)):-D

Aniž bych to zkusila je mi jasné jak je to výborné:yes:

Nebesíčka:-KPosílám bod.

Když si vzpomenu na dětství, tak to byl velmi často pečený králík s bůčkem. Furt králík.....Maminka mohla udělat alespoń někdy změnu:-)), ale kačeny nám po dvorku neběhaly :-)

:-):yes::yes:+14

No to je krásnej název,pěkná fotečka,to si zaslouží boda,ne?;-):yes:

krásný recept,škoda dnes jsem dělala králíka,ale chyběla mi kachna a tento receptík:-(:-pdávám bod:yes:

Nádherááá :-O:yes:

Tak tento recept jsou 3 K. Kachna, králík a ještě knedlík, od kuchaře Ottíka, kdo by nedal bodíka :-p:yes:

Jen jsem se zapoměl přihlásit no . ;-)

jan.alois 29. 5. 2010 16:30
Ty Colombo jsi znal naší babku a ta ti to vykecala že jo. zNám i se špenátem a bramborovým knedlem. Je to bomba :yes:

Moc pěkné-recept i fotečky.Já dělávám taktéž dvojboj - kachnu pod králičím dozorem:-D, poněvadž manžel nejí králíka a já na něho zase nedám dopustit. Takže u mě má v pekáči králík navrch:-):-p;-):yes:9

Tématické fráze:
králík s kachnou, králík přikrytý kachnou, králík pečený s kachnou, králík ala kachna, pečený králík s kachnou, pečená kachna s králíkem, kachna a králík, pečený králik, pečený králik, kachna s králíkem, recept na pečeného králíka přikrytého kachnou, králik a kachna, králík kachna, kachna králík, králík a kachna recept, kachna pecena s kralikem, králík pod kachnou, králík pod dohledem kachny, kachna a kralik recept, kačena pečená na králíkovi

Suroviny:
králík, kachna, kmín celý, sůl, voda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu