Zatočený bramborák
Vydatný oběd sice dá víc práce, ale zato zasytí na celé odpoledne. Bramboráky můžete osmažit i nasucho nebo upéct v troubě na plechu s pečicím papírem. Pokud se budou po naplnění rozevírat, spojte je potravinovou nití nebo jehlou na maso.
Suroviny pro 8 kusů
8kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 390 kJ / 3 200 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 185,08 g |
Tuky | 175,14 g |
Vláknina | 29,74 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 11,08 g |
Sůl | 26,92 g |
Sacharidy | 208,38 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory, cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nasekáme nadrobno a na lžíci oleje ji osmažíme dorůžova. Česnek prolisujeme. Sýr nakrájíme na kostičky.
Krok 2: Brambory nastrouháme na jemné straně struhadla. Vymačkáme je, přidáme sůl, pepř, česnek, majoránku, osmaženou cibuli a nakrájený sýr. Směs dobře promícháme a podle potřeby zahustíme hladkou moukou.
Krok 3: V pánvi rozehřejeme olej. Lžící klademe na pánev hromádky těsta a rozetřeme je k okrajům. Bramboráky z obou stran osmažíme dozlatova. Po vyndání z pánve je klademe na talíř s papírovými ubrousky, aby se vsáknul přebytečný tuk.
Krok 4: Žampiony nakrájíme na kousky a krátce podusíme v kastrůlku se lžící másla.
Krok 5: Po upečení každý bramborák potřeme hořčicí. Pak na něj dáme plátek sýra, plátek šunky, párek a lžíci podušených žampionů.
Krok 6: Bramborák stočíme jako roládu, obalíme ve strouhance a pak v rozšlehaných vejcích. Na pánvi s trochou oleje opečeme ze všech stran.
Zveřejněno 12. 3. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zatočený bramborák
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MnA
Moje poznámka
Zatočený bramborák
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MnA
Nejnovější recepty
Hovězí oháňka na mrkvi, pomeranči a Birellu v pomalém hrnci
Přidáno před 6 hodinami
Vajíčkový cottage salát
Přidáno před 10 hodinami
Palačinky v troubě
Přidáno před 12 hodinami
Vejce v pikantní rajčatové směsi
Přidáno před 13 hodinami
Koblížky z listového těsta plněné karamelovou šlehačkou
Přidáno před 13 hodinami
Velikonoční nádivka trochu dietnější
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
Birdmann před 3 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Ivulinek před 4 hodinami
Poctivá květáková polévka
boxerka69 před 4 hodinami
Kuřecí maso s rýží
kacalovaleona před 8 hodinami
Vláčný velikonoční mazanec
Květoš před 9 hodinami
Krémová kedlubnová polévka se sýrem
brtna před 10 hodinami
Jarní zeleninová polévka s vejci
PetraN98 před 10 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Hanulka@ před 11 hodinami
Bramborový salát s fazolemi
TondaJ před 12 hodinami
Tématické fráze:
kotleta v bramboráku,
kotlety v bramboráku,
párek v bramboráku,
bramborák s kotletou,
čím naplnit bramborak,
kotlety s bramborákem,
kotlet v bramboráku,
bramborák s párkem,
kotleta s bramborákem,
bramboráky s párkem,
párky v bramboráku,
bramboráky s kotletou,
parky v bramboraku recept,
bramboráky s čím?,
bramborak strouhanec,
bramborák stokrát jinak,
bramborák párek,
recept párek bramborák,
sýr v bramboráku,
kotleta v bramboráku recept
Suroviny:
brambory,
česnek,
cibule,
sůl,
pepř mletý,
majoránka,
sýr eidam,
mouka hladká,
olej,
žampióny,
máslo,
hořčice,
sýr eidam,
šunka,
párky,
strouhanka,
vejce,
olej
Komentáře (2)