Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sněhové karbenátky ruské maminky

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Veroly

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

15 min (15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 8

8

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 680 kJ /
641 kcal
Bílkoviny108,68 g
Tuky22,56 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 659 mg
Sodík 424 mg
Sůl1,21 g
Sacharidy0,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hovězí mleté maso dáme do misky a přidáme k tomu žloutek. Krok 2: Rohlík si nakrájíme na kousky a namočíme do mléka, necháme chvilku stát a potom z rohlíků vymačkáme mléko a přidáme k masu (pokud není rohlík, přidáme strouhanku a trošku zalijeme mlékem), pak přidáme česnek, sůl, pepř, majoránku a nakonec našlehané bílky. Krok 3: Z hotové směsi děláme placičky, které dáváme rovnou smažit na pánev.

Zveřejněno 31. 5. 2010

Poznámka autorky Veroly

Při výrobě karbenátků je potřeba, aby se z masa vymačkal vzduch a to tak, že si vezmu do ruky část směsi a mačkám maso tak dlouho až krásně drží tvar a nakonec vytvořím placičku. Karbenátky tak budou nadýchané a nedrolí se. Může se přidat i osmažená cibulka.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sněhové karbenátky ruské maminky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5R78

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sněhové karbenátky ruské maminky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5R78

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
hovězí karbenátky, nadýchané karbanátky, nadýchané karbenátky, karbenátky z hovězího masa, ruské karbanátky, ruske maso, ruské recepty, nadýchané karbanátky diskuse, ruský karbanátky, nadýchané mleté maso, vyroba karbanatku, našlehané karbanátky, snehové s mleteho masa, ruské rohliky, ruská pánev, nadýchané karbanátky z z mletého masa, ruske placky recept, nadychany karbanátky, karbanatky rusky recept, nadychane smazene karbanátky

Suroviny:
maso hovězí mleté, vejce, rohlík, mléko, česnek, sůl, pepř, majoránka, olej

Přidat fotografie receptu