Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Holandské maso

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jajine jajine

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 206 kJ /
527 kcal
Bílkoviny111,56 g
Tuky6,50 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 235 mg
Sodík 236 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy0,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, opečeme na oleji, zalijeme trochou vody a vínem, přihodíme snítku rozmarýnu nebo tymiánu a dusíme 4 hodiny, až se víno pěkně vydusí. Krok 2: Podáváme s brambory, které dáme vařit společně s cibulí nakrájenou na čtvrtky, mrkví na kusy, osolíme, opepříme, přidáme kousek Masoxu. Po změknutí nahrubo rozšťoucháme a vmícháme smetanu.

Zveřejněno 1. 6. 2010

Poznámka autora jajine

Recept je z pořadu U nás v Evropě a vařila ho jedna holandská rodina jako jeden z oblíbených.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Holandské maso

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NYOv

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Holandské maso

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NYOv

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Hmmm, tohle bude dobré :-p:yes:

Moc pěkné a ta kašička k tomu:-p:yes:

No když je to z Holandska tak je to na 5 bodík:-D:yes:

Rozmarýn, víno, hovězí - skvělá kombinace a recept jak dělaný pro PH, určitě vyzkouším:-)+:yes:

Veľmi pekný recept!

Jájino to je určitě super . Bodík je tvůj:-K Dělám něco podobného neprozradím :-))a třeba napíšu zase něco pro potěchu břicha i ucha. :-K:-D

Takhle "primitivní" recepty jsou obvykle ty nej....:-p:-p:yes::yes:

Ale to vypadá jako výborné, voňavé masíko...:-p:-K Po čtyřech hodinách musí pochodovat samo do pusinky...:yes::-D Úplně cítím tu vůni bylinek a vinného výpeku.
Chválím fotku a posílám bod!

Tématické fráze:
holandské maso, holanské karbanátky, holandské kuchyně, holandské hovězí, holandské řízky v ph, holandský kotlet, "holandský kotlet", holandský pstruh, holandské brambory, holandské hovězí s cibulí, hovězí po holandsku, holandské maso recept, holandsky tokan, maso holandske, holandské cukroví, holandský pstruh s cibulí, holanske brambory, holandský recept na hovězí maso, hovězí holandská pečeně, recept na holandské hovězí maso

Suroviny:
hovězí zadní, víno červené, sůl, pepř, rozmarýn

Přidat fotografie receptu