Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Játrová omáčka se smetanou

Ani ten, kdo nemá rád konzistenci vařených jater, nepohrdne dobře vychucenou omáčkou, kde nejsou na skus znát. Přidejte pořádnou porci rýže nebo domácí knedlík a uvidíte, že tato opomíjená surovina zpestří váš jídelníček.

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

annveros

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 40 min

50 min (10 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 262 kJ /
1 019 kcal
Bílkoviny102,10 g
Tuky43,98 g
Vláknina8,50 g
Cholesterol 1,57 g
Sodík 498 mg
Sůl1,50 g
Sacharidy51,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nachystáme cibulový základ. Cibuli nakrájíme najemno, osmažíme ji na sádle dosklovita. Krok 2: Játra umeleme na strojku, nebo utřeme na prkýnku nožem. Krok 3: Utřená játra dáme do zesklovatělé cibulky a přidáme koření. Nesolíme. Orestujeme. Krok 4: Opražené játra zalijeme vodou a přidáme bujón. Krok 5: Když jsou játra uvařená (asi za 30 minut), zahustíme záklechtkou, přidáme smetanu a až teď osolíme. Necháme asi 10 min provařit za občasného míchání. Krok 6: Můžeme dochutit solí, pepřem, jak kdo má rád. Podáváme s knedlíkem nebo rýží.

TIP: Jak připravovat játra

Zveřejněno 4. 6. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Játrová omáčka se smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/z7XZ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Játrová omáčka se smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/z7XZ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Děláme doma podobnou. Jen ještě přidáváme do základu vyškvařit špek.

Děkuji, h:-8ezká fotka a jsem ráda, že večeře chutnala

Aničko,večeře byla:-p:-p+1přidala jsem Ti foto:-S:-))

To mě mrzí:-/

:-( Když jsem četla "játrovka", tak jsem si představila paštiku prodávanou ve střívku ve tvaru buřtíku. Ale pro mne zklamání - ona to jsou jen játra s omáčkou - a to já zrovna nemusím.

Tématické fráze:
vepřová játra se smetanou, játrová omáčka, smetanová játrová omáčka, játrovka, játrová omáčka s rýží, játrová paštika se smetanou, jatra se smetanou, játra na cibulce se smetanou, jatrová omácka z kuřecích jater se smetanou, játrová omáčka s knedlíkem, vepřová játra na cibulce se smetanou, játrová omáčka z vepřových jater, játrová omáčka smetanová, kuřecí játrová omáčka se smetanou, játrová smetanová omáčka, recept játrovka, jatrvá omáčka se smetanou, recept smetanova jatrova omacka, játrová smetanová omáčka, jatrovka recept

Suroviny:
játra, cibule, sádlo, sůl, bujón, pepř mletý, kmín drcený, koření nové koření mleté, smetana na vaření, mouka polohrubá, voda

Přidat fotografie receptu