Játrová omáčka se smetanou
Ani ten, kdo nemá rád konzistenci vařených jater, nepohrdne dobře vychucenou omáčkou, kde nejsou na skus znát. Přidejte pořádnou porci rýže nebo domácí knedlík a uvidíte, že tato opomíjená surovina zpestří váš jídelníček.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 262 kJ / 1 019 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 102,10 g |
Tuky | 43,98 g |
Vláknina | 8,50 g |
Cholesterol | 1,57 g |
Sodík | 498 mg |
Sůl | 1,50 g |
Sacharidy | 51,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nachystáme cibulový základ. Cibuli nakrájíme najemno, osmažíme ji na sádle dosklovita.
Krok 2: Játra umeleme na strojku, nebo utřeme na prkýnku nožem.
Krok 3: Utřená játra dáme do zesklovatělé cibulky a přidáme koření. Nesolíme. Orestujeme.
Krok 4: Opražené játra zalijeme vodou a přidáme bujón.
Krok 5: Když jsou játra uvařená (asi za 30 minut), zahustíme záklechtkou, přidáme smetanu a až teď osolíme. Necháme asi 10 min provařit za občasného míchání.
Krok 6: Můžeme dochutit solí, pepřem, jak kdo má rád. Podáváme s knedlíkem nebo rýží.
Zveřejněno 4. 6. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Játrová omáčka se smetanou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/z7XZ
Moje poznámka
Játrová omáčka se smetanou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/z7XZ
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 10 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 10 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 13 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 14 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 17 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 1 hodinou
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 8 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 11 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 11 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 13 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 14 hodinami
Slaný koláč z brokolice
lecho před 14 hodinami
Nadýchaná bublanina s meruňkami
KaterinaBilek před 15 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
tinakajfoszova před 17 hodinami
Vrstvená jablková buchta
vozlenka před 17 hodinami
Tématické fráze:
vepřová játra se smetanou,
játrová omáčka,
smetanová játrová omáčka,
játrovka,
játrová omáčka s rýží,
játrová paštika se smetanou,
jatra se smetanou,
játra na cibulce se smetanou,
jatrová omácka z kuřecích jater se smetanou,
játrová omáčka s knedlíkem,
vepřová játra na cibulce se smetanou,
játrová omáčka z vepřových jater,
játrová omáčka smetanová,
kuřecí játrová omáčka se smetanou,
játrová smetanová omáčka,
recept játrovka,
jatrvá omáčka se smetanou,
recept smetanova jatrova omacka,
játrová smetanová omáčka,
jatrovka recept
Suroviny:
játra,
cibule,
sádlo,
sůl,
bujón,
pepř mletý,
kmín drcený,
koření nové koření mleté,
smetana na vaření,
mouka polohrubá,
voda
Komentáře (5)