Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kvásková variace na šumavský bochník

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Klara

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 270 kJ /
2 694 kcal
Bílkoviny81,68 g
Tuky37,41 g
Vláknina32,93 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 9,71 g
Sůl24,00 g
Sacharidy491,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do pekárny vložíme nejprve tekuté (včetně kvásku) a potom sypké ingredience. Krok 2: Kvasnice nakonec do důlku v mouce tak, aby nepřišly do kontaktu se solí.

Pečeme na celozrnný program.

Zveřejněno 4. 6. 2010

Poznámka autorky Marie Klara

Díky kombinaci kvásku a kvasnic kyne dobře i bez cukru.

Chléb je nadýchaný, měkoučký a pružný.

Nemáme-li k dispozici žitný kvásek, lze jej nahradit polovinou množství vody a polovinou celozrnné žitné či jiné mouky, kvasnic pak cca 12 až 15 g (žitná mouka kyne hůře než pšeničná).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kvásková variace na šumavský bochník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DQ8y

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kvásková variace na šumavský bochník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DQ8y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Výborný chlebíček.I když nemám kvásek,tak se podařil a je výborný i třetí den.

Dámy, za zpoždění dodání fotek se omlouvám. Zpravidla přidávám recepty na jiném počítači, než ve kterém mám fotky.

Žitný kvásek nemá s kvasnicemi nic společného, viz. odkaz od Merylas nebo www.kvaskovychleb.cz

Jitko, nejsem autorka receptu, ale mrkni např. tady ;-)http://www.toprecepty.cz/recept/6809-zitny-kvasek/

asi jsem natvrdlá, ale můžete mi někdo podrobně popsat, jak se dopracuji k 200 gr žitného kvásku /kolik droždí, vody, cukru?:-//:-?

maria klara, pod zitnym kvaskom rozumies drozdie rozrobene vo vlaznej vode a zmiesane s trochou raznej muky a cukru

sak o tu prave ide;-)ale to neva, ved chlebiky z dp maju rovnaky tvar:-D razny chleb ma vsak dobru, trochu kyselkavu chut a velmi dlho by vydrzal, lebo je odolny. akurat voci jedakom nie:-p

A kde je ta fotka:-?;-)

vyskusam chlebik tento vikend, dufam, ze bude taky pekny ako na tvojej fotke;-)dobry bude urcite:-p davam bodik:yes:

Tématické fráze:
kvaskova polevka, kvásková bábovka, šumavský kvaskovy chleb, kvaskovychleb.cz, kvásková vánočka, mail sak.gr loc:cz, šumavský bochník, polévka kvásková, kvásková polévka, šumavský chleba z kvásku recept, kvaskovychleb, chléb šumava kvásková, kvaskova chleb recept, bochník na polévku, kvásková polévka recept, kvásková, šumavský bochník recept, šumavský kváskový chléb recept, kolik kvasku na bochnik chleba, kvásková pizza

Suroviny:
kvas žitný, voda, brambory, mouka celozrnna pšeničná, mouka žitná chlebová, mouka chlebová pšeničná, olej, kmín celý, sůl, kvasnice

Přidat fotografie receptu