Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dijonské králičí řízečky

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kroupovka Kroupovka

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Zadní nohy a hřbet králíka vykostíme, mírně naklepeme, osolíme, potřeme prolisovaným česnekem a francouzskou hořčicí a necháme alespoň hodinu odležet. Krok 2: Potom každý řízek poprášíme hladkou moukou, obalíme v rozšlehaném vajíčku a strouhance. Krok 3: Smažíme zvolna ve vyšší vrstvě oleje či sádla. Krok 4: Upečené řízky odkládáme na papírové ubrousky, které vsáknou přebytečný tuk. Podáváme s bramborovým salátem ozdobené plátky citrónu

Zveřejněno 7. 6. 2010

Poznámka autorky Kroupovka

kdo nemá rád králíka, může zkusit jakékoliv jiné masíško, kuře, krůtu, atd..

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dijonské králičí řízečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pkzN

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dijonské králičí řízečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pkzN

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

...4.....dijonskou hořčici mám moc ráda a králíčka taky, takže já dávám bodíka:yes:

:-p:yes:

Květo, super:-p:yes:

Tématické fráze:
řízky z kralika, králíči řízky, řízek z králíka, rizecky z kralika, dijonské kuřecí řízečky, králičí řízky recept, rizky z krlika, francouzske rizecky, králičí recepty, řízek z králičího masa, králičí řízky recept, řízečky v hořčici, králík na dižonské hořčici, králičí řízky na hořčici, dijonské řízky, dijonsje rizecky, kralik na dijonske hořčicí, dijonské kuřecí řízky, kralik.na.dijonu, vykostene kralici nohy

Suroviny:
maso králičí, hořčice francouzská, česnek, sůl, mouka hladká, vejce, strouhanka, tuk

Přidat fotografie receptu