Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Losos na rozmarýnu

Hodnocení receptu je 4,9 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kroupovka Kroupovka

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 451 kJ /
347 kcal
Bílkoviny0,14 g
Tuky38,40 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 51 mg
Sodík 0 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy0,16 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Porce lososa osušíme, pokapeme citronovou šťávou, lehce osolíme, okořeníme čerstvě mletým pepřem a drobně posekaným rozmarýnem. Necháme 30-60 minut uležet v chladu. Krok 2: Na pánev dáme olej, máslo, zahřejeme a vsypeme do oleje lžíci rozmarýnu. Zahřejeme a v rozpáleném tuku opečeme lososa napřed z jedné a pak z druhé strany. Krok 3: Podáváme s vařenými nebo opečenými bramborami.

Zveřejněno 7. 6. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Losos na rozmarýnu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wKkM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Losos na rozmarýnu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wKkM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (18)

Evža Hnátková: Mám na tvé "fujtajblové" (tvé slovo!!) kritiky jedinou radu - např. zde, uvař a dej pořádnou fotku. Ukaž jak umí vařit tvrdý kritik a natři nám to všem činy, ne slovy.;-)

Evža Hnátková 16. 6. 2013 16:58
No to vypadá hrozně teda, fujtajbl... přepečená ryba a okolo naházený brambory...

Super recept, zkoušela jsem minulý týden a slavila jsem samý úspěch, určitě zařadím do jídelníčku jako jednu z pravidelných pochoutek +1

Tak to je super tam jezdí nakupovat dcera.:yes::-Kovšem ta nejí ryby,tak jsem zvědavá jak u ní pochodím.Ale díky za vysvětlení.:-K

:-O:yes::yes:

Ještě poznámka k těm kostrám, dají se koupit dopoledne, když porcují ryby a vykosťují, já na ně narazila v sobotu nebo neděli celkem 4x a je to děsný štěstí. Odpoledne ani náhodou. Aspoň v Globusu v Čakovicích Praha 9 to tak funguje

V jednoduchosti je krása (a chuť). A po těch kostrách se musím podívat, až se mi poštěstí jet někam, kde je Globus ;-):yes:

Aké jednoduché a nádherné! Mám rada tento neprešpekulovaný druh receptov. +

Losos je extrovní, gratuluju a vyzkouším:-8:-K:yes:

Ani já ne :-), také se omlouvám...:-8:-K

Kroupovko omlouvám se,já jsem ještě nic takového nekupovala,já měla chlazeného staženého celého lososa,tedy bez hlavy dvě polovice,tohle jsem ještě neviděla.:-K

hokly nevěřící, je to losos, ale nikoliv ty super drahé porce, ale jsou to lososí kostry a ocasy, kupované v Globusu, za 59,90 Kč kilo. Je na tom fůra masa a lidi se tam o ně perou. Na dalších fotkách uvidíte i syrové masíčko, vy "papriky"

Eli ano,to si myslím já taky,když se podíváš na talíř pozorně.

Mně by to také bylo líto, takhle krájet, třeba to vysvětlí autorka... Máš pravdu, že to vypadá jako paprikou obarvené filety z tresky...;-)

No snad ano,když tu fotka je.Ale přijde mi to netradiční porcování,přeci jen je to drahá ryba,ještě jsem jí takto porcovat neviděla.Měla jsem celého lososa na vánoce,tak vím jak to vypadalo.;-)Ale co,berme,že je to losos.;-)

Tématické fráze:
losos na rozmarýnu, porcování lososa, losos na másle a rozmarýnu, losos rozmarýn, jak porcovat lososa, losos na vánoce, losos porcování, losos s rozmarýnem, jak se porcuje losos, příprava chlazeného lososa, losos chlazený, ryba na rozmarýnu, losos chlazený recept, losos recept, losos chlazený cena, lolos na rozmarýnu, recepty losos rozmaryn, losos recept rozmarýn, chlazený losos, postup porcování lososa

Suroviny:
losos, rozmarýn čerstvý, sůl, pepř mletý, olej, máslo, šťáva citronová

Přidat fotografie receptu