Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Venkovské slunečnicové bagety

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

petrzelka

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 791 kJ /
428 kcal
Bílkoviny4,28 g
Tuky42,25 g
Vláknina2,70 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 41 mg
Sůl0,09 g
Sacharidy6,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z vody, cukru a kvasnic si připravíme kvásek a postupně do něj zapracujeme ostatní přísady. Z vykynutého těsta vyválíme 4 bagety a necháme kynout asi 3/4 hodiny. Krok 2: Po vykynutí potřeme vejcem a posypeme semínky. Pečeme asi 25 min podle trouby.

Zveřejněno 7. 6. 2010

Poznámka autorky petrzelka

Tento recept jsem objevila v jedné kuchařce na slané pečivo.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Venkovské slunečnicové bagety

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y96P

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Venkovské slunečnicové bagety

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y96P

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

to vypadá suprově

Pro Mirču-nevím jak je to s tím mrazením,ale myslím si,že to jde,ale jen v určité fázy kynutí.Muselo by se to odzkoušet,ale v marketech taky dopikají pečivo,takže si myslím,že to jde.
Pro Finnetu-chutí bych je přirovnala asi k vece.Samozřejmě,že kupované pečivo je vždycky takové víc bublinkové,domácí je domácí.:-))
Jinak díky všem za komentáře:-K

Vypadají úžasně.:yes:

:yes::yes::yes:

:-p:yes::yes:

Myslím, že jsou moc dobré:-K:yes:

prosím tě, chuťově jsou jako kupované? nebo k čemu bys je chutí přirovnala?

Petrželko:-) bagety máš moc hezké.Jen mám dotaz - myslíš,že by šli takzvaně předpéct,pak zamrazit a dle potřeby pak dopéct.Syn totiž bagety miluje a tak se ptám,jestli by to šlo udělat takhle;-).Jinak mu je kupuju,nebo dělám z jiného těsta,ale většinou je hned sníme:-8.A ještě,myslíš,že by nestačila toho droždí půlka? Já dávám celé až od kila mouky,tak jestli by vzešly:-O.

bagetky jsou krásné....a já dávám prvního bodíka:yes:

Tématické fráze:
slunečnicové pečivo, slunečnicová bageta, slunečnicové bagety, venkovská kuchařka, slunečnicové bulky recept, slunecnicovy pečivo, bagety z kila recept, slunečnicové pečivo recept, bageta recept, slunečnicové kostky z kvasnic, domácí slunečnicové pecivo, slunecnicove pecivo recept, bulky pro 1fazy, recept na slunečnicové pečivo, jak dopéct bagety, venkovské pečivo, slunečnicové pečivo recepty

Suroviny:
voda, cukr, kvasnice, mouka hladká, sůl, olej, slunečnice loupaná

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu