Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní kapr v horkovzduchu

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

BILKOVAI BILKOVAI

Náročný

Doba přípravy 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

30 min (30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 246 kJ /
537 kcal
Bílkoviny1,30 g
Tuky55,57 g
Vláknina3,70 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 5 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy7,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny ingredience smícháme a pořádně v této směsi "omatláme" kapříka. Marinujeme do druhého dne. Během marinování kapra ve směsi promícháme, protože marinády není tak moc. Krok 2: Potom kapra přendáme na mřížku, která je v každé troubě, pod mřížku dáme plech, do kterého nalijeme vodu, aby měla kam odkapávat šťáva a zapneme horkovzdušnou troubu na plný výkon. Krok 3: Pečeme cca 25-30 minut. Kapr je lepší, když je spíš vysušenější. Podáváme s bramborovou kaší nebo jen tak s chlebem.

TIP: Jak zbavit kapra kostí

Zveřejněno 7. 6. 2010

Poznámka autorky BILKOVAI

Kapr má lehce pálivou chuť, takže nedoporučuju pro malé děti. Pokud vynecháte ostré koření, tak už to nebude to pravé ořechové.

Na fotce je kapr pečený na plechu s pečícím papírem, ale spíše doporučuji dělat na mřížce, aby se rovnoměrně "vysušil"

Komu jsem takto upraveného kapra nabídla, tak ten jenom chválil a chválil....Dá se samozřejmě použít i jiná ryba.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní kapr v horkovzduchu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/V75W

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní kapr v horkovzduchu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/V75W

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Ivet, přidávám ti foto. Není to sice úplně stejné, ale nejpodobnější, co jsem našla;-). Mńam:-):-p A joo, není to teda podkova:-8

:yes:Takovou úpravu kapra jsem ještě nezkoušel,bodík.

Tak mne napadá...už docela dlouho jsem nedělala kapříka :-p:yes:

:-p:yes::yes:

Rybičky to já můžu, ve všech podobách;-):-D

mňááááááááááááám:-p:yes:

To vypadá dosti chutně. Hmmmm ryba to je věc.;-);-);-)

Tématické fráze:
kapr pečený v troubě, pečený kapr v troubě, kapr na plechu, pikantni kapr, kapr na pecicim papire, kapr recepty pečený v troubě, kapr v horkovzdušné troubě, jak dlouho peci kapra, kapr pečený na pečícím papíře, kapr na pecicim papiru, pikantní pečený kapr, kapr pečený na pečicím papíru, kapr pečený na plechu, marinování kapra, pečený kapr v horkovzdušné troubě, kapr v mikrovlnce, kapr na plech, peceny kapr na pecicim papire, kapr na pečícím papír, pečení v horkovzduchu

Suroviny:
kapr, koření grilovací ďábelské, olej, voda, koření grilovací, koření na ryby, česnek sušený, česnek, kmín celý

Přidat fotografie receptu