Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Biftek ala klasika

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Kroupovka Kroupovka

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min

10 min (10 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 053 kJ /
491 kcal
Bílkoviny36,68 g
Tuky30,58 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 409 mg
Sůl0,84 g
Sacharidy15,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso ze svíčkové nakrájíme na silné plátky (cca 4 cm), které klouby ruky mírně naklepeme a plátek tak zvětšíme a snížíme. Krok 2: Poté maso jen osolíme, opepříme a zprudka opečeme z obou stran na rozpáleném oleji. Pokud chceme pravý anglický biftek, se má podávat mírně nedopečený, uvnitř růžový a stačí ho opékat 3-4 minuty z každé strany. Pokud máme rádi maso dostatečně propečené, opékáme ho cca 8 minut. Krok 3: Orestované maso vyndáme, položíme na horký talíř a uchováme horké. Krok 4: Ve zbylém oleji usmažíme opět narychlo vejce tzv. volské oko, opět se snažíme, aby žloutek zůstal polotekutý. Krok 5: Nakonec ve výpeku opečeme cibuli, rozkrájenou na kolečka. Bifteky ozdobíme cibulkou a podáváme s hranolkami,

Zveřejněno 9. 6. 2010

Poznámka autorky Kroupovka

je to nejjednodušší a nejlepší, co znám...........bohužel to máme jen 2x za rok

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Biftek ala klasika

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BP1N

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Biftek ala klasika

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BP1N

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Prekvapuje ma "problém", či soliť pred smažením, počas smaženia, po smažení, na tanieri atď.
Myslím, že to je absolútne osobná záležitosť, otázka zvyku či tradície v tej ktorej kuchyni. V reštauráciách solia pred aj po smažení, mäso je presolané, ale sa viacej vypije. My nesolíme vôbec s tým, aby si na tanieri každý posolil, koľko potrebuje. Dôležité je, aby bolo stále cítiť chuť kvalitného mäsa (to nie je bůček...). Ak to niekto pripravuje skutočne len 2 razy za rok (zda sa to ťažko uveriteľné, že 2 razy, alebo tam vypadla nula, teda 20), o to viac je dôležité nechať na každého, aby si mäso dosolil sám podľa vlastnej chute.

Dělám stejně, nedávám cibulku,ale polévám bylinkovým máslem. Dobrůtka :-p:yes:

takhle zprznit svíčkovou..?..:-(

U nás maso na bifteky osolilo po jedné straně,mrsklo na pánev a než se opeklo, posolila se druhá strana a maso se otočilo.Bezva nápad na sobotní oslavu kulatin:-KDěkuji:-K:-K

HOLKY, PORAĎTE JAK JE TO SE SOLENÍM. KOUKALA JSEM NA PÁR RECEPTŮ NA NETU A VŠUDE SOLÍ HNED. jEDINĚ JÁTRA SOLÍME AŽ NA TALÍŘI :-p

Kroupovko, bifteček je velká dobrota, ale ani se nedivím, že to máte 2x do roka-děsně drahý maso a na naše čeký poměry luxus;-) Ale za to máš 1. boda:yes:

Už se nebudu na žádný recept dívat,mám z toho takový hlad a chuť,a nikde nic:-S:-D

Máš moc fajn recepty :-), škoda, že to nestíhám ani číst...;-):-D
Ale já si na ně čas vyšetřím, uvidíš...;-):-K

U nás doma se solí nejdříve až po zatažení masa. Většinou až po přenesení na horký talíř a myslím si, že je to tak správné.

Na biftek klasika se cibulka nedává - ale změna je život,tak proč ne;-)

Tématické fráze:
biftek z pravé svíčkové, biftek, biftek ze svíčkové, biftek z hovězí svíčkové, biftek recept, anglický biftek, anglicky biftek recept, bifteky ze svíčkové, priprava bifteku, vepřový plátek ala biftek, nejlepší bifteky, pravý biftek, bifteky z pravé svíčkové, bifteky z hovezi svickove, nejlepší biftek, svíčková biftek, priprava hoveziho bifteku, pravá svíčková biftek, bifteky recepty, steaky a bifteky recepty

Suroviny:
svíčková hovězí, vejce, olej, sůl, pepř, cibule

Přidat fotografie receptu