Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krůtí ranečky se zelím

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kroupovka Kroupovka

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min

50 min (50 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 978 kJ /
1 190 kcal
Bílkoviny6,23 g
Tuky126,17 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 105 mg
Sodík 2,41 g
Sůl6,00 g
Sacharidy6,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky jemně naklepeme, trošku osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na kostičky stejně tak, jako slaninu a na pánvi opečeme. Po chvíli přidáme zelí, ochutíme podle zvyku (sůl, cukr) a hned odstavíme. Krok 2: Směs naklademe do půlky rozklepaných plátků a rukou přimáčkneme. Plátky se zelím přehneme, uděláme kapsy, spíchneme ze všech stran párátky tak, aby zelí nevypadlo. Krok 3: Na rozpáleném oleji zprudka orestujeme ze dvou stran, aby se maso zatáhlo. Poté přidáme zbylou část zelí, nepatrně podlijeme, přiklopíme pokličkou a necháme dusit do změknutí. Krok 4: Když jsou kapsy hotové, odebereme několik lžic zelí se slaninou a smícháme s rozšťouchanými brambory jako přílohu.

Zveřejněno 9. 6. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí ranečky se zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E0K0

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí ranečky se zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E0K0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Pro Zdenu: s nikým jsem se nerozvedla, jen mě baví už hodně dlouho vařit a navíc mám digifoťák a počítač. Takže to, že si píšu a fotím svoje recepty a až teď zveřejňuji ti snad jako odpověď postačí. JInak mi občas něco vyjde v AHA nebo PR, asi z 50 receptů tak 2-3 - takže žádný rozvod, ale nevěra tisku:-D

Kroupovka, mám pocit, že máš za sebou rozvod s nějakým kuchařským webem.:-D Máš výborné recepty i když většina z nich je známá. Frčeli před 5 - 8 lety. Proto není možné, že bys je dosud na žádném webu neuveřejňovala. To zakázané není. Ale mám takový divný pocit, že za tvým chrlením receptů se něco skrývá.:-))

Jsi úžasná kuchařka :yes::-*:-O a pro nás velkým přínosem... Hm, no trošku si ale říkám, jestli si už měla čas kouknout na něco od druhých lidiček ;-)

Tohle dělám z vepřového, krůtí bude dietnější, dík za nápad ;-):-p:yes:

Kroupovko,ty teda jedeš:-!:-!,jak had:-D:-Dto bude na rekord:-D:-!:yes:

Tématické fráze:
masové ranečky, ranečky z vepřového masa, kruti zeli, krůtí pr, krutí se zelim, krůtí maso se zelím, krůtí s uzeným a zelim, kruti maso zapečene se zelim, krutí maso v červeném zelí, raneček, ranecky z masa, krůtí raneček, recept kruti zeli, recept vepřová kapsa s kyselým zelím, masový raneček, krůtí plátky na zelí, sýrové ranečky, ranečky z kuřecího masa, www kruti maso a priloha zeli, krůtí plátek se zelím

Suroviny:
sůl, pepř, cibule, slanina anglická, zelí kysané, olej

Přidat fotografie receptu