Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křupavé bramboráky

Do zlatova opečené, kmínem, česnekem a majoránkou vonící křupavé placičky, to jsou bramboráky. Oblíbená klasika z několika několika surovin, patřící k levným lidovým pokrmům našich babiček a dědečků.

Hodnocení receptu je 5,0 (107×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

kristynka-cze kristynka-cze

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 027 kJ /
484 kcal
Bílkoviny24,36 g
Tuky15,47 g
Vláknina7,70 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 220 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy58,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme a nastrouháme, česnek oloupeme a také nastrouháme. Krok 2: Přidáme vejce, sůl, majoránku podle chuti. Důkladně zamícháme, aby se vše promíchalo rovnoměrně. Krok 3: Přidáme strouhanku, aby těsto nebylo moc tekuté, ale pozor, aby nebylo ani moc husté. Strouhanku můžeme přidat místo mouky, bramboráky jsou pak křupavější. Krok 4: Po promíchání smažíme placičky na rozpáleném oleji do zlatova.

TIP: Jak připravit nejlepší bramboráky

Zveřejněno 9. 6. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křupavé bramboráky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1GVP

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křupavé bramboráky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1GVP

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (62)

juri1981: Už dlouhou dobu dělám taky jen s ovesnými vločkami, vodu z brambor neslévám, protože vločky jí všechnu vsáknou a bramboráky jsou opravdu krásně křupavé <3:-K

bramboráky dobré, ale místo strouhanky přidávám ovesné vločky, zafungují stejně.

Jsou vynikající. Právě je dělám. Snad jen že používám brambory Red Anna, které jsou téměř bez šťávy, tak přidávám mléko. Tento recept je skvělý.

Moc dobrý recept, bramboráky byly výborné :yes::yes::yes:

Cibuli ani mouku nedáváme a bramboráky jsou super,jen brambory trošku mléka,hodně česneku,pepř sůl vajíčko a děláme na lívanečníku,takže jsou to takové mini bramboráčky,ale jou úžasný;-):-K

Lucifuk: Definitivne!!

Veronika.Hrozna: 100% s tebou souhlasim!! Cibule doda i ruzovou barvu alepsi chut!! Kmin musi byt!!<3:-K:yes::yes::yes:

plamenk: Taky pridavam jemne nastrouhanou cibuli. Bramboraky jsou pak i krasne ruzove. Pridavam i kmin.<3:-K:yes::yes::yes:

Děkuji za skvělý recept, do bramboráků jsem přidal šunku a do galerie jsem si dovolil přidat fotku.:-):-):-K

HonzaB: A zkoušel jsi to někdy?;-)

Dnes opět tato večeře. Nemaji chybu, dnes i s fotkou :yes:<3

Děkuji za recept, je to sice ptákovina, ale mně se vážně nikdy bramboráky nepovedly tak, jako podle tohoto receptu :) ještě do těsta strouháme uzený, partner bez masa ani ránu :-D:-Q

Dnes jsem dělala k večeři. Hodně tenké, ať křupou. Výborné:-):yes:

Lucifuk: Ano! Kmín kvůli trávení a cibule kvůli říznější chuti. Nebát se a přidat! Bude to chutné, za to ručím!:-D

Veronika.Hrozna: Cibule a kmín???

Dekuji za recept. Brambiraky moc nedelame a tento je luxusni!!!! <3

V kazdem kraji se delaji jinak,nekde asi i bez pepře ..to je bez diskuse,ale že takovou blbost lidi sdílejí mě udivuje...:-Q

Johnyindy: Ne všichni jsou zdatní a kování kuchaři a většinou se tradičně dohušťuje bramborákové těsto moukou. A protože to splnilo zřejmě očekávání a rcp je zde x-let, tak není divu:-)

Přidala jsem ke kukuřičné strouhance i ovesné vločky a po bramborácích se jen zaprášilo. :yes:

Přidávám mletý kmín a nastrouhanou velkou cibuli(naučila mě jedna Maďarka). Většinou sleju vodu z brambor a pak teprve přidávám mouku,ale velice málo.
Naopak do slovenských halušek dávám dost mouky a vodu nechávám a brambory mixuji na velmi jemně.

Pepř určitě a ještě dávám na kousky šunku a někdy kmín a je to zase jiné. Strouhanku dávám už dlouho místo mouky a je to super. A také je bezvadné nastrouhat brambory hodně nahrubo. :):-K

Do zemiakovych placiek nedavam vajce ,na miesto muky pridam suche rozdrvene rozky su chrumkave a lahučke.

<3 za mě je to nejlepší bramborákové těsto, jaké jsem kdy dělala.... vychytávka se strouhankou je dokonalá, velmi dobře se s těstem pracuje....již nebudu dělat jinak....:-)
děkuji !!!

Stanislava 8. 1. 2017 18:37
Miroslav: A pepř?

Kritýnko, super. Poprvé jsem nepoužil mouku, jen trochu strouhanky.
Smažil jsem na domácím sádle a :-Q :-Q:-Q . Dík za inspiraci :-K

A co cibule?

HonzaB: Bez cibule a kmínu , bych s tím doma neuspěla. A kmín a majorán dávám po PL lžíci ! Tu strouhanku příště odzkouším, to může být docela fajn !:yes:

Zobrazit 3 starší odpovědi

Je to jedna rychlovka, která jde velmi rychle podávat na stůl a co hlavně, jsou velmi dobré:yes:

Moravcikova 19. 8. 2016 07:16
Ja ich robim so struhankou uz niekolko rokov a su skutocne lepsie. Tesim sa, ze to robia takto viaceri, ja som tiez dostala tento tip a osvedcilo sa mi to. Dobru chut vsetkym!

Vyzkoušejte upečený bramborák a na něj švestková povidla...je to neskutečná mňamka.:-)

Byly velmi dobré,posílám bod :)))

Dneska jsem je se strouhankou zkoušela poprvé a musím říct, že to bylo výborné :yes: Příště je budu určitě dělat zase takhle :)

Tématické fráze:
jak se dělají bramboráky, domácí bramboráky, domácí bramboráky recept, domaci bramborak, bramboráky bez mouky, křupavé bramboráčky, bramboráky, bramborak recept, recept na bramborak, dobré bramboráky, dobrý bramborák, bramboráky se strouhankou, bramborak, bramborák se strouhankou, bramborák bez mouky, zdravé bramboráky, jak udelat bramboraky, bramboráky recept, jak udělat bramborak, recepty na bramboráky

Suroviny:
brambory, vejce, sůl, česnek, majoránka, strouhanka, olej

Přidat fotografie receptu