Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lilek s kuskusovou směsí

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lucasinka Lucasinka

Snadný

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 242 kJ /
297 kcal
Bílkoviny17,73 g
Tuky7,50 g
Vláknina6,31 g
Cholesterol 27 mg
Sodík 462 mg
Sůl1,13 g
Sacharidy38,73 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lilek pokrájíme na cca 1 cm silné plátky, osolíme a na sítu necháme vypotit. Krok 2: Poté osušíme, pomažeme z obou stran olejem a dáme do předehřáté trouby (180°C) na 10 minut. Krok 3: Mezitím připravíme kuskus, který dáme do mísy, přidáme chilli a zalijeme zeleninovym vyvarem. Zakryjeme a po 5 minutách (kdyz vsakne vsechnu tekutinu) ho načechráme vidličkou, přidáme nastrouhaný (prolisovany) česnek a strouhaný sýr. Krok 4: Po deseti minutách vyndáme lilkove plátky z trouby, navrstvíme kuskusovou směs a dáme zpět na dalších cca 10 minut. Podáváme s okurkovým salátem.

Zveřejněno 14. 6. 2010

Poznámka autorky Lucasinka

PL - polevkova lzice

Do kuskusove smesi se nemusi pridavat vejce, jelikoz skrob, co celozrnny kuskus obsahuje a strouhany syr ji zahusti dostatecne.

Chilli olej si delam sama - do rostlinneho oleje dam na prouzky pokrajenou chilli papricku a po tydnu pouzivam na nakladani apod.

S kuskusem mam zkusenosti s 5ti minutovou dobou, jak je v komentarich, nekdo ma zkusenosti s delsi dobou, proto kuskus upravte dle navodu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilek s kuskusovou směsí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NYp6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilek s kuskusovou směsí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NYp6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (5)

kmeta: Tento receptik vznikal experimentovanim v mych zacatcich. Dnes bych, jako ty, pridala nejake bylinky a trochu jinak to upravila. Ale tenkrat jsem z toho byla nadsena. Priste nezapekej tak dlouho, aby kuskus nebyl na povrchu tvrdy. Jde jen o rozpusteni syra, takze staci i kratsi doba ;-)

Dneska jsem mela k veceri, priste pridam vice syra a jeste treba nejake bylinky (bazalku) kuskus byl na vrchu tvrdy jak jsem to zapekla. Jinak recept vyborny;-)

:yes::yes:

Spagetko, kuskus delam hodne casto a pokud se prelije vrouci vodou, pet minutek staci. Kuskus by mel byt sypky. Samozrejme zalezi i na druhu kuskusu. Pouzivam celozrnny, protoze ma nizsi GI a je vyzivnejsi, ale je mozne, ze jine druhy maji delsi dobu "zmeknuti" :-D

Lucasinko - :-p:-p, jen těch 5 minut na kuskus se mi zdá málo, i když píšeš - "po vsáknutí tekutiny", možná by tam chtělo před ten čas dát slovíčko -"alespoň" - mám zkušenost že mi to trvá do 10 min. Nezlob se, sama jsem s kuskusem začínala předloni, tak vím, že ten čas je vždycky trochu zavádějící a aby začínající to neodradilo ;-) Jinak :yes::yes:

Tématické fráze:
recept kuskus a lilek, priprava celozrn.kuskusu, 5-ti minutová buchta, lilek a kuskus, kuskus lilek, glykemický index lilek, lilek recepty buchty, priprava celozrneho kuskusu, 5ti minutové recepty, 5ti minutový recept na buchtu, kuskus gi, ¨lilek, kuskus, lilek kuskus, lilek+kuskus recept, celozrnný kuskus recepty, zkusenosti s kuskusem, kuskus a lilek

Suroviny:
lilek, kuskus, sýr nastrouhaný, česnek, chilli, vývar zeleninový, sůl, olej chili

Přidat fotografie receptu