Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřo-zelo z jednoho hrnce

Hodnocení receptu je 5,0 (38×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jahoda jahoda

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 342 kJ /
1 994 kcal
Bílkoviny206,24 g
Tuky104,50 g
Vláknina12,64 g
Cholesterol 480 mg
Sodík 565 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy53,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve si nakrájíme zelí na hrubší nudličky, osolíme, opepříme, pokapeme olejem, promícháme a necháme odležet (zelí sedne, zmenší objem). Krok 2: Dále si nakrájíme brambory na čtvrtky, osolíme, opepříme a pokapeme olejem, také promícháme a necháme stát. Krok 3: Došla řada na maso – nakrájíme na asi 3cm kostky a dáme na rozpálenou pánev, kde jsme dali trošku oleje. Maso zprudka opékáme, až se tzv. zatáhne – viditelně změní barvu, nyní osolíme a opepříme. Krok 4: Může začít příprava vlastního pokrmu – kastrol vytřeme olejem, na dno dáme nakrájenou cibuli, zleva např. zelí, maso a brambory (viz foto). Zalijeme výpekem z pánve po opékání masa a dolejeme vodou cca do 1/3 kastrolu a nakonec posypeme trochu kmínem. Krok 5: Zakryjeme pokličkou a pečeme v předehřáté troubě na 250st. asi ½ hodiny, promícháme zlehka (jen obracíme vidličkou jednotlivé druhy) a přidáme rozmačkané stroužky česneku. Krok 6: Zakryjeme a pečeme další ½ hodinu. Mezitím se jednou podíváme a opět vidličkou promícháme, aby se stejnoměrně propékalo. Krok 7: Nyní už odkryjeme a zkontrolujeme, zda je tam dostatek šťávy (vidličkou hrábneme ke dnu, musí tam být cca 2cm šťávy, pokud je třeba, trošku dolijeme vody), otestujeme, zda není potřeba dosolit a pečeme ještě asi ½ hodiny odkryté, aby se nám vše pěkně opeklo shora (opět můžeme nahlížet přes sklo a případně lehce promíchat jednotlivé druhy.

Zveřejněno 15. 6. 2010

Poznámka autorky jahoda

Jednoduchá příprava klasického českého pokrmu, kterou zvládne každý začátečník. Vzhledem k čerstvým ranným surovinám jsem zvolila i základní koření. Žádný masox a jiná koření.

Pokud nebude začátečníkům při přípravě cokoli jasné, ráda poradím.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřo-zelo z jednoho hrnce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oj8j

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřo-zelo z jednoho hrnce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oj8j

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

jsem tady po 5ti letech znova, konecnejsem ten recept nasla.... a porad to nejlepsi jidlo :-K:yes:

Výborné, dělala jsem v remosce, děkuji za recept.

<3 výborné jedlo, robím podobne aj s kyslou kapustou..

jezis mankotaaa to byla zranice.... takova rychlovka a tak dobra!!! Miluju toto jidlo a manzel po Tom blazni! <3<3

Včera jsem vyzkoušela a musím říct božské jídlo :-K. Všichni se mohli utlouct a :-p až za ušima. Určitě jsem nedělala naposled, dávám do oblíbených a přidám bodík :yes: ;-)

Moc príma jídlo:-p+21:yes:Postup je nádherně rozepsaný i nafocený:yes:Moc se mi to líbí:-K:yes:

mnam mnam , dobreee akurat sme to dojedli a vsetci si pochvalovali :yes:

Tak tohle je BOMBAAA!!! Je to fakt výborné. Ač nejsem začátečnice, mám moc ráda takovéhle recepty s jednoduchou přípravou. SUPER!!! :-K

:yes::-p

:yes::yes::yes:vyzkousim:yes:Vypada to moc pekne:-*uplne mi tecou sliny :-p

.....6:yes: To musím v co nejbližší době uvařit.:-K

:yes:

..jahůdko to vypadá hodně jedle:-p...a z jednoho hrnce jídlo my můžeme...určitě vyzkouším...děkuju a bodík...:yes:

Jahůdko, nejsem sice úplný začátečník, ale recept se mě moc líbí:-*, posílám první bod:yes:

Tématické fráze:
ranné zelí, ranne zeli recept, dušene hlávkové ranné zelí, ranné zelí příprava, jak uvařit ranné zelí, zeli ranne, zelí a maso z jednoho hrnce, ranné zelí recepty, recepty z jednoho hrnce, brambory z jednoho hrnce, ranný zelí, vepřo zelo, jídla z jednoho hrnce recepty, příprava zelí, zelí ranné recept, příprava ranného zelí, vepřo knedlo zelo, druhy rannych brambor, recepty z ranného zelí, maso a zelí brambory z jednoho hrnce

Suroviny:
krkovice vepřová, zelí, brambory, cibule, sůl, pepř, kmín celý, olej, česnek

Přidat fotografie receptu