Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Závin s pangasem a bramborem s pažitkovou omáčkou

Hodnocení receptu je 5,0 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 356 kJ /
802 kcal
Bílkoviny95,50 g
Tuky35,15 g
Vláknina3,30 g
Cholesterol 250 mg
Sodík 209 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy24,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Filety osušíme, zakápneme citronovou šťávou, posypeme kořením, opepříme a zprudka opečeme na oleji. Krok 2: Brambory nakrájíme na tenké plátky a opečeme. Rybu i brambory necháme vychladnout. Krok 3: Z listového těsta vyválíme obdélník (já jsem měla už rozválené). Doprostřed rozložíme plátky brambor, trochu osolíme, na ně rozložíme plátky slaniny, na ni opečeného pangase, posypeme ho cibulkovou natí a svineme do závinu. Krok 4: Potřeme vajíčkem posypeme kmínem, dáme do předem vyhřáté trouby a upečeme do zlatova. Krok 5: Podáváme se studenou omáčkou, kterou si uděláme smícháním jogurtu (zakysané smetany) se solí a jemně pokrájenu pažitkou.

Zveřejněno 17. 6. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Závin s pangasem a bramborem s pažitkovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E01k

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Závin s pangasem a bramborem s pažitkovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E01k

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (13)

:-O:-p:yes::yes::yes::yes::yes:

:-O:yes::yes:

U vás sa papá naozaj kráľovsky! +
(ja som nahodila šetriaci režim...:-( )

jó, to je moje:yes::-p:-K

Maris nádherné fotky skvělý recept. :-K :yes:

Super:yes:Bodík je tvůj;-)

Maris, tak to se mi líbí:yes:+6

Maruško, Ty ale umíš podráždit chuťové buňky,:-O krása nesmírná,:yes: dobrůtka lahodná,;-) tudíž za 5. bodík. :-K

Taky dělám spoustu slaných závinů,tenhle určitě vyzkouším,vypadá výborně! posílám bodíka!:-p:yes::yes:

Zase krása :-O:-p:yes:

Tak to je super recept Maris a to nafocení to láká k ochutnání.:-p;-)+1:yes:

Eli - Ty máš luxusnější verzi;-), já jsem se rozmýšlela, jestli to mám sem dát, záviny s pangasem tu jsou, ale jsou jiné, tak jsem ho přidala. Díky za bodík:-K

Vy si dneska papkáte...:-p:-p
Dělá podobně lososa, jen bez brambor, ale s mascarpone a koprem a je to výborné...:-)
+:yes:

Tématické fráze:
recepty s pangasem, losos pažitková omáčka, pažitková omáčka na lososa, rybí závin, losos s pangasem recept, ryba s pažitkovou omáčkou, pažitková omáčka na ryby, desert s mascarpone, závin s rybou, recept zakysaná smetana, filety, bílý jogurt

Suroviny:
těsto listové, pangasius, brambory, šťáva citronová, koření na ryby, nať cibulová, pepř čtyř barev, sůl, kmín celý, vejce, olej, jogurt bílý, pažitka, sůl

Přidat fotografie receptu