Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šlehané biftečky z mletého masa

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Fokuska Fokuska

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 676 kJ /
879 kcal
Bílkoviny70,56 g
Tuky57,88 g
Vláknina2,20 g
Cholesterol 570 mg
Sodík 445 mg
Sůl0,90 g
Sacharidy17,77 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mleté maso osolíme a okořeníme dle chuti. Krok 2: Brambory /syrové/ oloupeme, jemně postrouháme, vymačkáme z nich vodu a společně se žloutky vmícháme do masa. Krok 3: Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Krok 4: Na pánvi rozehřejeme tuk, lžící nabíráme masovou hmotu a klademe do rozpáleného tuku. V tuku je lžící trošku zploštíme a z obou stran dozlatova osmažíme.

Podáváme s bramborem nebo třeba jen s hořčicí, cibulí a chlebem.

Zveřejněno 21. 6. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šlehané biftečky z mletého masa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4zK6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šlehané biftečky z mletého masa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4zK6

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

terunka: Ale kdež. Co by to bylo za karboše, kdyby z nich nekapal omastek

To neni spatna kombinace urcite to za zkousku stoji, proto jeden bod.

Vypadá to dobře. Určitě vyzkouším:-p;-):-K

:-O:yes:

Syrové brambory jsem ještě nepřidávala, někdy zkusím

Mňam.
Vypadá to pěkně, ale bude to tučné a plné oleje.
Lepší je nechat biftečky okapat po usmažení na papírovém ubrousku nebo upéct v troubě :yes::yes:
Ale s kečupkem je to šmakiáda:)
Za studena mezi chlebík a hurá na výlet:-D

Tématické fráze:
mleté bifteky pečené v troubě, slehana sekaná s mleteho masa, sekane biftečky, mletý biftek, bifteky z mletého masa, ruské biftečky, šlehané biftečky, hovězí bifteky z mletého masa, mleté dančí maso, mleté maso recepty, jelení mleté maso, mleté maso šlehačka, syrovy brambor do mleteho masa, sekané hovězí biftečky, bifteky z jeleního masa, šlehané masové kuličky, jelení mleté maso recepty, hovězí biftek z mletého masa, mletý hovězí biftek, hovězí mleté bifteky

Suroviny:
maso mleté, brambory, žloutek, sůl, pepř, majoránka, česnek, bílek, tuk na smažení

Přidat fotografie receptu