Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hruškovka (žemlovka)

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lucasinka Lucasinka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 497 kJ /
597 kcal
Bílkoviny19,10 g
Tuky16,19 g
Vláknina12,45 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 212 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy87,46 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vánočku (loupáky) nakrájíme na plátky a namáčíme ve vyšlehaných vejcích s mlékem a skořicí. Narovnáme do pekáčku, pomažeme kysanou smetanou, kterou jsme smíchali s marmeládou a medem a poklademe plátky hrušek. Krok 2: Opět dáme vánočku a pocukrujeme do vyčerpání surovin. Konečná vrstva musí být vánočka. Krok 3: Dáme do trouby na 180°C a pečeme dokud vrchní vrstva nezhnědne. Podáváme s medem nebo s kysanou smetanou.

Zveřejněno 21. 6. 2010

Poznámka autorky Lucasinka

Je to obdoba zemlovky a s nazvem prisel pritel.

Pouzila jsem pecivo Teacake. Jsou to "housky" z testa, ktere je hodne podobne loupakovemu, jen je s rozinkama. Proto myslim, ze pujde dobre pouzit vanocka nebo loupak.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hruškovka (žemlovka)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l266

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hruškovka (žemlovka)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l266

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

:-p:-p:-)):-K

Hrusky jsou syrove, oloupane a pokrajene na silnejsi platky.

To může být fakt dobré :-), zajímavá kombinace. Hrušky syrové nebo z kompotu?

Vypadá to lákavě!:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
domácí hruškovka recept, peceme s marmeladou, peceme z hrusek, loupaky s marmeladou, kuskus s rozinkama

Suroviny:
vánočka, hruška, smetana kysaná, džem malinový, med, vejce, mléko, skořice

Přidat fotografie receptu