Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře "na podestýlce"

Vydatný oběd pro více strávníků, který naskládáte do pekáčku, nebo zapékací misky v pár krocích. Po zapečení, budeme mít křupavé kuřecí kousky se spoustou šťávy a přílohou k tomu.

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jahoda jahoda

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 218 kJ /
4 115 kcal
Bílkoviny57,50 g
Tuky151,75 g
Vláknina39,75 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,22 g
Sůl10,08 g
Sacharidy610,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Celé kuře nebo jen stehna vykostíme, naporcujeme na větší kousky, osolíme, okořeníme a necháme odležet. Krok 2: Pokud nemáme bramborové hranolky z obchodu, uděláme si svoje a mírně je předsmažíme na horkém oleji a dáme okapat. Není to ale podmínkou. Krok 3: Rozehřejeme suchou pánev a na ní lehce opražíme rýži nasucho. Krok 4: Zapékací mísu vytřeme olejem (pokud použijeme svoje hranolky – není třeba) a vrstvíme: hranolky – ty osolíme, opepříme, dále rýži, bylinky, lečo a nakonec kuřecí kousky. Krok 5: Trochu podlijeme vodou, aby byla šťáva a pečeme zakryté asi hodinu na 200 °C. Ke konci odkryjeme, aby bylo kuře křupavé. Kontrolujeme šťávu, případně podlijeme ještě troškou vody. Krok 6: Podáváme už jen s dobrým čerstvým zeleninovým salátem.

TIP: Oblíbená jídla z jednoho pekáčku

Zveřejněno 26. 6. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře "na podestýlce"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qlp3

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře "na podestýlce"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qlp3

Komentáře (25)

cathleen (moderátorka): Ano, díky za bleskovou reakci. Ráda bych např. tu druhou - prostě porce na talíři. Stávající neukazuje, co vlastně vařím. :-K děkuji

jahoda: pokud se mění hlavní foto, je to vždy za to hezčí ;-) Mám ti tam nastavit jinou? Kterou?

Marie Svarcova: Budu ráda za vyzkoušení. Jen mě mrzí, že mi admini změnili hlavní fotku. Tato nikoho moc neosloví;-(

:-)<3:yes::yes: Neznala jsem, moc se mi líbí a určitě udělám -děkuji za pěkný recept.:-K

Palika: bartaks má pravdu, v Maďarsku se opravdu jako příloha podává společně rýže a br. hranolky, třeba i k řízku (např. v restauraci v Budapešti). :-O Můj muž, rodilý Maďar, jezdil do Maďarska občas jako tlumočník továrny, kde dělal, a při vyprávění po příjezdu domů, se o tom zmínil. Říkal, ža to bylo kupodivu velmi dobré. :-8 Nesmíš hned odsoudit něco, o čem jsi se nepřesvědčila. :-D:-K

Palika: :-) vedzte, ze je to v madarskej kuchyni. Ono ani madari nemaju na celom uzemi rovnaku kuchynu, presne ako ine narody.;-)

bartaks: palika: Myslím že je to kombinace, která se objevuje ve slovenské i maďarské kuchyni, a vůbec není nutné pohlížet na ni s nedůvěrou. Zkuste kuřecí řízek + rýži ochucenou kari + kyselou okurku nebo okurkový salát! ;-) :yes: Pro mě je to přijatelnější než smažený řízek se smaženými hranolky a k tomu navíc kečup, jak Vám to nabídnout třeba v bavorské kuchyni! :-O

bartaks: v Maďarsku asi sotva ... Na Slovensku občas a v bývalém NDR, jinde - silně pochybuji.

maris: V Maďarsku podávají k smaženému řízku hranolky a i rýži. Hranolky jsem si přidal a rýži nechal. V tomto receptu to asi vadit nebude.bartaks@centrum.cz

bronislava hronova 24. 3. 2017 12:09
Znám a dělám tento recept už hodně dlouho-vyšel před lety v kalendáři,b.hronova

Nádherné fotky:yes:

Každopádně to vypadá báječně...:-p, jdu se nasnídat! ;-)

Elizo, já předsmažila normální brambory (z kupovaných hranolek nedělám nikdy), ale vůbec jsem je nedělala na hotovo, jen tak napůl, že v hotovém pokrmu nepoznáš, že jde o klasické hranolky, ale fakt drží tvar, vůbec se nerozpekly. A s tou rýží v té šťávičce bezva chuť. (Rýži používám jakoukoli, co se nerozvařuje). Hošíci si to pochvalovali. Možná je k tomu fakt nejlepší to kuře. Ale nemám to odzkoušeno s jiným masem;-)

Jahodo, kolegyně mi popisovala nejoblíbenější jídlo svojí rodiny - šlo o kupované mražené hranolky, vysypané do pekáče a pokladené plátky krkovičky, zalité šlehačkou. Já jsem zatím neměla odvahu to zkusit, bála jsem se, že z hranolků nic nezbyde...jen nějaká nevzhledná kaše...;-):-) Tak třeba ne, možná to vyzkouším.
U tvého receptu mě moc zajímá ta kombinace rýže a smažených brambor, nedovedu si to nějak představit. Ale vypadá to překrásně a hlavně chutně, takže ukládám k vyzkoušení. :yes::-K

Jahůdko, ty nikdy nezklameš:-O:yes: Nádherné foto i jídlo:-p:yes:

Tématické fráze:
podestylka pro kurata, podestýlka pod kuřata, kuře s hranolky, kuře s hranolkami, stavicka ke kureti, pečené kuře na leču, "@lce.com.na" loc:cz, kuře lečo hranolky ryže, kuře s hranolkama, pečené kuře s hranolky, kuře na leču, podestilka pro kurata, "@lce.com" loc:cz, maďarské kuře, kure s ryží z jednoho pekače, kuře na pdestýlce, kuře s hranolkama aryži, kure s ryží a hranolkami, top recepty kureci, recepty z hronova

Suroviny:
kuře, hranolky, rýže, lečo, koření na kuře, bylinky zelené, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu